Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultura ciupercilor in Romania
Prima lucrare in aceasta directie a aparut in anul 1953, scrisa de prof. dr. M. Bulboaca de la Institutul Agronomic Bucuresti si, ulterior, pana in 1994, lucrarile complete de specialitate in cultura ciupercilor comestibile au fost scrise de autorul acestui material, citat de altfel si in tratatele de legumicultura aparute (1963, 1969, 1975, 1980).
Prima ciupercarie s-a amenajat in anul 1952, la fostele grajduri ale ICAB Bucuresti, situate pe sos. Giulesti si, ulterior, in anul 1957, la Combinatul Agroalimentar „30 Decembrie” Copaceni – Bucuresti. Din 1958 incepe (ca sectie independenta de productie a Fabricii de conserve Buftea) cultura ciupercilor in fortul Chitila de langa Bucuresti.Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Propriul meu plan de afaceri
Din anul 1962 s-a produs pentru prima data la Centrul experimental de ingrasaminte bacteriene Bucuresti miceliul de ciuperci intensiv-industriale urmat de centrele de la Mangalia Nord, Stoicanesti – Olt, Bucov – Ploiesti, Fagaras s.a.
Din anul 1988 a intrat in productie la Iernut – Tg. Mures, prima din cele noua ciupercarii intensiv-industriale cu capacitatea de 330 tone/an, celelalte urmand a fi organizate la: Bucuresti – Popesti, Cluj, Constanta, Pitesti, Oradea.
Referitor la miceliu, din anul 1975 s-a realizat pentru prima data in Romania miceliu pentru suport granulat din boabe de grau, sorg, ca o inovatie a autorului materialului de fata si ulterior, din 1988, s-au dat esalonat in productie sase statii cu capacitatea de 200 tone miceliu/an la Iernut, Popesti-Bucuresti, Savinesti-Piatra Neamt, Constanta, Pitesti, Oradea, Arad.
Cercetarea stiintifica in cultura ciupercilor se executa la Institutul de Cercetari pentru Legumicultura si Floricultura Vidra – Bucuresti, iar miceliul se mai produce in cateva unitati, printre care si la S.C. Agaricus S.R.L., profilata exclusiv pe productia ciupercilor si a miceliului. Aceasta societate, in ultimii trei ani, a organizat cu caracter permanent cursuri de initiere pentru cultivatorii de ciuperci din toata tara si in prezent sunt create conditii pentru extinderea rapida in Romania a culturii ciupercilor comestibile.
>>>Aflati mai multe detalii despre cum va puteti demara propria afacere in domeniul cultivarii ciupercilor in cadrul ghidului "Cultivarea ciupercilor Champignon" sau in cadrul ghidului "Cultivarea ciupercilor Pleurotus".
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 1 vot.Articole conexe
Cultivarea ciupercilor: afacere cu investitie mica si piata de desfacere in continua dezvoltare
de Idei de afaceriCultivarea ciupercilor, o afacere de viitor
de Alina ConstantinescuCultivarea ciupercilor Champignon - Cum se face insamantarea?
de Ideideafaceri.roCultivarea ciupercilor Champignon - Considerata de multi afacerea deceniului!
de Robert BratuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit