Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mica afacere - Ferma pentru ingrasarea racilor

de Cosmin Enescu 24 Iun. 2016 7827
4.33 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stiati ca puteti infiinta o crescatorie extensiva care se limiteaza la ingrasarea racilor?

Oricare ar fi specia de raci aleasa pentru cultura, este preferabil sa folositi apa de izvor sau sa prelevati apa unui parau in amonte in orice zona agricola sau locuita.

Cel mai bun criteriu de alegere a unui rau este prezenta unei populatii stabile de raci in apele acestuia.

Alegerea apei mai depinde, de asemenea, de obiectivul pe care vi-l propuneti, exigentele trebuind sa fie cu atat mai mari cu cat vietuitoarele sunt mai tinere si densitatea in bazine mai mare.

O crescatorie cu un ciclu complet (de la ou la adultul comercializabil) va avea nevoie de o apa de cea mai buna calitate, spre deosebire de o crescatorie extensiva care se limiteaza la ingrasarea racilor.

In cultura intensiva, debitul apei trebuie sa permita un continut de oxigen constant. In cultura extensiva, aportul de apa trebuie sa compenseze pierderile prin evaporare si sa asigure o improspatare satisfacatoare a apei.

Pe de alta parte, un rol important il au algele, necesare indeosebi cresterii tineretului, deoarece pot produce prin fotosinteza suficient oxigen. E bine de stiut si ca o partida de inot echivaleaza cu o foarte buna actiune de aerare a apei.

Productia in sisteme de apa recirculata ofera posibilitatea unei culturi in densitati mari si cu costuri de productie scazute, cu efect direct asupra rentabilitatii.

Avantajele utilizarii unei tehologii bazate pe recircularea apei constau in consumul foarte redus de apa, protejarea culturii de influentele intamplatoare ale mediului, mai ales de cele climatice, exploatarea mai eficienta a potentialului de crestere a animalelor.

In plus, un astfel de sistem nu mai este strict dependent de conditiile naturale, putand fi amplasat mai aproape de pietele importante.



Tags: afacerecrescatoriefermaferma de raciingrasarea racilorcresterea racilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
15 Mar 2021
Iti doresti sa ai succes cu afacerea ta? Retine aceste 4+1 sfaturi pentru un business care iti aduce banii doriti! Simplul fapt ca ai gasit o idee...

6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere

de Florin Amariei
01 Ian 2020
Orice om are o pasiune pe care si-o pune in practica din cand in cand. Sunt momentele acelea cand simti ca te linistesti facand fix ceea ce iti...

Afacere cu partenerul de viata

de Florin Amariei
05 Feb 2020
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viata suna minunat in teorie, dar practic, lucrurile nu stau atat de simplu. Inainte de a face pasul cel...

Cresterea albinelor - o afacere de viitor

de Florin Amariei
23 Aug 2018
Cresterea albinelor este activitatea care da practicantilor numeroase satisfactii. Iubitorii de stuparit, sunt oameni de toate varstele si profesiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]