Dosare de afaceri: Micro-ferma de ingrasat porci

de
34898 2 21 Nov. 2008
Dosare de afaceri


61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes

3.5
din 6 voturi
RATING UTILIZATORI

Un porc se vinde cu 7-8 lei kg in viu, ceea ce inseamna in jur de 750 de lei pentru un exemplar de 100 kg. Ca sa ajunga la aceasta greutate, un purcel de 30 kg are nevoie de 4 luni si de cca 200 kg de furaj.


Pe langa furaj, care costa in jur de 1 leu/kg, mai sunt si alte cheltuieli (apa, vaccin, dezinfectie, incalzire), dar, una peste alta, un porc poate aduce dupa vanzare un profit de cateva sute de lei. Ceea ce,  pentru o ferma cu 100 de capete, inseamna cateva zeci de mii de lei pe an un venit multumitor pentru o afacere de familie. Mai ales ca acest venit creste proportional daca se opteaza pentru cresterea unui numar mai mare de animale, cu un volum de munca relativ similar .

Important! Persoanele care cresc pana la trei porci, pentru consum propriu, nu sunt obligate sa obtina avize din partea autoritatilor. Persoanele care cresc pana la 20 de porci ii pot comercializa numai in interiorul comunelor. Proprietarii microfermelor care cuprind pana la 100 de porci si ai marilor ferme trebuie sa obtina de la Directia Sanitar-Veterinara avizele de functionare si sa respecte normele de biosecuritate impuse de UE.

Afacerea incepe cu achizitionarea de grasuni...
...la greutatea medie de 30 kg/cap. Se recomanda grasuni metisi intre scroafe F1 (Landrace x Marele Alb) cu vieri dintr-o rasa de carne (Duroc sau Hampshire). Procurarea lor se va face numai de la ferme specializate, in nici un caz din targuri, piete sau de pe plan local.

Cresterea are loc intr-un grajd cu o singura incapere, cu trei boxe de dimensiuni reduse, care poate avea si padocuri, in care se pot caza 35 capete grasuni pe serie.

O serie inseamna 125 de zile, adica perioada necesara atingerii greutatii de 105 kg, cu un spor mediu zilnic de 0,6 kg. Durata unui ciclu de productie este de 131 zile si cuprinde perioada de ingrasare (125 zile), perioada de depopulare-livrare (una zi) si perioada de dezinfectie (5 zile).

Suprafata totala necesara pentru o asemenea micro-ferma este sub 50 mp (0,9 mp/cap x 35 de capete, plus o alee de furajare), impartita in trei boxe a cate 12 mp. Fiecare boxa de ingrasare trebuie sa aiba asigurata trei zone distincte, cu destinatii speciale:
a) zona de furajare, cu hranitorul amplasat spre aleea de furajare;
b) zona de odihna, care trebuie sa ocupe 60% din boxa, sa fie termoizolata si permanent uscata;
c) zona de defecare, in partea opusa hranitorului, in zona peretelui posterior. Aici se amplaseaza adapatoarea si tot aici, datorita umiditatii, animalele se obisnuiesc sa urineze si sa defece.


GHID de SUPRAVIETUIRE  IMPOTRIVA CANCERULUI
GHID de SUPRAVIETUIRE IMPOTRIVA CANCERULUI

Vezi detalii

Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Vindecarea cu Ki-Kou: Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti

Vezi detalii

Programul pentru imbunatatirea vederii
Programul pentru imbunatatirea vederii

Vezi detalii





In pregatire.



Tags: fermaafacerecrescatorieporci

Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Dosare de afaceri: Micro-ferma de ingrasat porci
Rating:
Nota: 3.5 din 6 voturi


Articole conexe

Care este varsta potrivita sa incepi o afacere?

de Marian Curelaru
20 Iul 2015
Ideea conform careia antreprenorul ideal trebuie sa fie foarte tanar pentru a-si crea propria afacere s-a impus ca o evidenta in opinia publica....

Model de afacere - Societe Gourmet

de Silviu Marian Banila
16 Iul 2015
Nume pretentios si pe masura reputatiei. Societe Gourmet iti ofera ocazia de a gati alaturi de bucatarul german de exceptie Daniel Wendorf. Daniel...

Vreau sa incep o afacere! Dar, ce ar trebui sa vand?

de Dan Iacobescu
09 Iul 2015
Te gandesti sa lansezi o noua afacere? Vei putea face fata din punctul de vedere al timpului si al resurselor, la tot ce presupune o noua afacere,...

Cum sa-ti deschizi o afacere profitabila cu pizza?

de Alexandra Popescu
30 Iun 2015
Apetisanta pizza este un fel de mancare extrem de popular in Romania. Pizza are un apel universal, aproape toata lumea tanjeste dupa acest produs,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Afaceri de succes analizate si explicate de specialistii nostri
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
 
"Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri"

Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri

Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

afacere organizare nunti la cort

Intrebare: Buna ziua, intentionez sa achizitionez un cort de 400mp pentru a organiza nunti si alte petreceri. Terenul intentionez sa il concesionez iar pe acesta sa pot monta cortul, o mica bucatarie si toaleta. Inca sunt la stadiul de idee deoarece nu detin banii necesari demararii unei asemenea afaceri, si doresc sa-mi spuneti daca poate fi realizat prin accesare de fonduri europene. Mentionez ca sunt din Galati, am 27 de ani si aceasta ar fi un start-up pentru mine.

De asemenea, mentionez ca piata in oras pe domeniul acesta este oarecum limitata toti venind cu acelasi tip de constructie, amenajare, etc. si cu toate astea, nu se mai gaseste vreo zi libera in urmatorii 2 ani, de aici rezultand profitabilitatea unei astfel de afaceri. Eu doresc sa vin cu un concept nou nu doar de amenajare, dispunere, ci si de organizare a evenimentului.



Raspuns: buna ziua, Daca nu ati mai avut o alta firma inainte puteti lua pana la 10000 euro prin Programul...  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii2 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
Alexei Sergiu 2012-05-23 09:56:47
Sunt cet.Romin si am ferma p/u cresterea porcelor in Republica Moldova. Pot eu optine finansare din fonduri Europene p/u modernizarea fermei si marirea afacerei? Daca da. Care sunt conditiile.
Gicu 2011-04-04 01:00:26
Doamna Rusu,
Nu mai prezentati tehnologiile de crestere pe o jumate de foaie ca lucrurile nu stau deloc asa...furajul costa in jur de 1 leu...spor zilnic de 0,6 kg...pai daca intr-o ferma sporul zilnic este de doar 600 de grame atunci ceva nu este inregula...ori hibridul, furajul ori mediul...cat despre compartimentarea halelor de productie sau hibrizi mai bine nu va bagati nasul in schemele de hibridare ca ramaneti fara el...nu suflati o vorba despre climatul din hala...poate ca nu e asa de important... ;-)...fara suparare, afacerea, ca sa fie afacere, adica sa iasa bani din ea, trebuie sa inceapa cu inceputul adica cu planificarea fermei, constructia ei, alegerea echipamentelor sia sistemului de climatizare siventilatie (incalzire iarna si racire vara!), de preferat din Danemarca ca astia-s tatici in cresterea porcului, alegerea furnizorilor de furaje, asigurarea spatiilor de stocare etc...e cale lunga scumpa doamna pana sa croiesti aceasta afacere...si sa nu ai surprize ca cei cu cooperativa Muntenia...doi "specialisti" in cresterea porcilor...un smecheras de Bucuresti, pus pe prostit lumea si un sculer matriter ajuns scula de bascula....altfel vorbim discutii...

Citeste Raportul Special GRATUIT
Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri
Afaceri de succes analizate si explicate de specialistii nostri
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
 
"Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri"

Idei de AFACERI 2015




Descarca Alerta

 

IDEI de AFACERI
Club manager.ro




Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Descarca GRATUIT
"Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton