Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buget de casa noua: cum sa iti gestionezi eficient cheltuielile de instalare

de Idei de afaceri 19 Apr. 2024 25
Buget de casa noua: cum sa iti gestionezi eficient cheltuielile de instalare
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai facut ceva economii, te-ai sfatuit cu banca si, in sfarsit, te muti in casa noua. Prima ta locuinta este un vis implinit. Insa, mutarea intr-o noua locuinta nu este un proces ieftin. De aceea, cateva idei despre cum sa te incadrezi in buget, dar sa ai totusi o locuinta amenajata cu gust sunt binevenite. Iata cateva sfaturi despre cum sa gestionezi bugetul atunci cand te muti in casa noua.

1. Pune bani deoparte din timp

De indata ce planuiesti sa te muti, ar trebui sa incepi sa economisesti bani. O multime de cheltuieli vin odata cu mutarea intr-o casa noua si vei dori sa fii pregatit. Propune-ti sa pui bani deoparte pentru lucruri precum intretinerea pe primele luni, un depozit de siguranta, o suma pentru prima curatenie generala.


In plus fata de aceste cheltuieli inevitabile, va trebui sa bugetezi obiectele de uz casnic, mobilierul si accesoriile. Incearca sa pui deoparte o anumita suma in fiecare luna, astfel incat sa fii pregatit cand vei pasi pragul noii tale locuinte. 

2. Stabileste un plan de achizitii

Documenteaza-te si stabileste ce nevoi ai si cat de mult vrei sa cheltui pentru a amenaja locuinta imediat dupa mutare. Decorul, mobilierul, serviciile de mutare si multe altele sunt doar cateva lucruri pe care trebuie sa le incluzi in buget. Desi s-ar putea sa vrei sa incepi imediat sa cheltuiesti banii economisiti pe lucruri pentru noua ta casa, nu o face. Nu inca, cel putin pana cand nu ai o idee ferma despre obiectele de care ai nevoie si despre cum sa aloci corect banii. 


Crearea unui plan solid te va ajuta sa devii mai organizat, te va impiedica sa cheltui prea mult dintr-o data si va diminua o parte din stresul care vine odata cu mutarea intr-o casa noua. Noteaza toate lucrurile pe care va trebui sa le faci si sa le cumperi. Incearca sa incluzi cat va costa fiecare dintre aceste articole sau servicii, astfel incat sa ai o estimare aproximativa a sumei pe care o vei cheltui in total. In functie de banii pe care i-ai economisit, poti stabili in ce directie trebuie sa aloci cei mai multi bani si unde poti face ajustari.

3. Determina nevoile esentiale

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a determina cheltuielile prioritare este sa stabilesti punctual cat de mult ai nevoie de un articol anume. Incearca sa rezisti tentatiilor. In timp ce obiectele decorative pot fi puncte de atractie in casa, nu sunt neaparat necesare la inceput. Acorda prioritate obiectelor de mobilier mari, cum ar fi canapeaua, dulapul pentru dressing si salteaua. 


Fiecare dintre aceste elemente are functii esentiale si determina cat de confortabil te vei simti in noul spatiu. Daca locuiesti in Capitala, ia in calcul achizitionarea de mobilier Bucuresti la comanda. Ai putea gasi oferte foarte avantajoase pentru a-ti mobila locuinta exact asa cum iti doresti.


Odata ce te-ai instalat, vei putea sa adaugi toate piesele de decor si ustensilele de gatit sofisticate pe care le ai in vizor de luni de zile. Sa cumperi doar lucruri esentiale poate fi usor plictisitor, mai ales cand trebuie sa renunti la unele obiecte care iti aduc placere, cum ar fi decoratiunile de perete. Cu toate acestea, pentru moment, economisirea banilor este esentiala daca vrei sa te incadrezi in buget. 

4. Vaneaza reducerile

Pentru a cheltui inteligent, asigura-te ca arunci un ochi si peste reduceri, cupoane si oferte speciale. De ce sa platesti pretul intreg pentru un obiect daca nu este intotdeauna necesar? Cand vine vorba de a gasi reduceri si oferte, va trebui sa depui un efort. Nu te multumi cu primul pret pe care il vezi. Desi poate crezi ca pretul pe care l-ai vazut in primul magazin a fost rezonabil, este posibil ca un alt magazin sa aiba o reducere mai buna. Aceasta prospectare iti poate lua timp, insa merita.


Pentru a usura o parte din efortul de a merge din magazin in magazin, opteaza pentru cumparaturi online. Este mai rapid si, uneori, mai eficient, dar ai grija la taxele de expediere, deoarece acestea pot deveni costisitoare. Tine evidenta fiecarui articol, astfel incat sa poti face ajustari in buget, dupa cum este necesar, pentru a nu cheltui prea mult.


Asadar, chiar daca ai pus deja deoparte o suma de bani pentru mutare si amenajare, nu strica niciodata sa reduci din cheltuieli. Poti face asta luand decizii inspirate in ceea ce priveste procesul de mutare si instalare in noua locuinta


Sursa foto: freepik.com





Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor

de Idei de afaceri
22 Dec 2023
In universul antreprenorial si nu numai, fiecare clipa conteaza, iar modul in care iti organizezi timpul poate fi esential pentru traseul afacerii...

De ce un apartament tip studio este o alegere populara pentru tineri?

de Idei de afaceri
20 Nov 2023
Se pare ca lumea imobiliara se indreapta catre apartamentele tip studio, iar tinerii par sa imbratiseze aceasta schimbare cu bratele deschise. De ce?...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]