Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cafenelele ca afaceri profitabile

de Matei Antonescu 02 Oct. 2011 4299
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deschiderea unei cafenele atat in Bucuresti, cat si in alt oras al tarii poate fi o aventura in parcursul dumneavoastra de afacerist. Zonele de larg interes sunt cele mai potrivite pentru visurile de succes. Sa nu ne lasam intimidati de concurenta, mai ales ca traim in timpuri ciudate. Da, totul este posibil in Romania, atata vreme cat suntem cugetati. Mirosul de cafea rezoneaza bine cu cel al banilor, si multe afaceri s-au incheiat la o cana de cappuccino.

Aspectul cosmopolit al vizitelor la cafenea, fie ca vorbim de Turabo Café sau mai americanul Starbucks, poate reprezenta o noua revelatie in materie de socializare.

Dincolo de asocierea nefericita facuta de unii, in cadrul careia cafenelele sunt doar niste locuri unde se intalnesc baietii cu bani de la parinti, realitatea este cu totul alta. Investitia intr-o cafenea are toate sansele sa se finalizeze cu o bucurie.

Gasirea unei locatii potrivite, achizitia unor echipamente la preturi mici sau in regim de comodat,
angajarea unor oameni cu suflet si in acelasi timp competenti si bunul management vor asigura succesul cafenelei dumneavoastra.

Iata deci natura senzatiilor nemaiintalnite traite de marele Honoré de Balzac (“Placerile si durerile daruite de cafea”), la o ceasca de cafea: “Cafeaua asta iti cade in stomac si imediat ti se cutremura totul. Ideile incep sa se miste ca batalioanele marii osti pe campul de lupta si se isca batalia. Amintirile revin in iures nebun, calatorind ca vantul. Cavaleria intelegerii ofera o schimbare masiva, artileria logicii se grabeste cu antrenamentul si munitia, gandurile tintesc fidel ca lunetistii. Apar similitudini, hartia e acoperita cu cerneala; incepe chinul, insotit de valuri de apa neagra, aidoma unei batalii cu praf de pusca”. (Autorul face referire la pudra de cafea si la zahar.)

Iata cum bautul cafelei devine arta si deschiderea unei cafenele va poate conferi un statut mai mult decat material, in masura in care doriti acest lucru, in afara profitului evident. Si cine stie, poate la masa din cafeneaua dumneavoastra un tanar scriitor va ciopli idei magice, incluzand numele locatiei intr-un roman de succes.

Si cine stie, poate chiar dumneavoastra veti strange indeajuns de multe povesti de la clienti incat sa scrieti o carte. Si cine stie in ce fel veti reusi sa contribuiti la dezvoltarea socializarii pe toate fronturile, cultural, uman si artistic.

Puteti vedea afacerea cu cafenele ca pe o simpla afacere, nu-i nimic rau in asta, atata vreme cat oferiti servicii de calitate. Puteti vedea afacerea cu cafenele ca pe un moft. Puteti vedea cafeneaua ca pe un sprijin pentru o comunitate privata de asa ceva, obligata de circumstante sa se deplaseze in locatii costisitoare. Puteti fi o alternativa la ceea ce exista. Puteti trai sute de ani prin intermediul unui nume.

Aflati informatii utile pentru demararea unei afaceri cu deschiderea unei cafenele aici!




Tags: cafeneadeschidere cafenelecafeneleafaceriafaceri cafenele

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]