Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 aspecte de verificat inainte de a incepe o afacere

de Bianca Tila 14 Mar. 2024 32
9 aspecte de verificat inainte de a incepe o afacere
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi consilieri in afaceri recomanda ca planul de afaceri sa fie primul lucru de indeplinit in viata antreprenoriala. Cu toate acestea, articolul se va concentra pe tine, tanarul sau adultul care doreste sa infiinteze o afacere. Multi considera pozitia de sef de companie ca avand o viata luxoasa, fara griji, insa lucrurile nu stau chiar asa in realitate.

La inceput, afacerea are nevoie de timp, dedicare si efort financiar, mental si fizic. Nu incercati sa va orientati spre o afacere doar din cauza unui sef nepotrivit sau unei zile proaste. Incercati sa va intelegeti, sa va cunoasteti aptitudinile si dezavantajele. 
 

9 aspecte de verificat inainte de a incepe o afacere

 

Identificati-va pasiunile si enumerati alternative pentru a ajunge acolo unde va doriti

 
Pentru o afacere produsul este totul, iar gestionarea fluxului de numerar intr-o afacere poate fi cea mai neplacuta parte. Poate aveti in cap ideea unui design vestimentar si asta va place sa faceti, insa partea financiara nu este punctul vostru forte. Nu incercati sa va schimbati viata daca partea aceasta nu este pe plac sau nu reusiti s-o gestionati eficient. Exista destule variante ca pasiunea voastra sa va aduca bani, totul sta intr-un job potrivit si o companie care sa va aprecieze la adevarata valoare. 
 
Nu toti oamenii vor afaceri si acest aspect este ok, nu trebuie sa gestionati o echipa, sa va stresati cum sa abordati mai bine publicul sau ce strategie de marketing s-ar potrivi mai bine in acest moment. Nu uitati de unde plecati, vreti sa faceti haine si atat. In afaceri, pasiunea pentru produsul comercializat se pierde, iar cifrele si aspectele administrative castiga.

Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Evaluati-va resursele si sursele de finantare

 
O afacere poate avea costuri mici de infiintare, insa aceste lucruri se schimba pe parcurs. Pentru dezvoltare si promovare, afacerea va avea nevoie de o persoana analitica, dar si de bani. 
 
Poate visati sa dezvoltati o noua tehnologie, insa aflati ca o astfel de cercetare are nevoie de investii mult prea mari decat va puteti permite. Puteti opta pentru o companie deja existenta si sa va expuneti ideea, astfel sa fiti angajat. De asemenea, daca sunteti hotarat sa infiintati propria afacere puteti incepe cu ceva mai mic, pentru care dispuneti de bani si usor, usor veti ajunge sa indepliniti si visul initial.
 
Sursele de finantare sunt un mijloc rapid de a scapa de probleme, iar piata iti ofera diverse cai de resusita. 
 

Evaluati-va ideea de afaceri

 
Daca sunteti documentat cu ceea ce ofera o viata de antreprenor si vreti sa inaintati, atunci verificati-va ideea de business.  Nu va aruncati cu capul inainte, fiecare idee trebuie trecuta printr-un filtru. Aici ma refer la documentare si analiza.

Daca ideea voastra a mai fost abordata, verificati competitia si rezultatele. Timpul este esential in afaceri, asa ca solutionarea unei probleme va imbunatateste intotdeuna sansele. Incercati sa aduceti ceva in plus fata de competitia deja existenta pe piata. Totodata, poate aveti alta problema cu care va confruntati de ceva vreme si i-ati gasit rezoltarea. Puneti-va pe treaba si lansati produsul sau serviciul.

Capacitatea la stres

 
Mereu in lumea afacerilor va exista cineva cu mai multi bani, cu o locatie mai buna sau cu mai multe resurse, gata sa va ia ideea si sa va stoarca de bani. 
 
Astfel, aveti nevoie de proprietate intelectuala, precum un brevet care sa reprezinte o bariera in fata imitatorilor sau concurentei.
 
Viata de antreprenor este impanzita de probleme si stres, insa acest fapt nu demonstreaza ca nu poate fi frumoasa si palpitanta. Daca aveti o idee buna merita sa luptati pentru ea.
 

Evaluati-va conexiunile financiare si din social media

 
Daca sunteti in cautarea unei finantari, insa va lipsesc conexiunile cu oameni de afaceri sau consilieri in domeniu, este putin probabil sa obtineti sprijin pentru un plan de afaceri. Cu toate acestea puteti gandi o afacere mai mica care sa produca destul venit pentru finantarea ideii initiale. De asemenea, spatiul online prezinta o paleta larga de oportunitati, site-ul web sau colaborarile cu influenceri pot aduce repede clienti.
 

Testati un prototip

 
Inainte de a demara o afacere este important sa testati un prototip. Multe businessuri sunt construite in jurul unui vis, cu costuri idealiste. Temperati-va pasiunea cu un feedback asupra unui produs minim viabil inainte de a scoate ceva pe piata.

Toleranta la risc, incertitudine si schimbare

 
Infiintarea si dezvoltarea unei afaceri va poate entuziasma si incanta. Totusi, inainte de a imbratisa aceasta viata analizati-va comportamentul si toleranta la stres, risc, incertitudini si schimbare. Nu plecati la drum ca aceste aspecte pot disparea in timp, daca in viata de zi cu zi nu va asumati riscuri, nu incercati sa faceti acest pas in afaceri.


Cantariti-va competentele

 
Afacerile necesita concentrare, solutii si management. Este posibil sa va asociati cu alte persoane pentru a completa abilitatile care va lipsesc. In plus, trebuie sa plecati la drum cu ideea de autodepasire. Trebuie sa va acordati timp pentru a aprofunda zona afacerilor sau alte domenii care sunt de interes pentru businessul vostru.

Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Testati-va stabilitatea fizica, mentala si emotionala

 
Multi antreprenori se neglijeaza fizic, mental si emotional. Trebuie sa aveti incredere ca puteti rezista stresului si sa va gasiti timp cu cei dragi. Echilibrul intre activitatile sociale si fizice in afara muncii va elibereaza mintea si va ajuta sa ganditi totul la rece.
 
Fiecare afacere are nevoie de oamenii potriviti, cum fiecare job are nevoie de oameni pasionati. Afacerea incepe din placere, insa are si momentele sale dificile, daca nu sunteti pregatit din toate punctele de vedere, aceasta calatorie poate inceta in orice moment.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: afacerestressurse de finantarecompetente

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

5 intrebari la care orice plan de afacere ar trebui sa raspunda

de Bianca Tila
19 Dec 2024
Un plan de afaceri detaliat este crucial pentru un business nou iesit pe piata, mai ales daca si antreprenorul este nou in bransa. Chiar daca ai...

Cum sa incepi o afacere. Etape si sfaturi

de Bianca Tila
19 Dec 2024
Pe buzele multora se afla intrebarea "Cum incepi o afacere?", iar eu vin cu un raspuns detaliat chiar acum. Afacerea nu este un simplu schimb intre...

Cum sa-ti dezvolti afacerea in constructii: investitii inteligente

de Idei de afaceri
12 Dec 2024
In industria constructiilor, piata este destul de competitiva, iar diferentierea depinde de calitatea serviciilor, eficienta proceselor si...

Cursurile Go Social: Castiga noi competente si acceseaza finantarea de 307.000 lei!

de Idei de afaceri
05 Dec 2024
Proiectul Go Social ID - 311119 „De la abilitati la actiuni: Go Social – Fii schimbarea pe care o vrei!” continua sa ofere antreprenorilor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]