Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum pornesc o afacere fara experienta

de Bianca Tila 13 Mar. 2024 41
Cum pornesc o afacere fara experienta
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Teama in antreprenoriat este de inteles, insa nu este un lucru din cauza caruia sa nu incepi. Succesul antreprenorilor nu vine din cat de experimentati sunt, ci din motivatie, entuziasm si munca depusa. Trebuie sa investiti dorinta, efort si timp pentru a cladi o afacere frumoasa si profitabila.

Cum pornesc o afacere fara experienta

Cercetare

Inainte de a incepe o afacere, un pas care trebuie pus pe primul loc este research-ul. Documentarea asigura o intrare lina pe piata, astfel incat antreprenorul sa stie cu ce probleme se poate confrunta. 
 
De asemenea, in cercetare trebuie sa incluzi piata tinta si daca produsul sau serviciul tau raspunde la cererea oamenilor. Trebuie sa aveti in vedere care ar putea fi conditiile de piata in prezent si daca este momentul potrivit pentru a intra pe piata. 
 
Concurenta este importanta, nu lasati acest punct la sfarsit. Pentru inceput, puteti cerceta concurenta plecand de la urmatoarele intrebari:
 
- Care sunt punctele forte si punctele slabe ale concurentilor?
- Care sunt punctele forte si punctele slabe ale produsului/serviciului vostru?
- Exista un punct de vanzare unic al ideii voastre de afaceri?
 
Intrebarile mentionate va pun la curent cu elemente de marketing. In timpul in care gasiti raspunsuri la ele, veti da si peste informatii de marketing care va vor ajuta sa aprofundati lumea afacerilor. De asemenea, schitand cercetarea veti descoperi daca afacerea se dovedeste profitabila sau e timpul sa treceti la planul de rezerva.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<



Locatia potrivita

 
Locatia fizica este un punct important de bifat daca vorbim de restaurante, magazine sau servicii care necesita un spatiu generos. De asemenea, locatia trebuie sa fie stradala, intr-un punct al orasului usor de ajuns si prietenos. Multi potentiali clienti vor intra de curiozitate, lucru ce va aduce recenzii si un flux major de oameni. 
 

Plan de afaceri

 
Structura planului de afaceri nu este complicata si va ajuta sa va formati o idee despre investitiile de care are nevoie afacerea voastra, dar si ce strategii eficinte puteti aborda.
 
In alta ordine de idei, planul de afaceri este ingredientul cheie din succesul afacerii. Acesta este o schita a viitoarei afaceri - cum va arata si ce va presupune.

Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Multi antreprenori evita acest pas, iar esecul este iminent. Planul de afaceri ar trebui considerat o necesitate absoluta datorita elementelor care il compun.


Echipa potrivita

 
Daca pana la acest moment ati reusit sa bifati toate punctele de mai sus, putem trece la urmatorul, adica echipa. Toate aspectele trebuie reunite armonios, in cazul in care ceva scartaie, totul se va duce la vale. Echipa este o componenta vitala, avand in vedere ca potentialii clienti se vor intani cu angajatii, nu cu antreprenorul. Nu degeaba angajatii sunt considerati sarea si piperul afacerii.
 
Personalul potrivit isi va da energia, pasiunea si va munci cu spor pentru afacerea ta. In plus, angajatii trebuie alesi atenti incat sa se plieze pe valorile companiei si sa fie gata de aventura. Procesul de angajare este adesea dificil pentru persoanele care nu au experienta in afaceri, asa ca daca ai nevoie de ajutor nu ezita sa apelezi la specialisti in HR.


Aspecte legale

 
Visul e frumos, afacerea poate scoate profit, echipa este excelenta, insa partea legala? 
 
Infiintarea unei afaceri, fie ca vorbim de PFA sau SRL, poate fi considerata greoaie din cauza biocratiei din tara. Insa, multi s-au gandit la solutii, precum firme specializate care se ocupa de dosar si de contabilitate, fara ca antrerenorul sa-si faca griji. Cu toate acestea, daca nu vrei sa alegi aceasta varianta, poti sa te documentezi despre acte si formalitati.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Afacerile sunt frumoase si aduc zambet pe fata clientilor. Sa nu uitam ca iti aduc si tie fericire, viitorul antreprenor. Uita de teama si griji, analizeaza fiecare punct din acest articol, documenteaza-te si fa-ti dosarul pentru infiintarea firmei.

Daca nu risti, nu castigi.

Succes in viitoarea ta afacere!


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: aspecte legaleafacere fara experientaantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Managementul riscurilor. Provocarile vietii de antreprenor

de Idei de afaceri
21 Dec 2022
Provocarile pe care mediul antreprenorial al tinerei economii de piata din Romania le va avea in continuare de depasit sunt numeroase, dificil de...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]