Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crezi ca poti infiinta un crowdfunding?

de Alexandra Popescu 20 Apr. 2014 2494
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Crowdfunding-ul a fost folosit pentru strangerea de fonduri in caz de dezastre, de la calamitati ale naturii pana la boli. Cum nu toate afacerile sunt de succes, nici crowdfunding-ul nu poate fi intotdeauna profitabil. Totusi, cum peste tot exista escrocherii, daca ai idei de geniu poti trece peste scamatoriile site-urilor renumite, precum Kickstarter si Indiegogo.

Crowdfunding-ul a fost un mare succes pentru unele companii, cum sunt Pebble, Ouya si Veronica Mars. Insa, avem si cateva exemple de companii de acest gen care au dat gres. Totul tine de strategie si sa ai acea sclipire care sa te ajute sa iti dezvolti ideea.
In continuare va prezint unele din companiile care au avut succes, dar si unele care nu au reusit.
 
Crowdfunding-uri de succes:
 
1. Pebble este unul dintre proiectele care a avut cel mai mare succes. Acesta are ca scop indicarea timpului, receptionarea notificarilor de pe telefon (texte, e-mail-uri, memento-uri) si includea aplicatii (inlocuirea unui smartphone, functiona ca un smartwatch etc).
Pentru acest proiect se asteptau fonduri de aproximativ 100.000 de dolari, insa acestia au reusit sa stranga 10.266.845 de dolari, cu 10.266% mai mult decat suma initiala.
 
2. Al doilea mare crowdfunding este Ouya, un proiect care se axa pe console video. Aceasta avea ca scop sa permita dezvoltatorilor sa construiasca jocuri pentru Ouya pentru a se juca pe TV, sa includa aplicatii precum radio si video si sa le controleze doar prin touchpad. 
Acest proiect a avut ca scop fonduri de 950.000 dolari, insa au strans 8.596.474 dolari, cu 905% mai mult decat se asteptau.
 
3. Cel de-al treilea mare crowdfunding este cel al Veronicai Mars cu un proiect de filme, bazat pe seria TV. Avea ca scop sa le ofere oamenilor un film Veronica Mars, sa le inapoieze persoanelor care au donat cate 10$, filmul a avut premiera in 2014. 
Veronica astepta fonduri de aproximativ 2.000.000 dolari, insa a strans 5.702.153 dolari, cu 285% mai mult decat asteptarile.
 
Crowdfunding-urile care au dat gres:
 
1. Mitic: Istoria zeilor si a oamenilor, fiind un joc video. Se pare ca toata opera de arta a fost furata, iar ei pretindeau a fi o echipa de designeri cu experienta la Blizzard si Activision. Acestia aveau ca scop strangerea de aproximativ 80.000 de dolari, insa oamenii nu au fost incantati, suma stransa fiind de 4.739 dolari, fiind un mare insucces.
 
2. Eyez by ZionEyes propunea perechi de ochelari cu microfon si video care puteau sa produca imagini si video-uri. A dat gres pentru ca era mult prea ambitios, in trei ani productia nu era facuta, iar producatorii nu s-au tinut de cuvant. Chiar daca au strans aproximativ 343.415 dolari de la suma initiala de 55.000 de dolari, s-au pierdut toti banii.
 
3. Kobe Red promitea un proiect care includea 100% carne de vita Kobe japoneza. A dat gres, deoarece carnea trebuia sa fie supusa multor teste, chiar daca nu s-a dovedit a fi o inselatorie, era mult prea placut, iar initiatorii s-au retras cu o ora inainte ca fondurile sa se termine.
 
Asa ca, daca va doriti sa infiintati un crowdfunding, inchegati o idee foarte bine pentru a avea succes, altfel totul va fi un esec.


Tags: afacericrowdfundingidei de afaceriafaceri de succesgreseli afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]