Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri geniale - Cum a reusit o romanca sa construiasca o punte intre fermieri si oraseni!

de Maria Nicutar 09 Nov. 2012 5361
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din ce in ce mai mult ne indreptam catre adevaratii tarani, cei care reusesc sa obtina productii de legume si fructe sanatoase. Acestia sunt cei care reusesc sa cultive fructe, legume, plante medicinale si aromatice fara sa utilizeze fertilizatori si pesticide daunatoare.

Deja acest concept s-a dezvoltat si in Romania. O timisoreanca de 32 de ani a reusit sa construiasca o punte intre oraseni si tarani, proiectul ei avand deja o vechime de cinci ani de eforturi, noteaza Agrointel.

Mihaela Vetan a descoperit acest sistem in Franta, l-a studiat in Japonia si apoi l-a adus in Romania. Sistemul devine o sansa extraordinara pentru micii agricultori traditionali. Acestia reusesc sa isi sustina culturile agricole prin intermediul ajutoarelor banesti oferite de clientii care se aboneaza la produsele lor.

Pe oraseni, Mihaela Vetan ii convinge sa renunte la marfa din supermarket si sa ia legume si fructe direct de la tarani. Intr-un interval de cinci ani, Mihaela Vetan a convins cinci tarani sa treaca la agricultura bio si cca 300 de familii din Timisoara sa le ofere acestora suport material pentru a avea parte de hrana sanatoasa.

Oferta este simpla: cei de la sat vor cultiva pentru oraseni daca acestia le vor oferi sustinerea lor financiara, noteaza Agrointel.

„Este solidaritate între oameni. Consumatorii afla care sunt toate costurile de productie pentru rosiile sau varza pe care o cumpara. Inclusiv munca agricultorului. Si platesc acesti bani esalonat. Acesta e pretul corect. Toamna, consumatorii platesc un avans, 200 de lei, pentru ca producatorul sa poata incepe lucrarile pentru productia anului urmator. Abonatii stiu ca livrarea de produse incepe in martie.", noteaza Mihaela Vetan pentru Agrointel.

De asemenea, Mihaela Vetan mai povesteste pentru publicatia Agrointel faptul ca unui abonat ii revin cheltuieli lunare de 120 de lei si ca acesta isi asuma, ca si producatorul, succesul sau esecul unei recolte. "Daca da grindina, paguba e impartita.", afirma Mihaela Vetan pentru Agrointel.

Per total, pentru cei care doresc sa consume fructe si legume sanatoase, ideea este una buna. Abonatii pot vedea cu ochii lor modul in care se cultiva produsele pe care le vor cumpara. Astfel, au siguranta ca vor avea pe masa produse sanatoase si proaspete si pentru care "platesc de trei ori mai putin decat daca ar cumpara bio de la magazin", explica Mihaela Vetan pentru sursa amintita.

La final, descoperim o idee de afacere geniala, idee bazata pe conceptul de intermediere intre tarani si oraseni. Beneficiile sunt numeroase de ambele parti, argumente solide care ne indeamna catre un start-up cat mai rapid.

Mult succes si spor la idei de afaceri!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: idee de afacereafacereafaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]