Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tactici de negociere pe care le putem invata de la copii

de Alexandra Popescu 23 Apr. 2014 2752
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Negocierea este in sangele oricarui om inca de cand este copil. Se spune adesea ca cei mai buni manipulatori si negociatori sunt copiii, chiar daca acestia nu isi dau seama atunci ca recurg la astfel de "jocuri". Ei recurg la anumite tactici inca de la varsta de doi ani, incercand sa obtina mai multa inghetata daca mananca mai multe legume sau, la varsta de trei ani, sa obtina mai mult timp la locul de joaca daca mananca tot la masa de la pranz.

Aceste tactici de negociere nu sunt doar jocuri ale copiilor, ele putand influenta si antreprenorii in negocierile lor de afaceri.
 
1. Incepeti prin oferirea de sprijin. De cele mai multe ori, copiii incearca sa ofere ajutorul lor in diferitele munci ale casei, indiferent ca ajuta la curatenie sau la aranjarea unor lucruri. Ei fac toate astea pentru a obtine o favoare, ceva care face parte din rutina lor zilnica sau ceva mai special, ca iesirea intr-un parc in care nu prea au fost mereu. Cei mici lucreaza, de fapt, in favoarea lor, pentru a le merge lor bine dupa aceea. Asa este si in afaceri. Este mult mai simplu sa spui "da" sau sa vrei sa lucrezi cu cineva care a facut ceva frumos pentru tine.
 
2. Timp de abordare. Copiii sunt niste mici manipulatori. Ei cauta momentul perfect pentru a cere anumite favoruri. Fie ca mama lor pregateste cina sau este intr-un moment in care este foarte fericita si are toate sansele sa spuna "da", ei intreaba. La fel trebuie sa faci cand este vorba de afaceri. Trebuie sa gasesti momentul perfect in care partenerul tau sa spuna "da" mult mai usor.
 
3. Fii insotit de un sustinator credibil. De cele mai multe ori, cei mici cer ajutorul fratilor mai mari pentru a obtine un favor. In compania acestora se simt mult mai increzatori si pot cere ceva mai mult decat pana atunci. Este sentimentul acela ca au un aliat. Asa ca, si atunci cand trebuie sa prezentati un proiect sau sa negociati o afacere, este bine sa fiti insotit de un avocat sau de un grup de oameni influenti care sa te sustina. Astfel, va fi mai greu ca partenerul sa spuna nu.
 
4. Puneti in aplicare farmecul. Copiii folosesc cel mai des farmecul pentru a cere un lucru. Un zambet sau niste ochi "de catelus" sunt cele mai bune arme ale acestora. In afaceri este bine sa ai o anumita legatura cu partenerul, pentru a fi mult mai usor manipulat. Daca ai o legatura buna cu el, vei obtine mult mai repede raspunsul pozitiv.
 
5. Discutati cu un factor de decizie. Copiii stiu cel mai bine incotro trebuie sa se indrepte atunci cand vor sa obtina ceea ce isi doresc. Daca mama nu ii da voie, copilul se muta la tata, care poate este mai indulgent si cedeaza mult mai repede manipularii. In afaceri este exact la fel. Daca vezi ca persoana in cauza nu este capabila sa spuna "da", trebuie sa nu ne pierdem timpul. Trebuie sa cautam persoanele care merita timpul nostru si care sunt mult mai usor de convins. 


Tags: afacerinegociereantreprenorisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]