Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri profitabile pentru incepatori: ce business sa deschizi daca esti la inceput de drum

de Idei de afaceri 14 Aug. 2023 30095
Idei de afaceri profitabile pentru incepatori: ce business sa deschizi daca esti la inceput de drum
4.31 din 202 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu este usor sa administrezi o afacere de la zero si sa obtii profit intr-un timp decent. De aceea, iti recomandam sa incepi mai usor. Ne-am gandit la parcursul tau de viitor antreprenor si iti oferim cateva idei accesibile pentru inceput. Sunt tot mai multi tineri care isi doresc sa devina antreprenori, viitori proprietari ai unor afaceri de succes, care sa le puna la dispozitie venituri substantiale.

Statistic vorbind, un incepator care demareaza o afacere isi risca economiile de-o viata. Oportunitatile de afaceri nu vin insotite de un certificat de garantie: poti sa reusesti sau poti sa dai gres. Si, este de inteles teama care il incearca pe fiecare aspirant la statutul de intreprinzator.
 
S-ar putea ca tocmai aceasta teama, care incetoseaza mintea in momentul luarii unor decizii importante, sa fie principala cauza a esecului unui incepator. Dar, este posibil sa intrati in afaceri fara sa va pese prea mult daca veti reusi sau veti da gres. Cum? Pur si simplu demarati o afacere care necesita un capital modic, de numai cateva sute de euro.
 
Daca treaba merge, e OK, dati-i bataie si dezvoltati-va din aproape in aproape. Daca treaba esueaza, nu e nici o tragedie – ati pierdut cateva sute de euro, dar nu ramaneti pe drumuri.
 
S-ar putea spune chiar ca nu ati pierdut nimic, pentru ca in incercarea de a pune pe picioare o afacere ati capatat o experienta pe care nu v-ar fi putut-o oferi nici cea mai prestigioasa scoala de business. O experienta care va va fi de mare ajutor in a doua incercare.
 
Mai jos iti oferim diverse idei din domenii de interes la momentul de fata.


Afaceri profitabile pentru incepatori

- Chiosc de inghetata
 
Daca te gandesti la o afacere part-time, aceasta poate fi optiunea perfecta pentru tine. Un stand sau un chiosc de inghetata poate aduce profituri bune. Poate fi mobil sau fix, indiferent cum, veniturile vor fi la fel de bune ca inghetata!
 
Cand vine vorba de inghetata, oamenilor le place sa guste mereu noi arome. Poti face promovare in social media, informand despre noile tale arome, oferte speciale, etc.
 
- Cafenea
 
Oamenii adora sa petreaca timp la cafenea cu persoana iubita sau sa-si stabileasca intalnirile acolo. Daca esti pasionat de cafea, transforma-ti dragostea si pasiunea intr-o afacere profitabila.
 
In acest domeniu de afaceri, design-ul meniului, al cestilor de cafea si ambianta joaca un rol foarte important. Ajutorul unui designer grafic este deci esential.
 
- Brutarie
 
O brutarie este una dintre cele mai de succes afaceri pe care le poti desfasura de acasa. Daca iti place sa coci si ai calitatile necesare pentru a crea alimente tentante vizual, aceasta poate fi ideea ta de afacere. Poti incerca sa-ti vinzi produsele in cadrul altor magazine, cu care sa colaborezi.

 
- Casa de schimb valutar
 
Schimbul valutar poate fi cea mai lucrativa si mai fascinanta idee de afacere. Daca esti bun la cifre, nu te deranjeaza sa lucrezi pana tarziu, esti pregatit sa-ti asumi riscuri, aceasta este afacerea ideala pentru tine.
 
- Organizare de evenimente
 
Daca esti foarte organizat, orientat catre detalii, iti place sa organizezi petreceri, atunci ai personalitatea necesara pentru o afacere de organizare de evenimente. Poti alege sa te specializezi in anumite tipuri de evenimente (nunti, zile de nastere, team bulding-uri, etc.) sau toate la un loc. Alegerea depinde doar de talentul si experienta ta.

Ce afaceri merg in ziua de azi

Majoritatea afacerilor care merg astazi sunt online sau au legatura cu industria online. Astfel ca orice afacere ai alege sa demarezi, nu uita sa aprofundezi bazele social media, care a dovedit ca poate creste considerabil profitul unui business.
 
- Instagram marketing
 
Unul dintre motivele pentru care astfel de aplicatii, precum Instagram sau Facebook, au fost create este de a promova produse. O afacere cladita pe Instagram marketing necesita anumite skill-uri, pe care le poti dobandi cu ajutorul unor cursuri.

De asemenea, aceasta afacere este profitabila prin faptul ca follow-erii retelei sociale sunt activi si in Romania. Acolo exista o vizibilitate enorma, iar daca stii cum sa promovezi produsul pe o astfel de platforma totul va genera profit.
 
- Creator de CV-uri
 
Aceasta idee este recent implementata si la noi in tara, prin care persoanele ce vor sa se angajeze pot apela la astfel de afaceri pentru generarea unui CV.
 
Aceasta afacere este perfecta pentru cei ce au cunostiinte de resurse umane, si nu numai. Cu cat esti mai bun in ceea ce priveste partea de scris, de redactare si aspect vizual, aceasta afacere iti va veni manusa. Multe persoane cauta locuri de munca, insa din cauza ca nu stiu cum sa-si construiasca un CV, nu sunt chemate la interviu. Aici intervine afacerea ta, unde contra cost poti ajuta oamenii sa fie cotati pentru interviuri.
 
- Expert WordPress
 
WordPress este cea mai utilizata platforma de catre bloggeri. Acestia o folosesc pentru postarea articolelor, insa in ciuda aparentelor este destul de greu de manevrat. Aici poti interveni tu, daca inveti tainele aplicatiei poti demara o afacere de succes la care pot apela clienti din toata partile lumii. 
 
Aceasta afacere tine de partea tehnica, iar cei care apeleaza la tine o sa aiba nevoie de sfaturi despre cum sa-si intretina site-urile si blog-urile.
 
- Editor texte
 
Aceasta afacere este foarte profitabila pentru cei pasionati de scris. Poti face o afacere doar prin scris, avand in vedere ca exista o multitudine de nise ce doresc sa-si vanda produsele sau sa promoveze anumite evenimente.
 
Te poti concentra pe redactarea articolelor pentru anumite publicatii, pe texte de promovare, pe editarea cartilor sau revistelor online. Aceasta categorie de afacere iti da libertatea de alegere si diversificare in cazul in care nu vrei sa faci acelasi lucru zilnic.
 
