Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Idei de afaceri

Lectia de business oferita in joaca de un master chef

de
1862 0 17 Feb. 2014
Editorial


67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Lectia de business oferita in joaca de un master chef

Michael Van de Elzen este un neozeelandez simpatic, cu ochelari si mimica expresiva, care isi pune constant la incercare abilitatile de master chef si inventivitatea, intr-o emisiune de succes pe Travel Channel: "The Food Truck" (Camionul cu mancare).

Maestrul bucatar din West Auckland incearca sa creeze doar mancaruri sanatoase, dar de inalta calitate, asemeni creatiilor culinare de restaurant, ca o alternativa la lanturile de fast-food. Experimentul lui Michael, itinerant de-a lungul Noii Zeelande, se desfasoara in public, cu feedback de la localnici.

Dincolo de provocarile pe care si le asuma de fiecare data, el ofera in acelasi timp, in joaca, o lectie de business elementar, cu capitole distincte:

- Studierea concurentei: Cand vrea sa gateasca mancare chinezeasca ori mexicana, inghetata ori burgeri, Michael se documenteaza in localurile unor producatori consacrati, intreaba si invata subtilitatile gastronomice, apoi reinventeaza varianta sa, fara grasimi si zahar.

- Alegerea locului de vanzare: Pentru ca "restaurantul" sau din acest show este unul mobil, un camion Bedford folosit de regula pentru fast-food, Michael isi poate alege locul de vanzare unde se asteapta sa aiba "vad", la diverse manifestari publice, targuri, serbari, concerte.

- Testarea produselor: Inainte de a trece la gatitul (relativ) masiv, maestrul bucatar ofera gratuit produsele pe care vrea sa le puna in vanzare si le cere consumatorilor opiniile, pe care le ia in seama pentru a-si imbunatati preparatele sau chiar pentru a renunta la ele, atunci cand nu se bucura de succes.

- Stabilirea preturilor: Preturile trebuie sa tina seama de costuri, dar pot fi mai mari sau mai mici in functie de preturile practicate de concurenta. Ele nu trebuie sa fie neaparat cele mai mici de pe piata, ci potrivite asteptarilor si standardelor consumatorilor, precum si prezentarii superioare a produselor sale inedite.

- Ajustarea la evolutia pietei: Preturile pot fi modificate in functie de reactia conjuncturala a clientilor, la fel ca si publicitatea la locul de vanzare.

- Lectii invatate: Fiecare noua intrecere gastronomica, pentru ca asta se petrece in fiecare episod, nu se incheie prin numararea banilor castigati din vanzare, ci prin tragerea unor concluzii practice care sa duca la imbunatatirea unui produs, la rafinarea tehnologiei de productie sau a procesului de vanzare.

Ferma ecologica de gaini Brahma
Ferma ecologica de gaini Brahma

Vezi detalii

Primii pasi pentru afacerea ta online
Primii pasi pentru afacerea ta online

Vezi detalii

Lavanda: cultura profitabila in 2017
Lavanda: cultura profitabila in 2017

Vezi detalii




Acelasi lucru il putem face si noi, ca spectatori, daca intelegem ca nu asistam la un simplu show, ci la un fragment din epopeea fara sfarsit a lucrului bine facut. Intamplator, inteleptul este de aceasta data un bucatar, dar el putea fi orice artizan care atinge excelenta.




Tags: master chefmichael van de elzentravel channelcamionul cu mancarelectii invatate

Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Lectia de business oferita in joaca de un master chef
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi

Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

caut partener/investitor

Intrebare: Salut,am o afacere in care detin o linie de produs sticle PET(-utilaje noi+matrite) de 0,150l;0,250l;0,500l si0,900l),intr-o hala noua ce are toate utilitatile si as dori un partener pentru a extinde afacerea in domeniul fabricarii lactatelor ca iaurt,sana,cascaval etc. mentionand ca sunt inginer chimie alimentara cu experienta(promotia 1991,Fac. din Galati) .Astfel vreau sa inchid circuitul producand si imbuteliind produse din lapte pe langa vanzarea de PET-uri ptr. alti beneficiari ,cu alte cuvinte e nevoie de achizitii utilaje prelucrare lapte.Astept raspuns de la cei interesati.

Raspuns: lasa-ti va rog un telefon de contact.  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2018




Descarca Alerta

 

IDEI de AFACERI
Club manager.ro




Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Descarca GRATUIT
"Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton