Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezvoltarea atelierului de croitorie. Cum poti creste profitul?

de Idei de afaceri 03 Apr. 2024 1152
Dezvoltarea atelierului de croitorie. Cum poti creste profitul?
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere presupune atentie deosebita la partea financiara; in primul rand, trebuie sa cunosti indeaproape taxele, cheltuielile, veniturile. Fii atent sa consemnezi o evidenta stricta a vanzarilor si tine bilantul la zi al veniturilor si al cheltuielilor pentru a putea realiza un profit.

Cele mai importante abilitati antreprenoriale pot fi perseverenta si intuitia cu care iti croiesti un drum in aceasta afacere. Consulta experti in afaceri si lucrarea de fata, dar invata si din experienta celor dinaintea ta.
 
Pentru dezvoltarea atelierului de croitorie trebuie sa ai in vedere urmatoarele:
 
- Fii un croitor cumpatat (chibzuit)
 
Acesta nu este un plan de afaceri tipic, dar pentru aceia dintre voi care se transforma total atunci cand intra intr-o mercerie si cumpara metraje de parca maine ar disparea de pe piata... e clar ca este nevoie de o schimbare!
 
- Incepe sa gandesti ca un om de afaceri 
 
Inceteaza sa mai cumperi stofa cheltuindu-ti banii de rezerva. Cauta un magazin unde poti face schimb de stofa si poti vinde metrajele de care nu mai aveti nevoie, tu si colaboratorii tai. De asemenea, poti comanda stofe mai ieftine, dar care sunt intr-o stare buna, tipare, reviste de cusut si ustensile/accesorii de pe site-uri precum eBay sau de pe alte site-uri.
 
- Fii atent si cumpara doar daca ai un tipar in minte atunci cand alegi metrajul
 
Bugetul dedicat cheltuielilor pentru cusut va creste considerabil atunci cand cumperi cinci metri de lana sau matase scumpa doar pentru ca sunt de vanzare la oferta si apoi sa folosesti doar trei sau patru metri.
 
Daca este o stofa scumpa, asta poate insemna ca 200 sau 300 de lei ajung pe jos, ca resturi taiate. O abordare mai cumpatata asupra cumpararii materialelor necesare afacerii este un antrenament util pentru a mentine bugetul pe linia de plutire, dar si pentru ca profitul sa creasca.
 
- Descopera ceea ce stii sa faci cu adevarat si preda altora! 
 
Nu trebuie sa ai o diploma de la Facultatea de Design Parsons pentru a tine un curs nou-venitilor care vor sa stie cum sa isi confectioneze un articol de imbracaminte sau o fata de perna. Singura cerinta pentru a preda este aceea de a sti mai mult decat cursantii.

Nu trebuie sa cunosti toate tehnicile avansate de cusut. Ofera lectii de cusut pentru incepatori sau pentru copii. Verifica programele de educatie pentru adulti, centrele de petrecere a timpului liber din orasul tau, cauta o fabrica ori o mercerie unde sa poti dezvolta ideea de a tine cursuri.

Unele scoli au laboratoare de lucru manual dotate cu masini de cusut si sunt niste locuri excelente pentru a tine cursuri. Sau poti oferi cursuri demonstrative si acasa, unde cursantii sa-si poata lua si notite pentru a putea exersa ceea ce au invatat.
 
Prederea cursurilor de cusut este o modalitate excelenta de a te face cunoscut pe piata si de a lansa si alte proiecte pe aceeasi tema, cum ar fi realizarea de genti sau bijuterii handmade, idei care se pot vinde foarte bine.
 
- Coase pentru altii, nu doar din pasiune
 
Proiecteaza-ti propria sigla de croitor sau de cusator de decoratiuni interioare. Nu trebuie sa stii sa croiesti tot ce exista pe pamant. Specializeaza-te daca nu ai abilitatile unui cusator „generalist”.
 
Daca esti capabil sa confectionezi o camasa, o pereche de pantaloni potriviti, o cuvertura si fete de perna asortate sau draperii, atunci comanda carti de vizita si lasa-le la spalatoriile si curatatoriile de haine locale, la mercerii si pe toate panourile de informatii. Ia-l pe Henry Ford ca model. El a crezut in vanzarea unui singur model – Modelul T, dar pe care l-a transformat in modelul pe care toata lumea si-l dorea.
 
- Vinde pe o piata bine cotata si remunerata
 
Incepe sa cauti buticuri care vand lucruri realizate manual, cum ar fi cuverturi facute din stofe vechi reciclate, asternuturi scumpe de pat sau trusouri pentru botez.

Adesea, asemenea obiecte devin amintiri de familie si sunt comandate la preturi exorbitante. Bineinteles ca trebuie sa folosesti cele mai fine si mai de calitate stofe si sa detii o tehnica de cusut impecabila, dar si veniturile sunt pe masura. Nu te ingrijora daca locuiesti intr-o zona unde nu exista asemenea magazine. Aceste produse se vand online oriunde in lume.
 
- Pagina de blog
 
Da, toata lumea are un blog in zilele noastre. Bloggerii adevarati pot sa-si castige existenta scriind despre ceea ce stiu si ceea ce iubesc. Ia exemplu de la Ana White: mama, sotie, rezidenta, tamplar (lucrator in lemn) din Alaska, care a parasit corporatia in care lucra si a inceput sa scrie pe blog despre pasiunea ei pentru lucrurile handmade realizate cu propriile ei maini.

In blogul ei descrie progresul realizat la casa pe care ea si sotul ei o construiesc. Peste trei milioane de oameni viziteaza blogul Anei, o sprijina in ceea ce realizeaza, urmarindu-i pasiunea pentru obiectele realizate din lemn.
 
Devino o sursa de inspiratie pentru ceilalti lucratori cu acul si ata si scrie despre eforturile de a invata aceasta arta, de a-ti slefui indemanarea si despre efortul de a imbina necesitatile creative cu viata de fiecare zi.

Este o poveste care vinde de fiecare data, pentru ca este ceea ce incercam sa facem cu totii, intr-un fel sau altul. Si nu trebuie sa fii o somitate in domeniu, trebuie doar sa fii tu insuti.
 
- Modificari si remaieri
 
Intotdeauna va exista nevoia pentru servicii profesionale de modificare si remaiere. Daca ai aceasta indemanare, iti poti dezvolta o clientela care se confrunta cu probleme de potrivire:
 
– barbati care au nevoie ca manecile bluzelor si camasilor pe care le poarta sa fie scurtate
 
– femei care nu poarta platforme/tocuri si au nevoie ca pantalonii si blugii pe care ii poarta sa fie scurtati cu cativa centimetri
 
– sau cei a caror greutate variaza, cand urca, cand coboara si au nevoie ca talia hainelor sa fie marita sau micsorata in functie de schimbarea anotimpurilor.
 
- Aliaza-te cu o curatatorie-spalatorie, fa-ti reclama la magazinele de haine locale. Un croitor care se ocupa de modificari are mare succes si este mereu la mare cautare!
 
- Gaseste o nevoie (nisa de piata)
 
Gandeste-te la bunicutele indulgente care se ocupa de realizarea de hainute pentru copii mici, haine pentru papusi sau imbracaminte pentru caini. Iubitorii de cai, de asemenea, au nevoie de paturi care sa-i protejeze pe cai de frig, de textile de protectie si alte articole de imbracaminte care incalzesc si sporesc confortul animalului.

Cele mai cautate sunt cele realizate manual. Oamenii care sunt interesati de ele platesc pentru astfel de produse sume considerabile si aceasta poate fi o piata de desfacere foarte profitabila.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: atelier de croitorieprofitcroitor

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Contul de profit si pierdere. Venituri si cheltuieli

de Idei de afaceri
25 Oct 2024
In contabilitate, contul de profit si pierdere descriu si explica rezultatul contabil prin prisma structurilor de cheltuieli si venituri care le-au...

500 de pagini de sfaturi si solutii pentru PROFIT maxim

de Ideideafaceri.ro
09 Mai 2019
O afacere are nevoie de o consiliere serioasa pentru a-si maximiza potentialul. De aceea, ai acum un intreg set de solutii, sfaturi si studii de caz...

Cum apar cele mai profitabile idei de afaceri?

de Florin Amariei
30 Dec 2019
Mai multi specialisti in marketing si consultanta au studiat timp de 8 ani mediul de afaceri international si au ajuns la o concluzie in privinta...

Creste profitul prin optimizarea afacerii

de Ideideafaceri.ro
24 Oct 2018
Afacerea ta poate sa iti aduca mai mult profit! Afla cum poti obtine acest lucru mult dorit de fiecare antreprenor! Stii momentul ala in care tu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]