Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Livada de pomi fructiferi: 3 afaceri de succes care sa te inspire in antreprenoriat

de Alina Constantinescu 31 Mai. 2017 5714
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii continua sa investeasca in agricultura si in 2017 si asta deoarece pot accesa fonduri europene pentru inceperea afacerii prin AFIR. Fructele din import sunt foarte aspectuoase, insa nu au gust. Daca va doriti sa redescoperiti gustul fructelor de altadata aveti o singura solutie: sa le produceti voi insiva. Iata 3 povesti de succes in pomicultura ce pot fi o sursa de inspiratie pentru cei care doresc sa devina antreprenori.

De la profesor de educatie fizice la antreprenor

Oleg Cornea a lucrat ca profesor de educatie fizica si port in orasul Durlesti (Chisinau). Deoarece nu putea sa traiasca doar din salariu, a renuntat la locul de munca si a plecat peste hotare pentru un trai mai bun. Se gandea mereu la propria afacere. Cu economiile sale, a revenit in tara si a achizitionat 30 de ha de pamant in satul Miresti si a infiintat o livada de migdali si pruni.

La momentul initierii afacerii Oleg nu detinea cunostinte in domeniu, asadar a urmat cursuri de antreprenoriat si a dobandit astfel cunostintre de management, marketing, metode de promovare a produselor pe piata precum si informatii despre sursele de finantare si atragerea investitiilor.

Dupa aceste cursuri a inceput sa fie mai sigur pe sine, a elaborat un plan de afaceri si a investit bani in utilaje si puieti.

De la inginer mecanic la cultivator de pomi fructiferi si trandafiri

Infiintarea unei pepiniere de pomi fructiferi nu a fost un hobby pentru Eugen Szepessy, ci o alegere constienta a unei activitati pe care a considerat-o rentabila. Pepiniera sa este situata in localitatea Unirea, judetul Alba si se numeste Rosafruct. In pepiniera care se intinde pe 1,2 hectare, Szepessy cultiva in fiecare an 10.000-15.000 de pomi fructiferi (meri, gutui, pruni, peri, ciresi, visini, caisi, piersici, migdali, nuci) si intre 4.000 si 7.000 trandafiri.

"Am fost constient ca in calitate de inginer mecanic, intr-o intreprindere metalurgica fara viitor, nu voi reusi niciodata sa-mi realizez dezideratul unic, acela de a fi liber, in multiplele intelesuri ale acestui cuvant", spune dl. Szepessy. Astfel motivat, si-a dat demisia la inceputul lui 1993 si, avand la dispozitie teren agricol mostenit, a devenit producator agricol.

...citeste aici povestea afacerii>>

Afacere cu dulceturi si siropuri - povestea familiei Fenechiu din judetul Covasna

Steluta si Horia Fenechiu s-au retras de zgomotul orasului si s-au mutat in satul Martanus, judetul Covasna. Au renuntat la cariere si viata de oras pentru a avea propria lor afacere cu dulceturi si siropuri.

Desi la tara este mult de munca, antreprenorii spun ca nu regreta nici o clipa pasul facut. Dulceturile si siropurile sunt realizate dupa retete traditionale si au gustul de odinioara. (...citeste aici mai multe detalii despre afacerea familiei Fenechiu>>)





Tags: livada de pomi fructiferiinfiintare livadaafacere agricoleafacere cu fructe

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani

Pentru fermierii romani, aceasta luna va fi una importanta, atat din punct de vedere financiar, cat si al lucrarilor care se desfasoara in aceasta perioada....citeste mai mult>>

Plati APIA: Fermierii vor primi subventiile pe hectar si animale

Campania APIA aferente primei transe din subventii se apropie. Pe data de 16 octombrie, fermierii vor primi banii pe hectar si animale....citeste mai mult>>

Ministrul Agriculturii vine cu o promisiune. Banii vor intra in cont pana in 15 octombrie

Fermierii afectati de seceta care au solicitat despagubirile puse la dispozitie de MADR, vor avea banii in conturi pana in data de 15 octombrie. Aceasta este promisiunea ministrului Florin Barbu....citeste mai mult>>


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]