Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferme de rame - Vermicultura

de Zenobia Badescu 20 Sep. 2012 14122
3.84 din 16 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Despre rame Aristotel spunea ca sunt (intestinele pamantului), tocmai datorita rolului important pe care acestea il joaca in curatarea pamantului. Iar regina Cleopatra le considera creaturi sacre. Astazi, cresterea ramelor este o afacere care aduce venituri frumusele fermierilor din toata Europa si in special celor din Ungaria.

Rama - aceasta creatura respingatoare - este de fapt o vietate uimitoare ce poate sta la baza unor afaceri extraordinare. Clientii vor include de obicei, persoane fizice, care au gradini ecologice, pescarii care au nevoie de momeala si prefera utilizarea de viermi vii si persoane juridice care folosesc humus biologic in fermele lor.

O astfel de afacere poate fi mai mica sau mai mare, dupa cum prefera persoana care o incepe, si poate creste in timp. Construirea unei ferme comerciale cu rame impune demararea de afaceri si de reproducere a viermi suficient de bine pentru a incepe aducerea in vanzari.

Iata ce afaceri puteti face cu rame!

1. Obţinerea de humus biologic
Unul dintre cei mai buni fertilizatori pentru sol este humusul de rama, afirma numeroÅŸi specialiÅŸti. Acest humus contine stimulenti biologici activi pentru plante, concentratii ridicate de bacterii benefice ÅŸi alte microorganisme. Asta inseamna ca, practic, orice fermier, cu o investitie minima, poate produce humusul necesar fermei lui dar si pentru comercializare.

Humusul este ideal pentru producatorii din zona bio, si ei devin din ce in ce mai multi. Se foloseste in horticultura, silvicultura, legumicultura, humusul inlocuind atat ingrasamintele organice precum si pe cele chimice. Vermicultura este metoda suta la suta naturala de a scapa de deÅŸeurile care afecteaza anumite terenuri. In plus, ramele „lucreaza” pamantul la fel de constiincios ca un vrednic agricultor.

2. Comercializarea de rame catre pescari "Petru Diaconita este unul dintre cei mai infocati pescari din Å£ara. Insa, la fel ca si alÅ£i pescari de Petru avea mereu aceeaÅŸi problema – nu gasea momeala vie in magazinele de specialitate si nici particulari care sa se dea in vant dupa cresterea ramelor" descria un articol din "ieseanul.gandul.info” prin 2008.

„Cand stai la bloc e destul de greu sa faci rost de rame pentru pescuit. Unde sa le gasesti, ca peste tot e beton, iar putinii particulari la care gaseai, nu aveau marfa de calitate. AÅŸa ca Petru a decis sa puna capat crizei de pe piata si a infiintat in zona prima ferma pentru cresterea ramelor. Dispunea de toate ingredientele necesare unei afaceri din care sa scoata si profit.”

3. Comercializarea catre crescatori de pesti si pasari de curte

Ramele de crescatorie pot inlocui hrana concentrata. Astfel, ramele pot fi utilizate cu cel mai mare randament la cresterea pastravilor dar rezultate bune se obtin si in crescatoriile de crap, lin sau anghila.

De asemenea, ramele pot reprezenta o hrana foarte buna pentru pasarile de curte. Din rame se obtine faina proteica de cea mai buna calitate care se foloseste ca adaos in toate concentratele ce se administreaza animalelor.


Tags: ramecresterea ramelorvermiculturaferma de ramehumusafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.84 din 5 - 16 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]