- Analist de date
 
Daca iti plac cifrele si statisticile, atunci aceasta idee este pentru tine. Poti lansa pe piata o afacere ce are ca domeniu de activitate analiza datelor din diverse departamente ale clientilor. Un potential client pentru afacerea ta este o companie ce are nevoie de o concluzie asupra cifrelor generate. 
 
Pentru inceput poti incepe cautarea clientilor pe diversele platforme, precum Upwork, Fiverr sau Digiserved.
 
- Consultant design interior
 
Daca ai un simt estetic dezvoltat si stii cum sa imbini culorile intre ele poti demara o afacere de consultanta in design interior. Atat companiile, cat si persoanele fizice isi doresc un aspect placut ochilor. Aceasta afacere iti deschide portile unui public mare si divers.
 
Daca te pasioneaza aceasta idee, poti invata mai multe prin diverse cursuri de specialitate. Astfel, vei cuceri publicul si acesta nu va ezita sa te recomande.


Mici afaceri de familie pentru incepatori 

Cele mai multe afaceri mici, si nu numai, sunt cele de familie. De ordin statistic, aflam ca sunt peste 300.000 de afaceri de familie in toata tara - cele mai multe in domenii precum constructii, industria auto si alimentara.
 
Construirea unei afaceri de familie reprezinta un set special de provocari atunci cand lucrezi cu oamenii cu care ai crescut si cu care intentionezi sa ai relatii de durata. Nu este ca si cum ai lucra in compania altcuiva si poti pleca atunci cand ceva merge prost. 
 
O afacere de familie presupune implicare din partea tuturor membrilor familiei pentru a deveni o afacere de succes, dar si certitudinea ca ai partea de cei mai de incredere oameni, care vor sa lupte pentru a reusi. Micile intreprinderi familiaile pot transmite succesul din generatie in generatie, mai ales ca nu este deloc greu sa gestionezi un business, cat timp ai langa tine numai persoane de incredere, cu acelasi scop. 
 
In momentul in care te gandesti sa incepi o afacere de familie, stii deja care sunt oamenii pe care te poti baza, dar si care este bugetul pe care il ai disponibil pentru afacere. Cand vorbim despre idei de afaceri mici, fara investitii majore, atunci mediul familial este unul propice pentru dezvoltarea business-ului deoarece puteti invata impreuna, din mers, care este structura pe care vreti sa o adoptati. 

Daca vrei sa-ti gestionezi liber propriile resurse, incepe o afacere cu familia ta! Important este insa, sa ai o idee convingatoare si profitabila. Iata ce iti propunem, noi:
 
- Ferma
 
Profitabile pe termen lung, micile afaceri din mediul rural sunt o oportunitate excelenta pentru familiile care au deja disponibila o suprafata de teren. 

Orice gospodarie poate gazdui o afacere de succes, chiar si pe suprafete mici de teren. Inainte de a demara o afacere la tara este important sa analizezi piata si sa vezi in ce sector cererea este cea mai mare. In functie de acest criteriu, iti stabilesti cel mai profitabil domeniu in care poti activa. In ceea ce priveste afacerera cu ferma, iti oferim cateva idei de nisa:

Ferma bio. Produsele bio sunt la mare cautare indiferent de natura lor. Daca parintii, bunicii tai au un teren pe care nu prea il folosesc, atunci o ferma bio ar fi ideala. Poti cultiva legume si fructe pe care sa le vinzi catre persoanele interesate de un stil de viata sanatos si, din fericire, sunt din ce in ce mai multe persoane interesate.
 
Investitia intr-o asemenea afacere nu este una imensa, insa profitul poate fi generos.Cultivarea legumelor in sistem ecologic. Sa privim putin catre micile idei de afaceri de cultivare a spanacului, a dovleceilor, a vinetelor, a cartofului si lista continua cu alte culturi profitabile. Investiti in aceste idei de afaceri profitabile, mici si cu bani putini si puneti accentul pe elementul organic, ecologic, atat de preferat de romani.

 
Ferma de animale. Animalele care sunt crescute sanatos, ofera produse pentru consum si mai sanatoase. Lapte, oua, branza, carne, toate au un gust delicios atunci cand animalele au fost crescute cu hrana naturala, cu cereale si verdeata. Si aici ai nevoie de un teren pentru a le asigura animalelor spatiul de care au nevoie pentru a trai intr-un mediu optim. 
 
O ferma de acest gen foarte profitabila este cea de capre. Caprele sunt preferate in materie de noi idei de afaceri mici si cu bani putini. Vorbim, in mod real, de idei de afaceri profitabile si optime, avand in vedere cererea pentru lapte de capra si pentru alte produse pe baza de lapte de capra. Strainii le considera delicatese si le comercializeaza la preturi exorbitante si romanii care vor incerca sa isi investeasca banii in mod inspirat se vor orienta si ei catre aceste idei de afaceri profitabile, mici si cu bani putini. 

Cresterea prepelitelor - Pasarile nu au nevoie de mult loc pentru a creste, custile etajate pot fi o solutie optima daca nu dispui de prea mult spatiu. Se dezvolta rapid si fara probleme, iar afacerea poate fi extrem de profitabila atat daca te ocupi de cresterea pasarilor pentru productia de oua de prepelite, cat si pentru carnea de prepelita. Tot in domeniul afacerilor profitabile de familie includem si crescatoria de pasari de curte, cresterea porcilor de rasa sau cresterea caprelor intr-o ferma speciala. Multe afaceri din mediul rural pot fi incepute si prin accesarea fondurilor europene, un program care iti asigura o mare parte din investitia de inceput a afacerii. 

Ferma de iepuri - O afacere usor de inceput, o ferma de iepuri poate fi pusa pe roate intr-o gospodarie cu dimensiune medie de la tara. Hrana animalelor este usor de procurat, iar investitia trebuie cu adevarat facuta in custile speciale in care sunt pastrati iepurii. Marea provocare a afacerii este sa gasesti un abator care sa se ocupe de sacrificarea iepurilor, conform normelor europene, iar ulterior sa trimiti carnea catre magazinele de specialitate.
 
- Cultivarea plantelor medicinale
 
Sa privim putin catre ideile de afaceri din acest domeniu si sa realizam faptul ca ele sunt profitabile in mare masura datorita preferintei consumatorilor pentru remediile naturale, pentru cosmeticele naturale in defavoarea celor clasice, ce contin chimicale si toxine. 
 
