Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cota unica va fi mentinuta de Guvern

de Mihaela Pascu 11 Feb. 2011 2478
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul ramane aparatorul cotei unice, i-a asigurat premierul Emil Boc pe reprezentantii mediului de afaceri, in cadrul intalnirii pe care a avut cu acestia la sediul Ministerului Finantelor Publice.



Primul-ministru a prezentat masurile adoptate de Guvern pana acum, precum si solutiile de viitor pentru imbunatatirea activitatii mediului de afaceri.

Astfel, seful Executivului a subliniat importanta fondurilor europene, valoarea proiectelor in curs de implementare ridicandu-se la 10 miliarde de euro. "Am fost deschis sa cautam solutii ca mediul de afaceri si cei care le implementeaza sa poata fi sprijiniti dar, in acelasi timp, cer si responsabilitate din partea celora care implementeaza proiecte cu fonduri europene" a evidentiat premierul Boc.

De asemenea, primul-ministru a amintit despre licitatiile care vor demara incepand cu 15 februarie pentru Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, un program in valoare de 4 miliarde de euro, dar si banii pentru investitii publice prevazuti in bugetul pe anul 2011, in valoare de 35 de miliarde de lei, in crestere cu 2 miliarde lei fata de fondurile alocate in 2010. "Acesti bani vor reprezenta motorul cresterii economice in acest an, al mentinerii si crearii de noi locuri de munca", a afirmat Emil Boc.

Guvernul va face o evaluare si in ceea ce priveste acordarea, in perioada urmatoare, a facilitatilor aplicate in 2010 pentru firmele cu angajati aflati in somaj tehnic, a mai spus primul-ministru.

O masura salutata de mediul de afaceri a constituit-o instituirea declaratiei unice cu privire la obligatiile de plata a contributiilor sociale si evidenta nominala a persoanelor asigurate, a declarat premierul Boc.

Tot pentru sprijinirea mediului de afaceri, Guvernul a redus anul trecut peste 179 de taxe si tarife cu caracter nefiscal si a stabilit un calendar pentru continuarea reducerii numarului acestor taxe si tarife, a afirmat seful Executivului.

De asemenea, Guvernul are in vedere si reducerea fiscalitatii cu forta de munca. "Totul, insa, depinde si de mersul economiei, iar daca aceste lucruri pe care le-am pus in miscare acum se vor realiza, avem sanse ca in partea a doua a anului sa putem discuta si despre diminuarea costurilor cu forta de munca, sub aspectul poverii fiscale" a spus primul-ministru.

La randul lor, reprezentantii mediului de afaceri au prezentat cateva propuneri pentru reducerea evaziunii fiscale, propuneri care urmeaza a fi analizate de specialistii din Ministerul de Finante.

In ceea ce priveste viitorul acord cu Fondul Monetar International, premierul Emil Boc a reiterat faptul ca acesta va fi un acord de preventie, ceea ce inseamna ca nu este unul de imprumut direct, ci presupune ca doar in situatii exceptionale Romania sa poata apela la aceasta resursa. "Daca pietele internationale sau evolutia economiei europene si mondiale ne va pune probleme, sa avem garantia ca putem oricand gasi solutii fara sa complicam situatia interna. In acest sens este acordul de tip preventiv si pentru consolidarea cresterii economice in anul 2011 si in 2012", a subliniat seful Executivului.

Sursa:
Guvernul Romaniei 



Tags: cota unicaministerul finantelor publiceguvern

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Legea privind incubatoarele si acceleratoarele de afaceri, adoptata de Guvern

de Florin Amariei
12 Sep 2019
Guvernul a adoptat in sedinta de joi, 12 septembrie 2019, Legea privind incubatoarele si acceleratoarele de afaceri. O puteti consulta integral mai...

Consiliul IMM-urilor: analiza implementarii masurilor din Programul de Guvernare 2017-2020

de Idei de afaceri
17 Ian 2018
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a efectuat o analiza a gradului de implementare a masurilor de...

Guvernul a adoptat noi masuri pentru stimularea mediului de afaceri

de Idei de afaceri
27 Oct 2017
Guvernul are in vedere majorarea numarului microintreprinderilor care sa beneficieze de impozit de 1% pe veniturile realizate, prin cresterea...

Start-Up Nation: Guvernul nu are bani pentru proiectele declarate castigatoare

de Alina Constantinescu
05 Sep 2017
Cu prilejul unei conferinte de presa, Florin Jianu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]