Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezvolta-ti propria afacere cu lavanda si culege succesul

de Andrioae Ruxandra 22 Aug. 2014 4242
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca iti plac florile si te incanta ideea sa cresti lavanda pentru profit, iata ce trebuie sa stii despre aceasta planta.

A creste flori de lavanda este una dintre cele mai productive afaceri agricole, stiut fiind faptul ca aceste flori au multiple intrebuintari, de la cosmetica la medicina alternativa. Lavanda este o planta perena, care poate creste pana la 90 de cm inaltime. Florile au o dimensiune de 5 cm lungime si o culoare specifica, gri spre mov.

Lavanda este cunoscuta drept una dintre cele mai folosite plante aromatice, deoarece emana un parfum irezistibil. Este utilizata, asadar, la fabricarea parfumurilor, cosmeticelor, orodizantelor si nu numai. Lavanda este intrebuintata si in domeniul culinar, decorativ si medicinal. Uleiul aromatic de lavanda poate fi folosit in fabricarea parfumului si a coloniei.

Aceasta planta este de asemenea folosita in fabricarea produselor de baie si este cunoscuta pentru faptul ca respinge tantarii. Lavanda poate constitui materie prima pentru decoratiuni sau aranjamente florale. De asemenea, are si calitati medicinale.
Asadar, cererea pentru aceasta planta este mare.

Lavanda are nevoie de caldura pentru a se dezvolta corespunzator, iar pentru ca radacinile sa se fixeze bine in sol, acesta trebuie sa fie umed in permanenta. Solul trebuie sa fie nisipos si sa nu fie umbrit de cladiri sau copaci cu coroana ampla. Lavanda se taie de la radacina si trebuie sa fie depozitata in locuri aerisite si luminoase.

Avand in vedere toate acestea, este evident faptul ca a te ocupa de cresterea lavandei este o afacere profitabila. Pentru ca are atat de multe intrebuintari, ai optiunea de a alege dintre aceste oportunitati ideea de afacere care te avantajeaza. Exista o multime de magazine, farmacii naturiste, fabrici si clienti  care vor sa obtina lavanda in stare naturala.  

In orice afacere, este nevoie sa cunosti domeniul in care urmeaza sa activezi, iar  in cazul in care nu stii foarte multe lucruri despre lavanda, te poti informa cu ajutorul materialelor de specialitate sau cerand sfatul antreprenorilor care se ocupa cu asa ceva.

Pentru ca afacerea ta sa fie complet pusa la punct, este important sa devii cunoscut pe piata. Exista multe cai prin care iti poti face publicitate, trebuie doar sa atragi clienti care sa fie interesati, de exemplu: farmacii naturiste, fabrici care se ocupa de procesarea plantelor, producatorii de parfum care au laboratoare proprii sau chiar persoane fizice interesate sa planteze la randul lor lavanda sau sa o utilizeze in gospodarie. Profitul tau va creste pe masura ce cultura ta de lavanda se va inmulti si va atrage tot mai multi clienti.




Tags: lavandaafaceri agricoleidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Planificarea afacerii cu lavanda

de Idei de afaceri
01 Dec 2022
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Afacere profitabila la tine in gradina: Cultura de lavanda

de Idei de afaceri
02 Apr 2024
Lavanda este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici. Toti cultivatorii de lavanda din Romania au inceput cu doar cateva...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]