In alta ordine, aceste idei de afaceri sunt si mici si demarabile cu bani putini atunci cand deja detinem o bucata de teren si incepem sa ne concentram pe o cultura restransa. Puteti sa optati pentru lavanda, pentru echinacea, pentru valeriana, acestea fiind doar 3 dintre cele mai profitabile culturi.
 
- Produse cosmetice naturale
 
Produsele cosmetice naturale sunt la mare cautare. Piata acestora este intr-o continua crestere, avand in vedere ca din ce in ce mai multe persoane se reoreienteaza catre acestea. Produsele naturale castiga in fata celor din comert, prin faptul ca nu contin chimicale, ce pot afecta negativ pielea.
 
Puteti dezvolta cu timpul o gama in care sa includeti mai multe produse naturale, precum creme demachiante, lotiuni de fata si corp, creme de zi, lapte pentru fata si corp, sapunuri.

- Pensiune
 
Daca locuiesti intr-o zona de munte, atunci una dintre cele mai profitabile afaceri este o pensiune turistica. Este afacerea in care toata familia este implicata deoarece este nevoie atat in bucatarie, cat si in amenajari sau contabilitate. 
 
Cu cat afacerea este mai variata, cu atat aceasta se poate transmite pe termen cat mai lung. Fii original, vino cu ceva nou, poate un pachte care sa ii multumeasca pe turisti, preparate culinare deosebite sau chiar diferite programe de vizita ale satului sau orasului in care te afli.
 
- Restaurant
 
Este, probabil, cea mai buna afacere pe care o poate porni o familie in care se pot integra cu adevarat toti membrii acesteia. De la management pana la ospatari, toti cei care fac parte din afacerea asta pot pune umarul la dezvoltarea ei.
 
Daca sunteti dispusi sa investiti o suma mai mare de bani, atunci cu siguranta un restaurant cu specific romanesc ar putea fi afacerea de familie transmisa din generatie in generatie. Pentru inceput puteti incerca si varianta unei cantine, mai ales daca in oras exista firme de birouri cu multi angajati care isi comanda de mancare. 
 
Locatia nu trebuie sa fie exagerat de mare pentru inceput, ci doar sa va asigure spatiul de care aveti nevoie pentru prepararea meniurilor zilnice, ulterior, cand afacerea incepe sa creasca, puteti transforma locatia intr-un adevarat restaurant.


 
Un lucru si mai fascinant pentru viitorii clienti poate fi reprezentat de cresterea in gradina proprie a unor ingrediente importante pentru produsele comercializate. Oamenii vor aprecia intotdeauna prospetimea mancarurilor ce le plac.
 
In plus, comunitatile locale dezvoltate tind sa sustina astfel de afaceri de familie. In functie de profilul locului in care te afli impreuna cu cei din familie care au decis sa ti se alature in aceasta initiativa antreprenoriala, poti realiza meniuri specifice si oferte customizate pentru cei care vor sa manance bine si sanatos.
 
- Patiserie
 
Cu siguranta mamei tale sau bunicii ii place la nebunie sa gateasca si face cele mai bune placinte din lume, care au fost laudate de catre toti apropiatii tai. De ce sa nu faci o afacere din asta? 
 
Stim deja ca toata lumea prefera alimentele sanatoase in detrimentul celor inghetate si congelate pe care le gasim pe rafturile magazinelor. O patiserie de familie, care va folosi numai produse proaspete, oua din propria curte si nu numai. Nu este un drum anevoios pana vei reusi, ai nevoie doar de ambitie, munca si perseverenta pana vei aduce cele mai bune placinte in oras.
 
- Magazin local
 
Este, probabil, cea mai simpla afacere de aici. Asigura-te ca nu ai o competitie prea buna in zona in care urmaresti sa iti deschizi magazinul si adu-le viitorilor tai clienti produse de care au nevoie.
 
Prin adaugarea adaosului comercial vei putea obtine un venit lunar bun. Familia poate fi implicata pe mai multe nivele, la fel ca intr-un restaurant. Este, insa, foarte important ca afacerea sa nu fie grevata de dorintele unora dintre membri de a profita de produsele la vanzare. Organizarea si intelegerea pe deplin a atributiilor avute este esentiala pentru buna functionare si, bineinteles, obtinerea profitului. 
 
- Afacere cu bunatati de casa
 
Mamele noastre inca isi fac provizii toata vara pentru iarna grea ce va veni. Nu le scoti din ritmul lor in care prepara zacusca, dulceata, muraturi si alte bunatati. Gandeste-te cum ar fi sa ai propria afacere cu produse naturale pe care sa o impartasesti si cu alte persoane. Doritori sunt multi, oamenii nu vor inceta niciodata sa manance produsele traditionale romanesti. In felul acesta, cu o afacere de succes, duci traditia mai departe.
 
Dulciuri homemade - Multi stiu, putini fac. Sunt dulciuri facute in casa si distribuite in cadrul unor magazine specializate in asemenea oferte, produse distribuite si la targuri si expozitii, pe la standuri in supermarket etc. O idee excelenta e realizarea de dulciuri  personalizate dupa dorinta clientului (ex. tort in forma de Mickey Mouse, palat cu printese, masina sau imprimarea unei fotografii anume). Sunt idei de afaceri profitabile pentru cei cu pasiune in acest domeniu.

- Fabricarea dulceturilor
     
Cu o cerere tot mai mare in ultimii ani, afacerile cu dulceturi naturale au reusit sa se impuna pe piata autohtona datorita gustului cu adevarat unic. Ingredientele naturale, dar si retetele traditionale care se folosesc in familie sunt tot mai cerute de catre publicul educat din marile orase, care cauta productii din ingrediente naturale.

 
- Fabricarea conservelor
 
Productia de conserve de legume poate reprezenta o afacere de familie de viitor, o sursa substantiala de venit. Muraturi, tocana de legume, zacusca, vinete, etc, toate aceste produse pot fi foarte usor vandute in mediul urban si nu numai, pentru rotunjirea veniturilor.
 
- Ceaiuri naturale
 
Plantele medicinale sunt la mare cautare datorita proprietatilor multiple pe care le au asupra sanatatii. O documentare temeinica in acest sens, te poate face unul dintre cei mai cunoscuti proprietar de afacere, din orice mediu rural. 
 
Tot ce trebuie sa face este sa fii dispus sa fii mereu in cautare de plante si de flori care au puteri vindecatoare. Afacerea nu necesita o investitie deloc mare, dar castigurile pot fi semnificative.
 
Daca ai un teren disponibil in gradina, atunci cresterea plantelor medicinale poate fi o solutie pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. Activitatea nu este deloc una usoara deoarece cautarea frunzelor sau florilor ce au puteri vindecatoare se face in permanenta. 
 
Insa, investitia este una minima, avand in vedere ca este necesar doar sa amenajezi o uscatorie de plante in propria curte. Castigurile pot fi substantiale mai ales daca te ocupi de promovarea inteligenta a business-ului.

 
- Afacere cu obiecte personalizate
 
Lumea in care traim ne arata in fiecare zi ca suntem dependenti de tehnologie. Amintirea nu este nicaieri mai vizibila decat in fotografiile pe care le facem si pe care le pastram ani la rand. 
 
Personalizarea obiectelor presupune imprimarea oricarei imagini, fotografii, dar si a unui text pe orice fel de material, pentru a fi pastrat in conditii optime cat mai mult timp. Acum poti personaliza pixuri, cani, tricouri, huse pentru fotolii, cu orice fotografie pe care vrei sa o pastrezi amintire.
 

Ghid privind politica afacerii de familie

De asemenea, in luarea deciziei unei afaceri de familie trebuie sa aveti in vedere si cateva reguli. Elaboreaza un ghid aprofundat privind politica afacerii de familie

Poti folosi un Family Business Consulting Group pentru a crea un manual de cateva pagini (pot fi zeci) care sa acopere responsabilitatile jobului, salariile, votul, angajarea membrilor familiei si multe altele. Inainte de a infiinta compania sau inainte sa o preiei de la parinti, acorda timp realizarii acestui ghid, ceea ce poate dura si pana la 6 luni pentru a fi sigur ca toti membrii sunt de acord cu el. Totul trebuie pus in scris, altfel va fi greu sa vorbesti despre salariu si responsabilitati. Pot exista unele lucruri in manual asupra carora sa nu cadeti inca de acord, dar trebuie discutate.
 
 - Creeaza un consiliu consultativ care sa includa membri care nu au legatura cu familia
      
Acest consiliu consultativ trebuie sa se intruneasca regulat si include proprietari de afaceri, un bancher si un contabil, dar si un consilier financiar. Grupul trebuie sa discute directia in care societatea se indreapta privind termenii din planurile de angajare, cumpararea mai multor active, strategii de crestere si unde are nevoie compania sa pivoteze.
      
 - Membrii familiei trebuie sa aiba intalniri regulate pentru a va impartasi sentimentele
      
Te poti intalni cu familia ta la sfarsitul fiecarei saptamani pentru a dicuta orice fel de probleme de afaceri sau personale care ar putea afecta compania. Dar, pentru ca sunteti o familie, sentimentele si opiniile pot fi exprimate mai liber decat in cazul in care erati doar simpli parteneri de afaceri. Trebuie sa spui absolut tot, pentru ca, altfel, tensiunea se acumuleaza si poti spune lucruri pe care le vei regreta ulterior, ceea ce nu este bine niciodata.
      
- Introdu membri mai tineri ai familiei in companie incepand din partea de jos
      
Nu exista niciun tratament special pentru membrii familiei care doresc sa se alature companiei, iar ei trebuie sa inceapa de jos la fel ca un outsider. Toti trebuie sa invete de la baza. Este o bucurie ca acestia sa se alature, insa trebuie tratati ca si ceilalti angajati, nu trebuie ridicati in slavi doar pentru ca sunt parte din familie.
      
- Limita privind cat de mult trebuie sa vorbiti despre afaceri in afara programului
      
De multe ori este inevitabil sa vorbiti despre afaceri, mai ales ca este un subiect comun, insa incearca sa nu discuti, la fiecare intalnire, mai mult de 15 minute despre acestea. Trebuie sa stii cand nu trebuie sa vorbesti despre unele lucruri si trebuie sa va acordati spatiu si respectul reciproc.

Afaceri de viitor 

Afacerile de viitor se axeaza foarte multe pe nise. O astfel de afacere este mult mai riscanta, insa daca piata din Romania este analiza bine, puteti reusi sa cuceriti publicul cu ideea voastra.

Cum fiecare persoana incearca sa fie diferita sau sa iasa mai in fata, la fel se intampla si cu business-urile. Va oferim cateva idei inedite pentru viitor.
 
- Restaurant/magazin cu preparate pentru vegetarieni
 
Nu mai discutam despre vegetarieni ca despre un mic grup de persoane care au ales sa excluda din meniu carnea si produsele de origine animala (lapte, oua, branza si altele).

Discutam despre un grup de oameni din ce in ce mai mare si care a transformat vegetarianismul intr-un stil de viata.
Pasii in deschiderea unui astfel de loc nu sunt grei. In primul rand trebuie stabilit exact ce produse vom comercializa in cadrul acestui magazin.Se poate sa ne specializam pe legume si fructe, verdeturi si alte produse in stare proaspata. Sau putem miza pe preparate deja gata, pe ingrediente sau produse si ustensile de gatit. 
 
Esential este sa stabiliti inca de la bun inceput ce oferiti, cui oferiti, la ce preturi, sub ce forma de promovare. Desigur, acestea sunt doar cateva dintre aspectele cele mai importante de care sa tineti cont si pe care sa le punctati in detaliu in cadrul planului de afaceri.
 
Urmatorul pas consta in alegerea locatiei potrivite. Sa tinem cont de faptul ca vegetarieni sunt si in randul consumatorilor cu venituri mult peste medie si in randul consumatorilor cu venituri mai modeste. Asa ca un magazin special pentru vegetarieni poate fi amplasat cu sanse mari de succes intr-o zona centrala, de acces pentru toti cei interesati.
 
Tineti cont de faptul ca un vegetarian este interesat de starea sanatatii sale. Automat, va fi interesat de produse certificate din punct de vedere eco, bio, organic! Folositi-va de aceste interese adiacente pentru a va creste afacerea!
 
- Cursuri de parenting
 
Discutam despre una dintre acele oportunitati de afaceri ce se concentreaza pe servicii la care ar apela numeroase persoane chiar astazi! Daca am spune viitoarelor mamici ca avem astfel de cursuri care sa le ajute sa treaca cu brio prin primul an de viata al bebelusilor lor, cu siguranta am avea cateva inscrieri pe loc.
 
Cum am putea sa punem pe picioare o astfel de afacere? In primul rand, incepem de la procesul de cercetare-documentare. Aflati ce servicii exista deja pe piata, ce alte afaceri s-au dezvoltat deja in domeniu. Aflati ce nise puteti dezvolta si prin intermediul caror servicii le puteti acoperi in mod avantajos.
 
Stabiliti ce servicii veti oferi, ce politici de preturi veti impune, ce strategii de marketing veti utiliza, ce audienta-tinta detineti ( viitoare mamici, mamici proaspete, parinti de adolescenti samd), ce concurenti detineti si ce ofera acestia, la ce preturi, cum se promoveaza samd. Toate datele, informatiile, analizele si cercetarile trebuie colectate in cadrul unui plan de afaceri.


 
- Fast-food
 
Aici puteti opta pentru oice fel de bucatarie. Va oferim o idee pentru un fast food vietnamez.
 
Fast-food-uri sunt multe in Romania si adevarul este ca au cam inceput sa semene unele cu celelalte. Bugeri, cartofi prajiti aurii, sucuri cu acid sau fara si inghetata. Nimeni nu spune ca nu sunt delicioase, insa in orice domeniu, in orice industrie in care poti sa vii cu ceva nou, acolo incepi sa gasesti oportunitati de afaceri si, implicit, oportunitati de obtinere a profitului.
 
Incepem de la faptul ca mancarea vietnameza este extrem de gustoasa. Include ingrediente extrem de variate, exotice, nemaintalnite pe piata din Romania. Cu alte cuvinte, discutam despre produse noi, atractive pentru cei care vor sa incerce gastronomii diverse.
 
In al doilea rand, tinem cont de faptul ca intram pe un teritoriu in care nivelul competitional este redus. Cate fast-food-uri si restaurante cu specific vietnamez exista in Romania?
 
- Agricultura hidroponica
 
Antreprenorii din Romania care doresc sa sustina agricultura bio si vor sa o practice se pot orienta spre solutii inovatoare, una dintre acestea fiind ferma acvaponica, o afacere sustenabila pentru viitor.
 
Sistemele de cultura fara sol se mai numesc si sisteme de culturi hidroponice. 
 
Agricultura hidroponica poate fi considerata o ramura mai moderna a agriculturii, deoarece presupune atat cultivarea legumelor, cat si cresterea pestilor (acvacultura). Nutrientii produsi de pesti hranesc plantele pentru o crestere naturala si rapida, in timp ce legumele ajuta la curatarea apei.
 
Desi in Romania tehnologie de cultura este mai putin cunoscuta, aceasta are mare succes in Australia, Canada, Olanda si SUA.
 
In acest fel, se creeaza un sistem destul de bine pus la punct, cu mai multe avantaje: necesitate scazuta de apa, aceasta fiind reciclata aproape 95%, minimizarea productiei de deseuri, posibilitatea implementarii sistemului in orice mediu, deoarece nu tine cont de tipul de pamant (legumele cresc in apa). 
 
Sistemul nu necesita folosirea ingrasamintelor, a pesticidelor sau a altor chimicale, pentru ca pestii nu ar rezista sub influenta acestora. Asadar, productivitatea este mult mai mare in comparatie cu sistemele traditionale.
 
Un important avantaj fata de agricultura conventionala (in pamant) consta in faptul ca productia de legume este de opt ori mai mare, iar  acestea sunt mult mai gustoase.
 
Prin acest tip de agricultura se obtin productii tot timpul anului, profitul fermierilor fiind mult mai mare. Mai multe detalii despre acest tip de facaere puteti citi aici.
 
- Agentie de plasare de bone si guvernante
 
Ingrijirea copiilor este un sector in care se vor investi bani multi. Ideile de afaceri cu infiintarea de agentii de plasare de bone si guvernante sunt proiecte de viitor in Romania.

 
 - Gradinita particulara
 
Gradinitele particulare sunt si ele proiecte de viitor in Romania si nu numai. Pretutindeni se cauta gradinite care ne pot aduce mai multa siguranta in cresterea si educatia copiilor, o metodologie moderna de predare, un stil proaspat de lucru si ingrijire. 
 
 - After-school
 
Si after-school-urile merg pe acelasi model si sunt la fel de profitabile ca si proiectele cu gradinite particulare. Aveti de investit in locatie, in cooptarea de profesionisti, de profesori si ingrijitori, in prezenta online cu ajutorul careia va veti promova serviciile, in obtinerea de autorizatii si chiar si in achizitionarea de mijloace de transport pentru aducerea copiilor la centre si transportul lor la domiciliu. 

Afaceri pentru tineri 

La inceput de drum poti incepe cu o analiza de piata. Noi iti aducem la lumina cateva idei simple pentru un tanar antreprenor. Daca vreuna dintre acestea iti fac cu ochiul, documenteaza-te si demareaza un business. Chiar daca aceasta nu merge, capeti experienta, iar in urmatoarea afacere vei putea pune in aplicare ceea ce ai invatat.
 
- Reparatii de iphone-uri, ipad-uri, tablete, computere si laptop-uri
 
Cum tehnologia ne insoteste oriunde am merge si ne este cel mai de ajutor obiect, aceasta poate prezenta defectiuni de-a lungul timpului. Cei priceputi in reparatii de telefoane, tablete, computere sau laptop-uri pot demara o afacere de acest gen.
 
Investitia initiala nu este mare, banii fiind folositi in achizitionarea unor instrumente specifice. In acest business pot intra tineri de toate varstele, avand in vedere ca nu este necesara cumpararea unei locatii.
 
- Fotograf pentru copii
 
Fotografii profesionisti specializati pe anumite nise sunt la mare cautare. In prezent, toata lumea isi doreste amintiri inedite cu decoruri scoase din povesti. Cand vine vorba de copii, acestia nu sunt usor de fotografiat si adesea se apeleaza la fotografi profesionisti. 
 
Zona artistica a fotografiei este un domeniu amplu, de aceea niciodata nu vor fi prea multi fotografi. Aici investitia va consta in echipament, insa se poate incepe doar cu un DSLR.
 
- Baloane cadou - cu obiecte in interior
 
Cum organizarea de evenimente a reinceput sa apara, decorul festivitatii nu trebuie sa lipseasca. Baloanele sunt nelipsite de la orice ocazie speciala. Astfel, in 2022 se cauta idei noi in materie de baloane. Cele cu diverse obiecte in interiorul lor atrag atentia si ofera un factor special evenimentului.


