Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PepsiCo obtine rezultate financiare peste asteptari in T1

de Bianca Tila 24 Apr. 2024 66
PepsiCo obtine rezultate financiare peste asteptari in T1
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primul trimestru, PepsiCo a obtinut rezultate financiare peste asteptari. Aceasta crestere se datoreaza cererii internationale pentru sucurile si gustarile sale, precum Cheetos si Doritos si preturile mai mari, cu toate ca a inregistrat o incetinire in SUA, transmite Reuters.

In ceea ce priveste consumatorii din Europa, Asia Pacific si China, acestia au dat bani pentru sucurile si chipsurile scumpe ale PepsiCo. Clientii din SUA au redus achzitiile din cauza bugetelor mai stranse.
 
"Am avut trei ani de... inflatie masiva si aceasta trebuie absorbita si cred ca impactul cumulat al acesteia a pus o mica presiune asupra consumatorului. Dar ne asteptam sa se reduca odata cu trecerea timpului", a spus directorul financiar Jamie Caulfield.
 
Preturile medii ale companiei au inregistrat cresteri de 5% in primul trimestru. Totusi, volumul sau organic a scazut cu 2%, fata de scaderea de 4% observata in T4.
 
Aproximativ 40% din veniturile companiei, pe anul fiscal 2023, au reprezentat afacerile internationale. Afacerile din America de Nord au reprezentat restul.
 
Compania si-a extins portofoliul pe pietele dezvoltate si emergente pentru a stimula cererea prin lansarea de produse precum ovazul instant Quaker aromat si bautura energizanta Celsius, potrivit CEO-ului Ramon Laguarta.
 
In T1 vanzarile la cea mai mare afacere a PepsiCo, unitatea de bauturi din America de Nord, au crescut cu 1%, in timp ce volumul organic a scazut cu 5%.
 
Vanzarile totale la unitatea Quaker Foods din America de Nord au inregistrat scaderi de 24%, dupa rechemarea produselor Quaker facute, din cauza unei potentiale contaminari cu salmonella.
 
PepsiCo asteapta ca afacerile sale din America de Nord sa se imbunatateasca treptat. Venitul net al companiei in T1 a crescut cu 2,3% la 18,5 miliarde de dolari, depasind estimarile LSEG, de 18,07 miliarde dolari.
 
In plus, profitul de baza al companiei este de 1,61 dolari pe actiune, depasind asteptarile de 1,52 dolari. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: pepsicovanzariquaker

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

PepsiCO investeste in Dragomiresti

de Bianca Tila
14 Dec 2023
Gigantul PepsiCO vrea sa investeasca 13 milioane de dolari in instalarea unei linii de productie la fabrica din Dragomiresti. Linia are o...

Vanzarile Microsoft, in continua crestere

de Florin Amariei
28 Oct 2020
Compania americana a inregistrat cel mai profitabil trimestru de la infiintarea sa. Microsoft a inregistrat cel mai profitabil trimestru din...

Profitul ALRO creste vertiginos, desi vanzarile au scazut

de Florin Amariei
12 Aug 2020
Vesti bune pentru cei implicati in ALRO! Profitul companiei a crescut de trei ori in prima parte a anului 2020, desi vanzarile au scazut....

Herbalife, vanzari record in T4 2010

08 Mar 2011
Distribuitorul de produse nutritive Herbalife, Ltd. a incheiat cel de-al patrulea trimestru (T4) al anului 2010 cu vanzari nete de 81 milioane...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]