Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa incepi o afacere. Etape si sfaturi

Pe buzele multora se afla intrebarea "Cum incepi o afacere?", iar eu vin cu un raspuns detaliat chiar acum. Afacerea nu este un simplu schimb intre produse si bani, este o pasiune ce necesita munca si se rasplateste cu zambetul clientilor.

Ghid practic Realizarea de sapun natural

Afacere la cheie cu flori in ghiveci

Cresterea prepelitelor japoneze
Cum incepi o afacere - Etape
- Efectuati cercetari de piata - Cercetarea de piata va arata daca exista o oportunitate de a va transforma pasiunea intr-o afacere de succes. Este o modalitate de a culege informatii despre potentialii clienti si companii care opereaza deja in zona aleasa. Informatiile adunate le puteti folosi pentru a gasi un avantaj competitiv pentru afacerea voastra.
- Planul de afaceri - Baza afacerii o reprezinta planul de afaceri, care va conduce spre consolidarea afacerii. Aici veti structura, conduce si dezvolta afacerea. Planul de afacere poate fi utilizat in convingerea investitorilor.
- Investitia initiala - Planul de afaceri va va arata de cati bani bani are nevoie businessul pentru a incepe. Daca nu aveti acea suma, va trebui sa strangeti sau sa imprumutati capital. Exista multe modalitati pentru obtinerea de capital.
- Locatia afacerii - Locatia afacerii este una dintre cele mai importante decizii. Indiferent daca infiintati o afacere concreta sau lansati un magazin online, alegerile pe care le faceti v-ar putea afecta impozitele, cerintele legale si veniturile.
- Structura de afaceri - Structura juridica pe care o alegeti va afecta cerintele de inregistrare a afacerii, cat de mult platiti in taxe si raspunderea personala.
- Numele firmei - Numele afacerii trebuie sa reflecte perfect marca ta si sa surprinda clientii. Totusi, trebuie sa va asigurati ca numele nu este deja utilizat de alta firma.
- Inregistrarea firmei - Odata ales numele pentru afacere, este timpul sa-l legalizati si sa va protejati marca.
- Licente si permise - Afacerea trebuie sa functioneze fara probleme, respectand legea. In anumite domenii ai nevoie de diferite licente si permise, altfel afacerea nu ar functiona conform legii in vigoare.
- Cont bancar de afacere - Un cont curent de afaceri va poate ajuta sa rezolvati problemele legale, fiscale si de zi cu zi. Vestea buna este ca este usor sa configurati unul daca aveti pregatite inregistrarile si documentele potrivite.
Planul de afacere
.jpg)
- Plan de afaceri traditional - Este un tip de plan foarte detaliat, necesita mai mult timp pentru a scrie si este cuprinzator. Creditorii si investitorii solicita un astfel de plan.
- Plan de pornire Lean - Este un tip de plan concentrat la nivel inalt, rapid de scris si contine doar elemente cheie. Unii creditori si investitori pot cere mai multe informatii.
- Rezumat
- Descrierea companiei
- Analiza pietei
- Organizare si management
- Linie de servicii sau produse
- Marketing si vanzari
- Cerere de finantare
- Proiectii financiare
- Parteneriate cheie
- Activitati cheie
- Resurse cheie
- Propunere de valoare
- Relatii cu clientii
- Segmente de clienti
- Canale
- Structura costurilor
- Fluxul de venituri
Tipuri de afaceri
- PFA (Persoana fizica autorizata) - Forma juridica potrivita activitatilor independente (freelance, profesii liberale), implica costuri si proceduri reduse de infiintare, raspundere nelimitata a titularului pentru datorii
- II (Intreprindere individuala) - Aceasta forma juridica este similara cu PFA, dar poate angaja pana la 8 persoane. De asemenea, este o forma simpla si flexibila de organizare
- IF (Intreprindere familiala) - Aceasta forma juridica este formata din membrii ai aceleiasi familii. In plus, activitatea este desfasurata impreuna, fara personalitate juridica
- SRL (Societate cu raspundere limitata) - Aceasta forma juridica este cea mai populara. Raspunderea este limitata la capitalul social de minim 200 lei si poate avea intre 1 si 50 de asociati.
- SA (Societate pe actiuni) - Aceasta forma juridica este potrivita pentru afacerile mari, avand capitalul social de minim 90.000 lei. In plus, este ideala pentru companiile care doresc sa atraga investitori sau sa listeze pe bursa
- SNC (Societate in nume colectiv) - Asociatii raspund solidar si nelimitat pentru obligatiile societatii. Aceasta forma juridica este mai putin cunoscuta din cauza riscurilor implicate
- SCS (Societate in comandita simpla) - Include doi sau mai multi parteneri, unii cu raspundere limitata si altii cu raspundere nelimitata

Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite

[GHID PRACTIC] Ghid practic Realizarea de sapun natural
Afla toate dedesubturile activitatii de realizare de sapun natural de la un producator cu ani intregi de experienta

[GHID PRACTIC] Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Demareaza o afacere profitabila pe Amazon


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit