Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elon Musk a vandut actiuni Tesla in valoare de 6,9 miliarde de dolari

de Bianca Tila 10 Aug. 2022 1007
Elon Musk a vandut actiuni Tesla in valoare de 6,9 miliarde de dolari
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Elon Musk suprinde cu propriile miscari financiare. Directorul general al Tesla a vandut actiuni ale companiei in valoare de 6,9 miliarde de dolari, afirmand ca fondurile ar putea fi folosite pentru a finanta potentiala intelegere cu Twitter, in conditiile in care va pierde o batalie juridica cu platforma, transmite Reuters.

Pe langa vanzarea actiunilor, Elon Musk a socat si prin semnalarea posibilitatii de a prelua Twitter. "In cazul (speram putin probabil) in care Twitter forteaza sa se incheie aceasta tranzactie si unii parteneri de capital nu nu vor fi suficienti, este important sa se evite o vanzare de urgenta a actiunilor Tesla", a anuntat Musk potrivit news.ro.
 
Musk a rupt acodul din 25 aprilie de a cumpara Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, la inceputul lunii iulie. Astfel, platforma l-a dat in judecata pentru a-l forta sa finalizeze tranzactia. Twitter refuza sa creada ca Elon Musk a fost indus in eroare de numarul de conturi de spam de pe platforma, fiind de parere ca este remuscarea cumparatorului in urma unei scaderi a actiunilor din sectorul tehnologiei. 
 
Pe data de 17 octombrie cele doua parti se vor judeca. "Wall Street va citi prin aceasta miscare de poker ca sansele ca Twitter sa se inteleaga cu Musk sunt mai probabile acum", a scris pe Twitter Dan Ives, analist la Wedbush Securities.
 
In alte comentarii scrise pe Twitter, Musk a confirmat ca a terminat vanzarea de actiuni Tesla. De asemenea, la scurt timp a spus ca va cumpara din nou actiuni Tesla daca preluarea Twitter nu se va incheia.
 
Elon Musk se numara printre cele mai bogate persoane din lume. Acesta a reusit sa vanda in luna aprilie actiuni Tesla in valoare de 8,5 miliarde de dolari. La acel moment a sustinut ca nu mai sunt planuite alte vanzari.
 
In cazul in care Musk va fi fortat sa finalizeze achizitia, expertii juridici au estimat ca va mai vinde actiuni Tesla. Intre 5 si 9 august, Musk a vandut aproximativ 7,92 milioane de actiuni, conform mai multor declaratii depuse la autoritatile de reglementare.
 
In prezent, Elon Musk detine 155,04 milioane de actiuni Tesla sau putin sub 15% din producatoul auto, potrivit calculelor Reuters. Vanzarile recente sunt reprezentate de vanzarile totale de actiuni Tesla, la aproximativ 32 de miliarde de dolari in mai putin de un an. 
 
In ceea ce priveste actiunile Tesla, acestea au inregistrat cresteri cu aproximativ 15%, de cand producatorul auto a raportat castiguri mai bune decat cele estimate. Plafonul creditelor fiscale pentru vehiculele electrice are sanse sa se ridice cu ajutorul proiectului de lege privind clima al administratiei Biden.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: teslaelon musktwitter

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Tesla are planuri mari. Productia se va mari la fabrica din Shanghai

de Bianca Tila
02 Feb 2023
Tesla si-a anuntat intentia de a-si mari productia la fabrica din Shanghai in urmatoarele doua luni. Aceasta decizie a fost luata pentru a satisface...

Elon Musk a lansat Starlink Aviation

de Bianca Tila
20 Oct 2022
Compania SpaceX a miliardarului Elon Musk a lansat Starlink. Acest nou proiect subliniaza extinderea in serviciile Wi-Fi in timpul zborului cu...

Tesla: Vanzari record de vehicule electrice produse in China

de Bianca Tila
10 Oct 2022
Tesla a reusit sa livreze in luna septembrie 83.135 de vehicule electrice produse in China. Astfel, compania si-a depasit propriul record lunar,...

Tesla: Pretul sistemului premium de asistenta pentru soferi creste

de Bianca Tila
22 Aug 2022
Noul pret al sistemului premium de asistenta pentru soferi a fost anuntat ieri de CEO-ul Tesla, Elon Musk. Acesta a crescut cu 25% pretul sistemului...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]