 
- Stand mobil cu sucuri naturale
 
In prezent, oamenii sunt din ce in ce mai curiosi de produsele naturale, de orice natura (produse cosmetice, alimentare). Astfel ca, un stand mobil cu sucuri naturale in plina vara reprezinta o oportunitate de neratat. Puteti opta pentru afisarea fructelor, iar clientii vor asista cum li se produce sucul natural chiar din fructele alese de ei. 
 
- Caricaturi personalizate
 
In cazul in care iti place sa desenezi sau ai absolvit vreo forma de invatamant pe filiala vocationala, aceasta este o afacere pentru tine. Poti incepe prin postarea desenelor de acest tip pe social media, repede oamenii vor apela la tine pentru cadouri speciale si haioase.


 
- Design grafic
 
Este o zona cautata in 2022, mai ales prin faptul ca totul se intampla in online. Comunicarea se face prin procesul vizual pe care design-ul grafic il creaza. Graficienii creaza si combina cu ajutorul simbolurilor, imaginilor si textului forma finala care ajunge la client.
 
Pentru a demara o afacere in design grafic trebuie sa stii cum functioneaza programe precum Adobe Photoshop. Insa, dupa ce reusesti sa intelegi tainele acestui domeniu, vei putea demara o afacere profitabila la care clientii vor reveni cu siguranta.
 
- Carti electronice
 
Existe diverse aplicatii unde poti sa-ti incarci propriile scrieri. Daca te pasioneaza aceasta zona, incepe sa scrii si sa postezi. Orice idee mica si trasnita pe care o ai se poate transforma intr-o carte de succes. 
 
- Canal de podcast-uri
 
In ultima vreme, podcast-urile au inceput sa devina din ce in ce mai populare. Oriunde ai fi sau ce ai face, ai posibilitatea sa asculti un podcast. Nu trebuie sa fii influencer sau persoana publica pentru a demara o afacere in acest sens.
 
Tot ce iti trebuie este o aparatura performanta pentru a le oferi ascultatorilor tai o calitate superioara si subiecte interesante din aria ta de interes. Pe parcurs, poti opta pentru invitati care vor atrage atentia ascultatorilor.

 
- Firma de IT
 
Pentru dezvoltarea unei afaceri in domeniu nu ai nevoie de sume fabuloase de bani, ci doar de cunostiinte si o idee noua, care chiar sa revolutionize tehnicile care se folosesc in prezent. 
 
Firmele de IT sunt indispensabile pentru functionarea companiilor, indiferent de domeniul despre care vorbim. Sunt cautate de multi tineri tocmai datorita salariilor mari pe care companiile de IT le ofera, dar si cunostiintelor valoroase pe care le pot acumula. Pot aduce venituri profitabile, dar si multe locuri de munca pentru alti tineri priceputi in arta programarilor.
 
- Agricultura
 
Afacerile in mediul rural sunt tot mai cautate de catre tineri tocmai din dorinta de a adopta un stil de viata cat mai sanatos. Mai mult de atat, statul se ofera sa le ofere tinerilor antreprenori bani nerambursabili pentru a incepe si dezvolta o afacere. 
 
Agricultura este un domeniu profitabil, mai ales ca ofera o multime de idei, care tin de cresterea animalelor, cultivarea legumelor, a fructelor pentru diferite culturi. Alimentele bio si carnea crescuta cat mai natural sunt produsele care vor fi la mare cautare intotdeauna.
 
- Traducator
 
Daca esti vorbitor de limba straina, foloseste acest avantaj in folosul tau. Poti demara o afacere de traduceri, unde sa traduci atestate, referate sau diferite carti. Aceasta afacere a fost si va fi in continuare o oportunitate.
 
- Scriitor de licente
 
Redactarea licentelor se afla printre afacerile profitabile, deoarece in general preturile pornesc de la 10 lei per pagina scrisa. 
 
Realizarea unei lucrari de licenta nu este grea. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii standard, indiferent de domeniul de activitate al viitorului client.
 
- Corespondent de stiri
 
Aici te poti folosi de locatia ta curenta. Multe agentii de presa vor vrea sa apeleze la serviciile tale in functie de ce au nevoie. Daca esti bun pe partea de scriere sau nu ai vreo probleme cu aparitia pe TV, unele televiziuni pot apela la tine drept reporter pentru a le comunica unele informatii.
 
- Hotel pentru animalele de companie
 
Aceasta afacere este perfecta pentru iubitorii de animale, care vor fi inconjurati zilnic de acestea. O astfel de afacere poate pune la dispozitie clientilor si servicii veterinare, de ingrijire si hotel. Multe vacante sunt anulate din cauza ca prietenul patruped nu are cu cine sa ramana acasa. 
 
Un business de acest gen vine in ajutorul oamenilor care vor un animal, insa le place la nebunie sa calatoreasca. 



Idei de afaceri profitabile

- Servicii de marketing
 
Acest domeniu este atat de vast incat poti pleca de la consultanta si poti ajunge la a tine cursuri de marketing pentru cei interesati. In fiecare business conteaza strategiile de vanzare care sunt implementate cu ajutorul oamenilor de la marketing. Acestia pun lucrurile in miscare.
 
Contra unui cost, patronii diverselor business-uri pot apela la firma ta de consultanta unde vor beneficia de sfaturi in marketing.

- Dezvoltator de aplicatii
 
Aplicatiile sunt modul actual de a petrece timpul liber sau de a invata diverse lucruri. De asemenea, unii dintre utilizatori sunt dispusi sa plateasca pentru continutul oferit de catre aplicatii. In acest sens, dezvoltatorii de aplicatii sunt cei mai cautati si dintr-o singura aplicatie pot primi o suma considerabila.


- Web developer
 
In cazul in care iti place partea de cod, de constructie de site-uri poti face o afacere din acest lucru. Notorietatea si increderea unui business se construiesc in urma interactiunii cu site-ul. Toate afacerile de pe piata ce au cunoscut succesul au avut parte de o grija deosebita in ceea ce priveste site-ul.
 
Pentru a demara o astfel de afacere ai nevoie doar de cunostiintele tale de pana acum sau de un curs foarte detaliat. 
 
- Asistent Virtual
 
Daca iti place organizarea si disciplina, aceasta este ideea perfecta de afacere pentru tine. Multe persoane importante care nu isi doresc sa-si angajeze un assistant manager, apeleaza la astfel afaceri.

