Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegi o idee de afacere care sa functioneze

de Idei de afaceri 19 Iul. 2019 4417
3.52 din 24 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ai decis ca este momentul sa iti faci businessul tau si ai si banii necesari pentru a merge in aceasta directie, cel mai probabil ai si cateva idei pe care ai vrea sa le pui in practica. In cazul in care niciuna dintre ele nu se concretizeaza si ai nevoie de inspiratie, avem cateva solutii numai bune de aplicat.

Iata cateva metode prin care fie sa iti validezi ideile de afaceri, fie sa gasesti unele noi, care sa iti asigure succesul pe nisa pe care vrei sa intri.


Inspira-te de la cei care au avut succes


Cele mai bune modele cand vine vorba despre business sunt cele de succes, deci, o varianta este sa vezi cum au reusit sa cladeasca adevarate imperii oameni de afaceri precum Liviu Tudor, Presedinte si fondator al Genesis Property. 


In functie de nisa pe care intentionezi sa iti deschizi businessul, documenteaza-te despre cei care au avut succes. Vezi ce piedici au intampinat, cum au rezolvat problemele, care sunt cele mai importante obstacole pe care au reusit sa le depaseasca. Intotdeauna o poveste inspirationala te poate motiva sa devii cel mai bun in domeniul tau si informatiile legate de partile mai putin cunoscute ale unei afaceri te pregatesc pentru ce urmeaza.


Valideaza-ti ideea


Fa un studiu de piata serios si analizeaza cu atentie zona pe care vrei sa intri. Ai de gand sa iti deschizi un magazin de cartier si in perimetrul ales de tine sunt cateva supermarketuri care apartin unor lanturi puternice? Cel mai probabil nu vei putea concura cu asta, chiar daca vei avea produse de calitate si vanzatoare amabile, care interactioneaza cu clientii in cel mai personal mod posibil.


Ce mai poti face este sa verifici in Registrul Comertului cate firme s-au infiintat in ultimii ani pe nisa pe care vrei sa patruzi si sa vezi care a fost soarta lor: cate au rezistat, cate s-au inchis, ce cifre de afaceri au avut. Exista si statistici in acest sens, analizeaza-le cu atentie si vezi ce concluzii poti trage din asta. 


Foloseste ajutor specializat


Fie ca este vorba despre o firma de consultanta in afaceri sau despre incubatoare de business, ajutorul de la cei care se pricep cu adevarat la asta este nepretuit. Fie ca este vorba despre modul cum se redacteaza un business plan, despre cum se face un buget sau cum poti obtine fonduri nerambursabile, investitia in astfel de solutii poate fi una salvatoare pentru tine, mai ales atunci cand nu ai experienta in managementul unei afaceri.

Alege variantele cele mai potrivite pentru tine si aplica cele invatate, dupa ce intelegi exact cum functioneaza lucrurile. Este posibil ca informatiile pe care le obtii cu aceasta ocazie sa te salveze chiar de la situatii limita precum un esec rasunator dupa nici macar un an de activitate.


Munca dedicata, creativitatea si nici macar sumele impresionante de bani nu sunt suficiente pentru a cladi o afacere de succes. De cele mai multe ori ideea este cea care face diferenta. Si, adesea, ideea nici nu trebuie sa fie una revolutionara, ci sa ofere ceva ce se cere in piata. Daca ai senzatia ca nimic din ce vrei sa faci nu este suficient de bun, incearca variantele noastre si vei gasi cea mai potrivita idee de business pentru tine. 


Sursa foto: shutterstock



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceresuccesidee

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.52 din 5 - 24 voturi.

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
30 Apr 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]