Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum construiesti o microberarie in 7 pasi

de Bianca Tila 14 Mar. 2024 78
Cum construiesti o microberarie in 7 pasi
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi pasionati vor sa-si infiinteze propria berarie, lucru benefic economic avand in vedere ca berea artizanala inregistreaza vanzari mari anual. Inainte de a te arunca in aceasta aventura, poti opta pentru un job la o fabrica, in acest fel vei gusta putin din ceea ce inseamna sa gestionezi o microberarie.

Documentarea in acest domeniu financiar este regula de aur, niciodata nu va avantati intr-o idee daca nu cercetati piata, publicul si produsul.
 

Cum construiesti o microberarie in 7 pasi

Dimensiunea fabricii de bere

 
Fabricile de bere pot fi reglementate si impozitate in moduri diferite, in functie de numarul de butoaie pe care le produc si le vand. Spatiul este important in luarea deciziei, pentru ca acesta decide cat veti produce si vinde. In medie, este nevoie de aproximativ 0,8 mp de spatiu de productie pentru fiecare baril. In plus, trebuie sa luati in calcul spatiul pentru birou si brewpub/restaurant.
 
In functie de dimensiune exista:
 
- Nu este o fabrica de bere - Multi incep sa-si produca berea acasa. Aceste abilitati va pot inspira sa incepeti ceva mai mare.
 
- Nanoberarie - Vanzarea unei foarte mici sau fabricarea unor cantitati infime de bere va califica drept o nanoproductie de bere. Acest tip de berarie este in general definit ca avand capacitatea de a produce cinci butoaie de bere.
- Microberarie - Din punct de vedere tehnic, o microberarie produce mai putin de 15.000 de barili de bere anual si vinde mai mult de 75% din aceasta cantitate, neservindu-se mancare la fata locului.
 
- Brewpub - Este o combinatie intre o fabrica de bere si un restaurant care vinde mai mult de 25% din berea produsa.
 
- Taproom - Este un brewpub cu un nivel minim sau deloc de servire a mancarii. De obicei, berea vanduta in taproom merge direct de la fabrica in bar si in paharele clientilor. Fabrica de bere se poate amplasa la subsol sau la acelasi nivel cu barul. Fabrica este asezata astfel incat clientii sa poata vedea procesul de fabricare.
 
- Macroberarie - Aici putem enumera branduri mari care reusesc sa se sustina. 

Costurile de pornire

 
Daca va hotarati sa deschideti o fabrica de bere, fiti pregatiti pentru investii majore. Costurile de pornire incep cu echipamentul de fabricare si cu inchirierea/cumpararea unei cladiri.
 
Costurile reale in ceea ce priveste cladirea stau in consolidarea podelei si in instalatiile sanitare si electrice specializate.
 
Comercializand alcool va veti intalni cu multe taxe si licente.
 

Numele berariei si structura

 
Numele berariei trebuie ales cu grija si sa se alinieze standardelor companiei. Grabiti-va sa-l inregistrati pentru a nu-l pierde. 
 
- Gasiti un nume de afacere unic
- Verificati disponibilitatea numelui
- Inregistrati afacerea legal
 
In ceea ce priveste structura afacerii, puteti lua in considerare infiintarea unei societati cu raspundere limitata. Puteti sa va consultati cu specialisti in domeniu pentru a afla mai multe detalii sau puteti apela la articolul nostru despre infiintarea SRL.

Planul de afaceri

 
Fiecare afacere are un punct de start. Planul de afaceri va ghideaza pe intreg parcursul si va poate sta drept ajutor in convingerea investitorilor.
Un plan de afaceri de succes va include: rezumat executiv, plan financiar, strategii de marketing, analiza de piata si plan de finantare.
 

Serviti mancare?

 
Multe microberarii iau decizia de a nu vinde mancare in incinta. Acest aspect economiseste efortul de a infiinta un restaurant impreuna cu fabrica de bere. 

 
Daca doriti sa vindeti mancarea impreuna cu berea, veti fi nevoit sa va conformati regulilor din acest domeniu. 
 

Statutul legal

 
Inainte de a merge la ONRC, documentati-va cu privire la legile din tara. De asemenea, taxele si impozitele nu sunt un aspect de ratat, avand in vedere ca veti comercializa alcool.
 
In ceea ce priveste legislatia necesara pentru construirea unei microberarii, puteti aprofunda:
 
- Ordin nr. 192/2009 privind producerea bauturilor alcoolice fermentate nedistilate, altele decat berea si vinul, destinate consumului uman ca atare
 
- Lege 343/2009 privind aprobarea OUG 200/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
 
- Legea 88/2010 privind aprobarea unor masuri financiare pentru intreprinderile mici si mijlocii din industria berii
 

Procesul de recrutare si fiscalitate

 
Daca veti angaja, veti fi nevoit sa platiti impozite si salarii. Incercati sa alegeti oameni priceputi sau pasionati, cu un training excelent totul va decurge cum trebuie.
 



Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: microberariebrewpubbere artizanala

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]