Intr-o astfel de afacere, obiectivul principal este organizarea timpului clientilor. Asistentul virtual se poate ocupa de diverse atributii, precum achizitionarea sau rezervarea biletelor de avion, gestionarea mail-urilor sau a documentelor, etc.
 
- Coach
 
Atat face-to-face, cat si online, coaching-ul te pune fata in fata cu una sau mai multe persoane care au nevoie sa invete anumite skill-uri pe care tu le stapanesti. Daca esti specializat in ceva anume sau esti stapan pe unele cunostiinte, poti demara o afacere  de coach.
 
- Anticariat online
 
Dorinta oamenilor de a cotrobai si de a citi a ramasa chiar si dupa pandemie. Insa, timpul de cele mai multe ori nu este cel mai bun prieten, astfel ca pentru persoanele ocupate anticariatele clasice nu sunt o varianta.
 
Anticariatul online este o idee de afacere profitabila, avand in vedere ca are mai multa vizibilitate si poate ajunge la oricine. Asadar, fie ca esti ocupat sau nu, mereu vei putea aloca cinci minute sa te uiti pe un site cu carti interesante.
 
- Afaceri de franciza
 
Daca te identifici cu valorile si conceptele unei companii, poti opta mereu pentru o franciza. Franciza este o operatiune incheiata sub forma unui contract prin care francizorul acorda unui beneficiar dreptul de exploatare a brand-ului. 

 
- Servicii de planificare a vacantelor
 
Cum oamenii sunt absorbiti din ce in ce mai mult de munca, acestia nu mai au timp sa-si organizeze vacantele. Desigur, exista multe alte motive pentru care unele persoane nu aleg sa-si organizeze singure vacantele. 
 
O afacere de planificare a vacantelor este placuta deoarece poti recomanda locuri frumoase, pe care nu toata lumea le cunoaste. Daca esti un cautator innascut si iti place sa-ti petreci timpul printre fotografii de hotel, iti recomandam sa nu stai pe ganduri in a demara aceasta afacere.

Idei de afaceri 2022 

- Consiliere dezvoltare personala
 
Dezvoltarea personala este un aspect pe care societatea actuala nu il neglijeaza. Din ce in ce mai multi oameni vor sa se redescopere si sa se cunoasca. Astfel ca o afacere in acest domeniu este profitabila, avand in vedere volumul mare de oameni.
 
Daca ai cunostiintele de psihologie sau cursuri in aceasta directie, poti lega usor lucrurile, facand ceea ce-ti place. Poti ajuta oamenii prin specializarea pe care ai urmat-o si poti obtine venit considerabil transformand job-ul in propria afacere.
 
- Ingrijire personala la domiciliu
 
In 2022, timpul este cel mai important. Oamenii nu mai aleg sa iroseasca timpul scotand bani de la bancomat, ci platind online cu telefonul, nu mai aleg sa probeze hainele ci le comanda online. Asadar, lucrurile s-au schimbat in toate domeniile, inclusiv in ingrijirea personala.
 
Fie ca este vorba de makeup, de par sau de masaj, oamenii vor ca aceste servicii sa se petreaca acasa. In acest fel, timpul nu mai este irosit, iar clientii se pot bucura de rasfat in confortul propriei case.


 
- Specialist Google Ads
 
Google Ads este o ramura ce tine de compania Google. Aceasta se ocupa de campaniile de reclame de pe motorul de cautare. In toate business-urile este important sa existe un astfel de specialist sau o colaborare cu o firma specializata. 
 
Aceasta afacere tine de mediul online si este relativ noua pe piata, avand in vedere ca nu exista foarte multi oameni implicati in aceast domeniu.
 
- Social Media Influencer
 
Aceasta afacere pune bazele unei personalitati publice. Daca esti pregatit ca persoana ta sa fie imaginea unor valori si concepte, atunci nu ezita din a crea continut pentru urmaritorii tai.
 
In aceasta tipologie de afacere este devoie sa te specializezi pe tot ce are online-ul de oferit, markting, publicitate, cunostiinte de SEO, etc. In aceasta afacere ai libertate, poti crea continut de oriunde si pe ce subiecte vrei. Atata timp cat ai perseverenta si iti respecti un program de postari, urmaritorii nu vor intarzia sa apara. Prezinta principiile pe care ai inceput si vei vedea cum se construieste o intreaga comunitate in jurul tau.

 
- Brand Ambasador
 
Aceasta afacere vine ca un plus celor care deja au reusit sa construiasca in jurul lor o comunitate. Odata ce ajungi sa fii cunoscut de anumiti oameni, brand-urile vor veni la tine pentru promovari sau chiar sa reprezinti prin imaginea ta brand-ul respectiv.
 
Aceasta afacere tine foarte mult de tine, de cum arati si de cum alegi sa te prezinti comunitatii. Un sfat pentru acest gen de afacere este sa nu promovezi lucruri care-ti fac tie rau sau care nu-ti plac. Promovarea lucrurilor de calitate si a brand-urile preferate iti vor aduce in jur o comunitate respectata, ce se increde in spusele tale.
 

Afaceri online pentru incepatori 

- Magazin online de produse farmaceutice
 
Ideile de afaceri online sunt foarte profitabile si sunt afaceri de viitor in Romania si nu numai.Produsele farmaceutice se afla printre cele mai cautate produse in comertul online si inca nu putem discuta despre o nisa epuizata. Chiar si asa, cei care doresc sa puna in aplicare astfel de idei de afaceri trebuie sa se inarmeze cu resurse sustiune, avand in vedere ca vor avea de tinut piept unei competitii acerbe.

- Magazin online de piese auto second hand
 
Piesele auto se vor vinde si pe timp de criza si cand stabilitatea economiei atinge niveluri satisfacatoare. Vorbim despre idei de afaceri profitabile, idei de afaceri de viitor si care detin numeroase oportunitati de dezvoltare.

Succesul tau in afaceri online poate incepe acum! Vezi aici ce ai de facut, pas cu pas, pentru a demara si a dezvolta propria ta afacere online care sa iti aduca venituri lunare de zeci de mii de euro!...click AICI<<
 
- Servicii de promovare online
 
Toate firmele si companiile au nevoie de promovare. Mediul online cunoaste o ascensiune formidabila pe zi ce trece mai mult. Este locul in care se cauta si se gasesc cele mai multe obiecte, informatii, orice. Pentru ca exista o nevoie permanenta de informare, o firma care sa se ocupe de social media pentru alte companii nu are nevoie de investitii majore, dar poate fi o sursa de venit profitabila. Experienta in marketing este singura cerinta necesara pentru demararea acestui business.
 
