Dosare de afaceri: Micro-ferma de ingrasat porci

de
34449 2 21 Nov. 2008
Dosare de afaceri


Tags: fermaafacerecrescatorieporci


3.5
din 6 voturi
RATING UTILIZATORI


Un porc se vinde cu 7-8 lei kg in viu, ceea ce inseamna in jur de 750 de lei pentru un exemplar de 100 kg. Ca sa ajunga la aceasta greutate, un purcel de 30 kg are nevoie de 4 luni si de cca 200 kg de furaj.


Pe langa furaj, care costa in jur de 1 leu/kg, mai sunt si alte cheltuieli (apa, vaccin, dezinfectie, incalzire), dar, una peste alta, un porc poate aduce dupa vanzare un profit de cateva sute de lei. Ceea ce,  pentru o ferma cu 100 de capete, inseamna cateva zeci de mii de lei pe an un venit multumitor pentru o afacere de familie. Mai ales ca acest venit creste proportional daca se opteaza pentru cresterea unui numar mai mare de animale, cu un volum de munca relativ similar .

Important! Persoanele care cresc pana la trei porci, pentru consum propriu, nu sunt obligate sa obtina avize din partea autoritatilor. Persoanele care cresc pana la 20 de porci ii pot comercializa numai in interiorul comunelor. Proprietarii microfermelor care cuprind pana la 100 de porci si ai marilor ferme trebuie sa obtina de la Directia Sanitar-Veterinara avizele de functionare si sa respecte normele de biosecuritate impuse de UE.

Afacerea incepe cu achizitionarea de grasuni...
...la greutatea medie de 30 kg/cap. Se recomanda grasuni metisi intre scroafe F1 (Landrace x Marele Alb) cu vieri dintr-o rasa de carne (Duroc sau Hampshire). Procurarea lor se va face numai de la ferme specializate, in nici un caz din targuri, piete sau de pe plan local.


Shaormeria – afacerea care se hraneste
si creste din apetitul clientului

Descopera cele 15 secrete care-ti aduc succesul cu shaorma!

>> Detalii AICI <<

Cresterea are loc intr-un grajd cu o singura incapere, cu trei boxe de dimensiuni reduse, care poate avea si padocuri, in care se pot caza 35 capete grasuni pe serie.

O serie inseamna 125 de zile, adica perioada necesara atingerii greutatii de 105 kg, cu un spor mediu zilnic de 0,6 kg. Durata unui ciclu de productie este de 131 zile si cuprinde perioada de ingrasare (125 zile), perioada de depopulare-livrare (una zi) si perioada de dezinfectie (5 zile).

Suprafata totala necesara pentru o asemenea micro-ferma este sub 50 mp (0,9 mp/cap x 35 de capete, plus o alee de furajare), impartita in trei boxe a cate 12 mp. Fiecare boxa de ingrasare trebuie sa aiba asigurata trei zone distincte, cu destinatii speciale:
a) zona de furajare, cu hranitorul amplasat spre aleea de furajare;
b) zona de odihna, care trebuie sa ocupe 60% din boxa, sa fie termoizolata si permanent uscata;
c) zona de defecare, in partea opusa hranitorului, in zona peretelui posterior. Aici se amplaseaza adapatoarea si tot aici, datorita umiditatii, animalele se obisnuiesc sa urineze si sa defece.

In pregatire.



Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Dosare de afaceri: Micro-ferma de ingrasat porci
Rating:
Nota: 3.5 din 6 voturi


Articole conexe

Cum sa-ti deschizi o afacere profitabila cu pizza?

de Alexandra Popescu
30 Iun 2015
Apetisanta pizza este un fel de mancare extrem de popular in Romania. Pizza are un apel universal, aproape toata lumea tanjeste dupa acest produs,...

O afacere accesibila oricarei familii - cresterea albinelor

de Dragos Craciun
19 Mai 2015
Romania este un adevarat paradis apicol, favorabil cultivarii plantelor si cresterii albinelor. Cresterea albinelor este o afacere accesibila oricui...

Ai o afacere agricola? Cum faci inregistrarea in Registrul Unic de Identificare

de Idei De Afaceri
13 Mai 2015
Pentru obtinerea Codului unic de inregistrare, (in urma reorganizarii Registrului fermelor, care devine Registrul unic de identificare, in vederea...

Lavanda de Cluj - afacere dezvoltata cu fonduri europene

de Idei De Afaceri
14 Apr 2015
Odata cu venirea crizei, prin 2009, Gabriela Culda de 42 de ani, si-a pus pe picioare o afacere cu lavanda. Antreprenoarea a lucrat mai multi ani in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Afaceri de succes analizate si explicate de specialistii nostri
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
 
"Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri"

Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri

Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

ce as putea creste pe un hectar

Intrebare: Am un hectarde teren agrigol, ca regiunne se afla in apropiere de riul Prut, aproape de granitile tarii (vama albita-leuseni). Intrebarea mea este ce as putea creste, si cat de rentabil va fi toata afacera mea? Ce tine de bani care as putea investi cam 3000-4000euro. Multumesc astep idei...

Raspuns: Buna ziua, Sunt cateva culturi ce pot oferi castiguri satisfacatoare chiar pe terenuri mici, mai...  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii2 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
Alexei Sergiu 2012-05-23 09:56:47
Sunt cet.Romin si am ferma p/u cresterea porcelor in Republica Moldova. Pot eu optine finansare din fonduri Europene p/u modernizarea fermei si marirea afacerei? Daca da. Care sunt conditiile.
Gicu 2011-04-04 01:00:26
Doamna Rusu,
Nu mai prezentati tehnologiile de crestere pe o jumate de foaie ca lucrurile nu stau deloc asa...furajul costa in jur de 1 leu...spor zilnic de 0,6 kg...pai daca intr-o ferma sporul zilnic este de doar 600 de grame atunci ceva nu este inregula...ori hibridul, furajul ori mediul...cat despre compartimentarea halelor de productie sau hibrizi mai bine nu va bagati nasul in schemele de hibridare ca ramaneti fara el...nu suflati o vorba despre climatul din hala...poate ca nu e asa de important... ;-)...fara suparare, afacerea, ca sa fie afacere, adica sa iasa bani din ea, trebuie sa inceapa cu inceputul adica cu planificarea fermei, constructia ei, alegerea echipamentelor sia sistemului de climatizare siventilatie (incalzire iarna si racire vara!), de preferat din Danemarca ca astia-s tatici in cresterea porcului, alegerea furnizorilor de furaje, asigurarea spatiilor de stocare etc...e cale lunga scumpa doamna pana sa croiesti aceasta afacere...si sa nu ai surprize ca cei cu cooperativa Muntenia...doi "specialisti" in cresterea porcilor...un smecheras de Bucuresti, pus pe prostit lumea si un sculer matriter ajuns scula de bascula....altfel vorbim discutii...

Citeste Raportul Special GRATUIT
Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri
Afaceri de succes analizate si explicate de specialistii nostri
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
 
"Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri"

Idei de AFACERI 2015




Descarca Alerta

 

IDEI de AFACERI
Club manager.ro




Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Descarca GRATUIT
"Afacere de succes in 2015 - 20 de sfaturi si trucuri"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton