Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meta testeaza casti de VR

de Bianca Tila 21 Iun. 2022 1177
Meta testeaza casti de VR
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pana la acest moment unitatea de realitate virtuala si augmentata de Meta, Reality Labs, a dezvoltat mai multe prototipuri de casti si ochelari. Insa, acestea nu vor fi lansate pe piata.

Prototipurile de produse de VR si AR cu care compania experimenteaza au fost prezentate de catre Mark Zuckerberg alaturi de Michael Abrash, inginerul sef de la Reality Labs. Toate cele 24 de perechi de ochelari si casti de VR si AR experimentale pot fi vazute pe un perete in cadrul Reality Labs.
 
Acest proces de testare are drept scop gasirea de noi idei pentu viitoarele produse. Niciunul dintre prototipuri nu va fi comercializat. Unele dintre acestea prezinta dificultati fizice pentru utilizatori. Mai exact, Meta a dezvoltat prototipuri mari si grele incat unui utilizator i-ar fi imposibil sa le poarte mai mult de cateva minute sau sa se miste fara ca acestea sa cada de pe cap.
 
Butterscotch este unul dintre prototipurile ce inglobeaza cele mai avansate tehnologii, insa este si una dintre cele mai mari casti. Acesta ofera o rezolutie de 1832 x 1920 pixeli, de aproximativ 2,5 ori mai mare decat cea de la casca Ouest 2.
 
Seria Half Dome prezinta o suita de prototipuri ce experimenteaza cu schimbarea planurilor focale in functie de obicetele sau distanta la care se uita utilizatorul. Meta foloseste pentru aceasta tehnologie lentile din cristale lichide, insa este departe de a putea fi implementata intr-un produs final, precum spune si Zuckerberg.
 
Meta este asteptata ca anul acesta sa lanseze o casca de realitate virtuala, cunoscuta dupa numele de cod Cambria. Aceasta va include unele functii de realitate augmentata si va avea camere de mare rezolutie.
 
Meta se va concentra pe doua categorii de casti de VR, una destinata utilizatorilor obisnuiti si una destinata profesionistilor, care va include cele mai puternice tehnologii si va fi mai scumpa, potrivit lui Mark Zuckerberg.
 

Meta 

 
Meta este o companie americana ce detine si opereaza Facebook. Dupa ce s-a aflat in proprietatea privata a lui Mark Zuckerberg si a altor cofondatori, aceasta a fost listata pe bursa NASDAQ.
 
Facebook Inc. este vechiul nume al companiei, Mark Zuckerberg anuntand noul nume la conferinta Connect ce a avut loc in octombrie 2021. Acesta a dorit o schimbare, punand accentul pe conceptul de metavers.
 
Metavers este un termen folosit pentru a descrie conceptul realitatii virtuale. Este un univers virtual alcatuit din spatii virtuale 3D partajate. De asemenea, metaversul nu se refera doar la lumi virtuale, cat si la Internet ca intreg.
 
Conceptul de metavers sau meta-univers este prezent deja in jocurile video, unde o comunitate de oameni interactioneaza sub forma de avataruri web intr-un spatiu cibernetic, paralel de realitatea fizica.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: metametaverscasti vr si ar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]