Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila 27 Mar. 2024 30
ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri din zona de infrastructura critica, din zona telecom si din zona energiei, conform presedintelui Autoritatii de Supravghere Financiara, Alexandru Petrescu.

"Vizitand Moldova, probabil cateva zile pe luna in cele doar trei luni de mandat, am avut ocazia sa vad foarte multe business-uri care sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti, business-uri din zona de infrastructura critica, din zona telekom, din zona energiei. 
 
Asa ca maib n-ai spune ca sparge gheata, fiindca avem deja Purcari, dar deja largeste un coridor de orientare investitionala a entitatilor comerciale din Republica Moldova, care sunt asteptate si binevenite pe piata de capital din Romania", a spus Petrescu.
 
Presedintele ASF a mentionat ca recent a fost finalizat un proiect de 10 luni de twining, de calibrare a legislatiei financiare non-bancare din Republica Moldova in perspectiva aderarii la Uniune. Proiectul a fost adus intr-o zona de convergenta cu legislatia europeana, lucru ce subliniaza configuratia legislativa ce tine de RCA si de transpunere a Directivei europene Solvabilitate 2.
 
"Investitorii trec Prutul si, mai nou, trec si reglementatorii. Asa ca sunt onorat sa ma aflu intr-o oarecare pozitie de pionierat din perspectiva reglementatorilor, fiindca foarte de curand am reusit sa finalizam un proiect de 10 luni de twining, de calibrare a legislatiei financiare non-bancare din Republica Moldova in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana. 
 
Am avut peste 26 de intalniri fizice, 40 de intalniri online, zeci de specialisti angrenati din partea ASF, din partea Comisiei Nationale de Piete Financiare. Au fost 10 luni in care am adus intr-o zona de convergenta cu legislatia europeana tot ce inseamna configuratia legislativa ce tine de RCA, tot ce tine de transpunerea Directivei europene Solvabilitate 2. 
 
Acest proiect va continua, fiindca astazi lucram la o conventie intre Banca Nationala a Moldovei, Comisia Nationala de Piete Financiare, ASF, BNR, astfel incat acest efort de aliniere legislativa sa continue", a afirmat presedintele ASF.
 
De asemnea, Petrescu a spus ca a avut intalnire si cu conducerea bancii maib si ca se lucreaza intens pentru a crea cadrul legislativ care sa permita o listare de succes a bancii pe piata de capital din Romania.
 
"Este momentul expertilor ca in culise sa lucreze la legislatia care sa permita listarea maib pe piata de capital din Romania. Si, din acest punct de vedere, lucram intens, alaturi de BVB, de Depozitarul Central, de Banca Nationala a Moldovei, de BNR, astfel incat sa cream un cadrul legislativ care sa permita o listare de succes. 
 
Si nu am nicio indoiala ca acest eveniment este iminent si se va intampla cat mai repede. Ma bucur nespus de mult ca ma aflu in pozitia de a conduce un efort, in sensul mai amplu, al statului, o strategie ce tine de omogenizarea spatiilor financiare, bancare si non-bancare intre Romania, Uniunea Europeana si Republica Moldova. 
 
Am trecut de la agenda bunelor intentii la dimensiunea operationalizarii, asa ca vom vedea din ce in ce mai multi investitori, mai multe autoritati, mai multe entitati guvernamentale din Romania care isi vor face un modus operandi in a calatori la Chisinau, si a lucra cu ai nostri colegi din Republica Moldova", a punctat Alexandru Petrescu.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bvbpetrescuasf

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

BVB: Listarea Hidroelectrica a fost cel mai important eveniment al anului 2023

de Bianca Tila
29 Feb 2024
Listarea Hidroelectrica exclusiv pe piata de capital din Romania a fost probabil cel mai important eveniment al anului trecut, iar al doilea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]