Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum oferim feedback in mod eficient angajatilor nostri

de Adela Simonescu 23 Mai. 2012 2827
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Feedback-ul reprezinta o unealta extrem de valoroasa atunci cand stim cum sa o folosim in mod eficient. Investitiile in oameni sunt cele mai importante aspecte carora trebuie sa le oferim atentie. Produsele si serviciile sunt gandite, dezvoltate, proiectate si promovate de oameni, nu de masinarii, nu de roboti, nu de companii. Asa ca incepeti sa investiti in cei care vor conduce o afacere catre succes.

Iata si cateva strategii esentiale de a oferi feedback valoros angajatilor, conform INC:

1. Oferiti feedback-ul necesar rapid.
Feedback-ul este oferit in mod corect imediat dupa finalizarea unui proiect, dupa finalizarea unui eveniment, actiune samd. Acum informatiile sunt proaspete si impactul va fi unul puternic asupra angajatului.

2. Oferiti feedback in mod frecvent. Angajatii au nevoie de mai multe ocazii de a primi feedback-ul superiorilor. Faceti-va un obicei din a va mentine angajatii la curent cu progresul pe care il fac, cu greselile pe care le comit.

3. Oferiti feedback consistent. Nu este de ajuns sa spunem unui angajat ca face treaba excelenta sau ca mai are de lucrat la capitolul gandire strategica. Oferiti informatii profunde, informatii detaliate care sa produca un anumit impact in randul angajatilor si sa aduca si solutiile cele mai viabile care permit persoanelor in cauza sa isi repare greselile sau sa puna accentul pe anumite abilitati care cer dezoltare.

4. Oferiti feedback intr-o maniera corecta. Feedback-ul negativ fara argumente solide si fara recomandari poate starni furie, frustrare, dezamagire totala in randul angajatilor. Nu uitati faptul ca nu critica negativa este solutia optima ci critica constructiva este cea mai eficienta unealta.

5. Aveti grija la comparatii atunci cand oferiti feedback. Nu faceti comparatii intre angajati, ci oferiti-le feedback-ul corect, care sa nu se transforme in sursa de barfa si conflicte.

6. Folositi-va de feedback ca de o unealta care reuseste sa imprime un impact in randul angajatilor, ca de o unealta care ii aduce in stadiul in care se vor dezvolta din punct de vedere profesional cu mai multa eficienta si ca de o unealta care reuseste sa intareasca relatia dintre dvs si persoanele care primesc feedback-ul.


Tags: feedbackfeedback angajatifeedback eficientcritica negativacritica pozitiva

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]