Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fenomenul Exit in afacerile din Romania

de Florin Amariei 19 Iun. 2018 5582
3 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii cu simt antreprenorial cresc afaceri de la zero si apoi le vand pe sume mari. Procesul este cunoscut in lumea afacerilor drept "exit".

Cele mai impresionante tranzactii din acest domeniu infloritor insumeaza in totalitate aproape 60 de milioane de euro.
 
Mihai Rotaru a pariat in 2011 pe o aplicatie pentru comandarea unui taxi. El si-a vandut afacerea in acest an cu peste 10 milioane de euro. A renuntat la ea pentru ca noul proprietar are bani sa o dezvolte, iar el este acum bogat.
 
Mihai Rotaru, antreprenor: “Sunt incepator in a fi milionar, inca nu percep situatia, dar partea buna este ca iti permite sa iti cumperi mai mult timp in viata si sa faci mai multe lucruri, sa te concentrezi pe ce este mai important. Urmeaza sa-mi cumpar un imobil cu o terasa foarte, foarte mare”.
 
Cei mai multi bani ii va investi in afaceri: in inteligenta artificiala si aplicatii. Si Octavian Badescu a castigat bani cu acelasi model. Este deja la a treia iesire din afacere.
 
Anul aceast a vandut o firma de curierat pe care a inceput-o cu 50.000 de euro. Surse din piata sustin ca ar fi luat cel putin 2 milioane de euro.
 
Octavian Badescu, antreprenor: “Este vorba de un risc. La televizor apar cei care au avut succes, dar sub ei sunt multe schelete de companii in faza incipienta. Nu am devenit peste noaptea milionar si nu am avut pasiuni foarte mari, pur si simplu, intamplator, mi-am luat un ceas.”
 
Specialistii spun ca aceste afaceri care exista de mult in vest se inmultesc si la noi.
 
Adrian Mitroi, profesor de economie la ASE: “E bine, arata ca economia este competitiva, ca poti sa reusesti. Nu este nimic rau in a ajunge milionar, ei se plictisesc, inoveaza incontinuu...”
 
De altfel, afacerile care astazi costa si zece milioane de euro au inceput acum cativa ani de la un birou, un calculator si o idee foarte buna, dar antreprenorii de succes sustin ca mai este nevoie de ceva: totul trebuie garnisit cu foarte multa munca.
 
Si Andrei Pitis, un cunoscut om de afaceri, a reusit sa-si vanda afacerea de productie a unor ceasuri inteligente pentru o suma estimata la peste 10 milioane de euro.
 
Levente Bara, un antreprenor din Alba, si-a vandut businessul de ingrediente pentru produse alimentare la un pret estimat de specialisti ce depaseste 30 de milioane de euro.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: exit businessafaceri de succesafaceri romanesti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

3 domenii in care poti porni afaceri de succes!

de Florin Amariei
24 Iul 2019
Din ce in ce mai multi romani sunt interesati de a avea propria afacere, iar acest lucru este cu siguranta imbucurator, deoarece micile afaceri...

Sfaturi utile pentru afaceri de succes cu o berarie

de Camelia Ghenes
01 Iun 2016
Daca iti deschizi berarie, atentie la "vecinii" localului. Indeosebi tinerii, care frecventeaza cel mai des berariile, au tendinta de a face mult...

e-EMPORIO - Afaceri de succes pentru exportatorii romani

de Idei de afaceri
16 Dec 2014
Proiectul e-EMPORIO, dezvoltat prin prin Programul Leonardo da Vinci, a fost implementat pentru a ajuta la dezvoltarea competentelor din domeniul...

Idei de afaceri de succes: cresterea ratelor

de Andrioae Ruxandra
15 Aug 2014
Pasarile reprezinta o sursa incontestabila de venit datorita cererii mari de oua si de carne. Ouale de rata sunt foarte cautate pe piata, pentru ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]