Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceva nou! Lansarea unei afaceri in domeniul picturilor murale

de Silviu Marian Banila 11 Nov. 2014 3155
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Activitatea de pictor decorator imbina elemente de pictura interioara, decoratiuni interioare si arta pura. Intelegerea culorilor, a modului in care lumina le afecteaza este esentiala, pentru a-i oferi clientului o selectie profesionala a nuantelor.

Persoana care doreste sa se implice intr-o asemenea afacere trebuie sa aiba aptitudini in toate aceste segmente sau dorinta de a le aprofunda. Exista sute de carti, in caz ca nu cunoasteti deja arta decoratiunilor interioare, atat in librarii, cat si pe internet, care va pot ajuta in demersul dumneavoastra. Articolul nostru dezbate mai ales caracteristica de afacere a activitatii de pictor decorator, nu neaparat a artei in sine.

4 avantaje ale alegerii acestei cariere/ afaceri cu picturi murale

1. Costul minimal de inceput: carti de vizita, portofoliu, cumpararea uneltelor de vopsit, mici costuri publicitare si posibil inscriptionarea masinii tale cu numele firmei.

2. E genul de afacere pe care o poti incepe de acasa, in regim part time. In conditiile in care activitatea ta se desfasoara integral „pe teren”, n-ai nevoie de spatiu in plus pentru desfasurarea de forte. Camera ta poate servi drept birou, iar garajul sau debaraua drept depozit pentru uneltele de vopsit.

3. Un alt avantaj este acela ca vei fi privit mai degraba ca un artist, decat ca un designer de interior, deci poti pretinde preturi mai mari. Clientii isi vor face rezervare la tine, nu la altcineva, pe masura ce te vor remarca „din ochi”, ca fiind serios specializat. Unii isi rezerva un desen mural la tine cu 4-6 luni inainte! Ca urmare, clientela este asigurata.

4. Peretii nu sunt singura ta panza pe care poti vopsi si picta! Industria s-a extins la mobilier si alte accesorii, fatade de cladiri si alte amplasamente.

Oamenii vor sa iasa in evidenta si tu ii poti ajuta. Magazinele de mobila, rame de tablou sau casele de licitatie iti vor solicita ajutorul pentru a le „desena” un decor potrivit pentru desfasurarea activitatilor lor. Proprietarii doresc picturi realizate manual. Poti fi solicitat, de exemplu, sa vopsesti o podea, ca sa semene cu una parchetata sau sa desenezi o usa falsa la intrare.

5. Showroom-urile pot reprezenta o „piata” buna de desfacere a artei tale. Pentru aceste activitati, vei fi rasplatit pe masura. Poti ajunge la sume bune, daca muncesti eficient.

Vei castiga bani si iti vei organiza afacerea asa cum doresti tu

Sa nu uitam de formele legale de plata si angajare, care iti vor „rapi” cumva din venit, dar iti vor asigura o legalitate si o protectie in privinta taxelor, drepturilor si obligatiilor. Tu dai bani doar pe vopsea, pe nimic altceva.

Odata ce ti-ai cumparat vopsea, pensule, o scara si alte accesorii, nu mai ai de ce sa te atingi de banii din banca, in acest scop. Da, vei castiga bani si iti vei organiza afacerea asa cum doresti tu, dar exista si un pret pe care va trebui sa-l platesti:

 Un client aproape „daltonist”, afon in arta culorii, va avea asteptari mari de la tine si va dori sa-l consiliezi cat mai bine cu putinta.
 Trebuie sa intelegi dimensiunile culorilor si in ce masura acestea fie „se deschid”, fie „se inchid”.

 Va trebui sa fii cat se poate de calm si tolerant, deoarece clientul s-ar putea sa te supravegheze in decursul activitatii tale; rezistenta la stres este importanta…

Trebuie sa fii capabil sa-ti expui portofoliul atat pe o masa ieftina de bucatarie, cat si intr-un birou dichisit, in fata unor directori cu cravata.
 Acesta nu este un job de birou. Afacerea ta necesita deplasare continua si implicit te va obosi.

O treaba bine facuta iti va oferi insa cea mai buna satisfactie din lume. Clientii iti vor inmana cecurile si se vor declara entuziasti in fata picturilor tale decorative. De aici si pana la urmatorul client nu este decat un pas. Unul mic. Dar sigur.


Tags: afacereafaceripicturipicturapicturi muralepictura murala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]