Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai putini muncitori in constructii, mai multi roboti gata sa-i inlocuiasca

de Florin Amariei 20 Mai. 2021 1370
4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lipsa acuta de muncitori in sectorul constructiilor inseamna ca robotii vor fi gata sa-i inlocuiasca mai curand decat se astepta cineva. Compania elvetiana ABB deja a anuntat ca va sprijini afacerile din acest sector cu produsele lor.

In ultimii ani afacerile din domeniul roboticii ale grupului elvetian de inginerie au fost afectate de criza din sectorul auto, care in mod traditional a fost principalul sau client, in conditiile in care producatorii de automobile s-au confruntat cu o diminuare a vanzarilor si marje de profit reduse.
 
In acest context, sectorul constructiilor ofera noi oportunitati de afaceri pentru ABB, in special avand in vedere programele importante de investitii in infrastructura pe care se mizeaza pentru scoaterea economiei mondiale din criza provocata de pandemia de coronavirus.
 
"Industria constructiilor este in fata unei furtuni perfecte. Exista o cerere uriasa pentru locuinte accesibile si solutii mai sustenabile dar un deficit de mana de lucru calificata. In ultimele 18 luni am sesizat un interes mare pentru automatizare din partea industriei constructiilor", a declarat Sami Atiya, presedintele diviziei Robotics & Discrete Automation de la ABB.
 
Aproximativ 81% din companii au declarat ca vor incepe sa utilizeze sau vor creste gradul de utilizare a robotilor in constructii pe parcursul urmatorilor 10 ani, arata rezultatele unui sondaj derulat de ABB in randul a 1.900 de firme de constructii din Europa, China si SUA.
 
Pe acest fundal, ABB lucreaza la mai multe proiecte inclusiv utilizare robotilor la instalarea lifturilor pentru firma Schindler precum si automatizarea productiei de componente pentru case modulare prefabricate. De asemenea, robotii ABB sunt utilizati pe santierele de constructii pentru a suda cofrajele din otel destinate consolidarii structurii de rezistenta a cladirilor.
 
ABB concureaza cu grupul japonez FANUC si cel german Kuka pe piata mondiala a robotilor industriala estimata la 45 de miliarde de dolari pe an.
 
In timp ce vanzarile realizate de ABB Robotics pe piata auto sunt estimate sa creasca cu 3% pana la 5% in urmatorii ani, Sami Atiya se asteapta ca in cazul industriei constructiilor sa creasca cu 20% pana la 30% pe an.
 
"Sectorul constructiilor este acolo unde era sectorul auto in urma cu 50 de ani, in termeni de densitate a robotilor si automatizare. Pleaca de la o baza de comparatie mult mai scazuta dar va creste mult mai rapid", sustine Sami Atiya.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: muncitorimuncitori constructiirobotiabbelvetia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]