Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Idei de afaceri

Tendintele si perspectivele unei afaceri cu covrigi calzi

de
1821 0 24 Oct. 2014
Start in afaceri


39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI

Covrigaria este deja o afacere care s-a extins si se simte nevoia unei diversificari a sortimentelor de covrigi (cel putin in ceea ce priveste forma, daca nimeni nu se incumeta inca sa modifice reteta). In trecut existau sortimente strans legate de obiceiurile specifice ale zonelor. Acum pe piata se vand in principal covrigii de Brasov, din aluat simplu, impletiti, opariti si presarati cu sare, pentru ca ei au procesul de productie cel mai accesibil.


Marele atu al acestor produse de brutarie este faptul ca nu sunt sezoniere, nu sunt consumate mai putin iarna si mai mult vara, ci pe tot parcursul anului.

Credem ca diversificarea ar putea incepe cu schimbarea formei si, incetul cu incetul, si a compozitiei, prin adaugarea de zahar, oua, vanilita, arome, susan, masline, sau incercarea diferitelor dimensiuni. Un covrigar cu putina imaginatie ar putea sa produca covrigi cu germeni de grau, cu nuca sau insiropati. In cazul specialitatilor, costurile mai mari de fabricatie se compenseaza, de obicei, cu un adaos comercial ridicat.

In  S.U.A.,  exista asa-numitii „bagels“, care sunt tot un fel de covrigi, dar umpluti cu un ingredient, si care cunosc  un succes deosebit. S-au infiintat chiar restaurante specializate  pe acest produs, care ofera consumatorilor cateva zeci de sortimente, alaturi de bauturi calde sau racoritoare. - Covrigarie

Astfel de restaurante functioneaza pe principiul diviziunii muncii, in sensul ca un client care sta la masa si comanda un covrig si o cafea este servit de trei persoane: un angajat  preia  comanda, un altul pregateste covrigul, un altul cafeaua, apoi primul angajat il serveste pe client si incaseaza banii.  

Totul dureaza maximum un minut. Bineinteles, produsele sunt intotdeauna foarte proaspete (chiar si la ora 23.00 se servesc covrigi facuti in urma cu maximum 10  minute) si se tine cont chiar ca forma lor sa fie perfecta: covrigii deformati nu sunt oferiti spre vanzare, ci sunt taiati in 6-8 bucati care sunt puse intr-un stand special cu platouri, aflat la indemana clientilor. Acestia au astfel posibilitatea sa guste diferite sortimente inainte de  a opta pentru unul anume.

Umplutura clasica a covrigilor bagels  este  branza,  dar  exista  si variante  de  lux  –  de  exemplu, bagels  cu  somon  afumat.  Intre aceste doua extreme, se intalnesc bagels  cu  miere,  cu  nutella,  cu legume,  cu  carne  de  curcan,  cu ton  etc.  Bauturile  alcoolice  joaca un  rol  minor  intr-un  astfel  de restaurant,  deoarece bauturile care merg cel mai bine cu acesti covrigi  sunt  coca-cola,  sucul  de portocale, laptele si cafeaua.

E foarte posibil ca viitorul covrigariilor in Romania acesta sa fie: un mini-local de tip fast-food, unde trecatorii grabiti sa intre si sa ia  micul  dejun sau o gustare rapida, care sa cuprinda un covrig umplut  si o ceasca de cafea.

Elementele cu greutate pentru succesul unei astfel de afaceri vor fi calitatea deosebita a covrigilor si amplasamentul  localului.  Deocamdata, cel mai bine este sa aveti in vedere diversificarea ofertei dvs. cu  produse  de patiserie  – strudele,  merdenele, diverse pateuri – care, daca sunt oferite fierbinti, se  bucura de o apreciere considerabila din partea publicului.

Primii pasi pentru afacerea ta online
Primii pasi pentru afacerea ta online

Vezi detalii

3 culturi profitabile - Goji, Merisoare, Aronia
3 culturi profitabile - Goji, Merisoare, Aronia

Vezi detalii

Propriul meu plan de afaceri
Propriul meu plan de afaceri

Vezi detalii





Covrigarie


Tags: afaceriafacerecovrigicovrigariesortimente de covrigi

Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Tendintele si perspectivele unei afaceri cu covrigi calzi
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Vrei sa incepi o afacere? Iata ce carti sa citesti inainte

de Camelia Diaconu
21 Mai 2018
Documentarea temeinica inainte de a incepe orice activitate este o cale sigura care te poate duce catre sucess. Cu cat esti mai informat, cu atat...

4 idei de afaceri care pot fi pornite cu bani putini

de Florin P. Amariei
15 Mai 2018
Locul de munca actual poate nu mai e la fel de satisfacator ca la inceput sau, pur si simplu, iti doresti o noua provocare? Atunci noi iti propunem 4...

Afaceri de familie cu bani putini

de Florin P. Amariei
10 Mai 2018
Ideea pornirii unui business de familie a trecut cel putin o data prin mintea celor care vor sa schimbe ceva in viata lor. Astazi analizam trei...

Idei de afaceri profitabile, care pot avea succes pe termen lung

de Camelia Diaconu
09 Mai 2018
Locurile de munca actuale, ne fac pe cei mai multi dintre noi sa ne gandim catre dezvoltarea unui plan de afacere proprie, care sa ne defineasca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi

Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

Investesc intr-o afacere

Intrebare: Investesc pana la 10 000 euro intr-o afacere profitabila in derulare agricultura, pensiuni, crestere animale, fast-food, productie, comert, camping, etc. Va rog detaliile la valilig@yahoo.co.uk.

Raspuns: Buna ziua. Avem plan de afacere si cautam investitori. Gamele de produse actuale cuprind sucuri...  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2018




Descarca Alerta

 

IDEI de AFACERI
Club manager.ro




Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Descarca GRATUIT
"Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton