Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri la tara cu fonduri europene: producerea ambalajelor din polietilena

de Alina Constantinescu 17 Aug. 2018 17932
4.15 din 82 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu ajutorul fondurilor europene, Brandusa Virvara din comuna Scheia, judetul Suceava a deschis o fabrica care produce ambalaje din polietilena. Datorita unei strategii bine gandite, compania Megaplast infiintata in 2001 a ajuns rapid in topul producatorilor de ambalaje biodegradabile din Romania.

Inainte de accesarea fondurilor europene, societatea si-a desfasurat activitatea timp de 10 ani intr-un spatiu mic, cu chirie, care nu oferea posibilitatea extinderii productiei, din lipsa spatiului necesar pentru utilaje, pentru desfasurarea procesului tehnologic pentru depozitarea materiilor prime si a produselor finite.

Afacerea a inceput ca una de familie, iar antreprenorii s-au gandit sa se axeze pe flexografie, imprimarea pe folie din polietilena. Prima data au achizitionat o masina de imprimat pungi si sacose, in sase culori. Apoi au cumparat masini sudeze automate (pentru realizarea produselor finite) care au simplificat munca.

Strategia afacerii a fost bazata pe reinvestirea profitului si investitii in vederea realizarii de ambalaje din folii PE imprimate in una pana la sase culori, in functie de cerintele clientilor (saci menajeri si industriali, pungi simple de diverse dimensiuni, coperti pentru carti si caiete scolare, folii film, tubulare, etc).

Pentru innoirea tehnologiilor de fabricatie si pentru realizarea de produse de calitate au depus un proiect prin Masura 312, concretizat cu semnarea contractului de finantare in 2009.

Titlul proiectului: Ambalaje biodegradabile
Proiect finantat prin Axa 3 a Programului National de Dezvoltare Rurala, Masura 312 - „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi”
Buget total: 1 041 744 lei
Finantare nerambursabila: 729 200 lei
Cofinantare (contributia beneficiarului): 312 544 lei
Teme abordate: dezvoltarea si diversificarea serviciilor non-agricole din mediul rural, calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale

Cu ajutorul banilor europeni, familia Virvara a reusit sa ridice o hala de productie noua, in localitatea Scheia. Sediul se intinde pe o suprafata totala de 2.107 metri patrati si include o hala de 600 de metri patrati.

Firma are relatii comerciale atat cu marile lanturi de magazine, cat si cu micii comercianti si firmele producatoare din industrie.


Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 16, anul II, aprilie 2015


Tags: afacere cu ambalaje biodegradabileambalaje din polietilenaafacere la taraafacere cu fonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.15 din 5 - 82 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Afacere la tara cu investitie mica, rentabila si de viitor: cresterea prepelitelor

de Alina Constantinescu
01 Aug 2017
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Afacere la tara cu fonduri europene: un clujean castiga bani frumosi din masuratori topografice

de Botezatu Razvan
26 Apr 2017
Orice persoana care doreste sa acceseze fonduri europene pentru initierea sau dezvoltarea unei afaceri in mediul rural trebuie sa dea dovada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]