- Marketing digital
 
Prezenta online inseamna mai mult decat un simplu site, totusi. El trebuie promovat, trebuie ajutat sa se conecteze cu audienta lor. Acestea sunt serviciile de marketing digital, care sunt la mare cautare si sunt cea mai ieftina optiune de start in afaceri.

 
- Manager de social media
 
Aceasta ramura este noua, insa foarte cautata in special de catre persoanele din conducerea strat-up-urilor. Acestea au nevoie de cineva care sa le administreze toate retelele sociale. Asa ca daca esti expert in postarile pe Facebook, trimiterea mesajelor scurte pe Twitter, ai putea demara o afacere online profitabila in domeniul social media.
 
- Vlogging
 
Aceasta afacere online este potrivita pentru orice varsta. Precum toate din aceasta categorie, ai libertate de a lucra de oriunde si oricat iti doresti. Tot ce trebuie sa faci este o analiza de piata prin care sa descoperi ce cauta oamenii. 
 
De asemenea, in aceasta afacere te poti exploata pe tine cu propria imagine. Cu cat esti mai diferit sau stilul tau de viata este mai divers cu atat mai mult vei atrage publicul sa te vizioneze.

 
- Blogging
 
Desi pare o idee depasita in comparatie cu vlogging-ul, mereu vor exista oameni ce au nevoie de informatie. In aceasta afacere ai nevoie doar de un laptop si de subiecte de interes publicului caruia vrei sa te adresezi. 
 
- Web design
 
In ceea ce priveste aceasta afacere, iti recomandam sa urmezi cateva cursuri. Insa, daca esti deja un profesionist in creatiile digitale, nu mai sta pe ganduri si incepe o afacere. 
 
Iti recomandam sa-ti faci un portofoliu si sa-l promovezi pentru a avea mai multa vizibilitate asupra potentialilor clienti. Orice business are nevoie de un site atragator, asadar aceasta idee de afacere este la mare cautare.
 
- Copywriter
 
In ceea ce priveste vazarile, mereu este nevoie de cineva care sa realizeze continut atragator. Orice business are nevoie de promovare, iar pasiunea pentru scris nu o are toata lumea. Daca te regasesti printre cei ce doresc sa atraga publicul prin text, demareaza o afacere in copywrite. 
 
- Specialist SEO
 
Daca te numeri printre cei cu o fire tehnica, atunci iti recomandam aceasta idee de afacere. Acest domeniu nu este foarte exploatat in Romania, ceea ce iti ofera ocazia sa te dezvolti usor. Orice business ce activeaza online are nevoie de trafic. Aici poti interveni tu, cu servicii de SEO, prin care oferi consiliere sau colaborare cu anumite business-uri.
- Consultant in dating online
 
Avand in vedere ca totul se petrece in online, este normal ca si dating-ul sa fie prezent printre aplicatii. Insa, trebuie sa avem in vedere ca nu tot ce se afla in spatiul virtual este adevarat. Astfel, consultanta in dating online ar ridica Romania la un alt nivel. 
 
Acest domeniu este destul de rar intalnit in tara noastra, ceea ce iti ofera spatiu de dezvoltare ca mica afacere.

Idei de afaceri acasa pentru incepatori 

- Croitorie
 
Daca esti pasionat de moda, poti incepe cu o mica croitorie, prin care sa-ti expui propriile modele. Aici, ca in orice alta afacere, este importanta promovarea. Cu cat esti mai vizibil pe piata online, cu atat afacerea ta va avea mai multi clienti.
 
Nu ezita sa investesti in aceasta afacere daca te numeri printre iubitorii de haine si tesaturi. Aceasta afacere este buna pentru tinerii ce au absolvit studii in domeniu, precum si pentru tinerii care nu au experinata in aceasta sfera, doar placere pentru frumos.
 
- Afacere cu lumanari decorative
 
Fiecare individ are propriul sau ritual de ingrijire si relaxare. In ultima vreme, Romania a cunoscut o ascensiune in ceea ce priveste relaxarea cu bai spumoase si lumanari. Cu cat sunt mai inedite, frumos decorate si sculptate, lumarile parfumate cuceresc.
 
- Fotograf de produse
 
In ceea ce priveste fotografia de produs, toate business-urile au nevoie de asa ceva. Pentru a vinde bine un produs este nevoie ca fotografia de prezentare sa atraga. 
 
In aceasta afacere ai nevoie de un aparat de fotografiat si de decor. In fotografiile de produs, cadrele sunt stranse, astfel obiectele decorative se pot gasi usor deja la tine acasa. Nu este nevoie de un spatiu extins, ci de o masa si un loc foarte bine luminat.

 
- Consultanta in diverse domenii
 
Consultanta in diverse domenii este o afacere cautate. Fiecare domeniu de activitate are nevoie de consultanta, astfel poti demara o afacere din aceasta idee si cu ajutorul unor parteneri. Daca esti specializat in ceva anume, precum marketing sau SEO poti oferi consultanta. De asemnea, de aici poate pleca o afacere foarte profitabila daca ai alaturi oameni specializati in diverse domenii.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceri profitabile pentru incepatorice afaceri merg in ziua de azimici afaceri de familie pentru incepatoriafaceri de viitorafaceri pentru tineriidei de afaceri profitabileidei de afaceri 2022afaceri online pentru incepatoriidei de afaceri acasa pentru incepatori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.31 din 5 - 202 voturi.

Articole conexe

6 idei de afaceri profitabile pentru cei care nu vor timp liber

de Florin Amariei
04 Aug 2020
Esti activ si iti place sa faci bani din efortul propriu? Avem 6 idei de afaceri profitabile pentru tine. Nu uita, insa, ele au potential doar daca...

4 idei de afaceri profitabile in 2020

de Florin Amariei
08 Iun 2020
Daca vrei sa intri in lumea complicata (dar frumoasa) a antreprenoriatului, atunci avem 4 idei de afaceri care vor fi profitabile si in 2020....

Idei de afaceri profitabile de familie

de Camelia Diaconu
31 Ian 2020
Profitabile pe termen lung, micile afaceri din mediul rural sunt o oportunitate excelenta pentru familiile care au deja disponibila o suprafata de...

4 idei de afaceri profitabile New Age

de Florin Amariei
14 Feb 2019
Revolutia digitala aduce tot mai multe locuri de munca create in domenii conexe IT-ului, insa afacerile care fac profit pot fi si din alte domenii....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]