Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere care te va scoate din anonimat

de Silviu-marian Banila 18 Iun. 2020 10199
3.43 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este o afacere deosebita, pentru cei cu veleitati artistice si nu numai. Unii oameni se feresc sa investeasca in zona gravurii, deoarece li se pare prea tehnica si rezervata doar celor foarte priceputi.

Aveti insa la dispozitie numeroase carti si lucrari, din care sa va inspirati. Exista insa maestrii in arta gravurii in metal. Ei vor deveni angajatii firmei dumneavoastra.

Gravura poate fi simpla sau foarte complicata, in functie de temele afisate. Softul creeaza vectorii de imagine, apoi poti folosi cam orice cutit taietor pentru conturarea acestora.

Trebuie sa tii cont doar de dimensiuni: un cutit mic nu poate taia literele mari. Cu cat un caracter este mai mare ca dimensiune, cu atat necesita o lama mai mare. Unele materiale, cum ar fi aluminiul si otelul, necesita o solutie de lubrificare, pentru a inlesni taietura. Resturile de metal sunt inlaturate cu ajutorul unui aspirator.

Exista o serie de software-uri care suporta masini de gravura: CorelDRAW, EZ-Engrave, Signlab/Engravelab, Vistool si Letter Art. Va imaginati un ditamai echipamentul conectat la un laptop micut prin usb sau port serial? Totul este posibil. Echipamentul de gravura face zgomot, ca orice utilaj industrial.

Un Roland exercita „o galagie” de aproximativ 75 de decibeli in starea de no-load. De aceea, aparatul va sta cat mai departe de calculatorul la care proiectati modelele.

Invatarea moarte n-are!

In cazul in care nu detineti deja cunostintele unui maistru de gravura sau nu ati angajat un asemenea profesionist, aveti multe de invatat. Dupa multi ani de experienta, veti putea realiza o gravura in cel mult 30 de minute. 

Pana atunci, tineti cont de sfaturile noastre utile. Ce aveti de invatat? Functia tool-path, automata,dar impetuos necesara, cat de repede sa inscriptionati diferite materiale, cat de adanc, ce marime trebuie sa aiba lama, gravura cu sau fara cap-con. Dupa prima zi, termenii tehnici nu vor mai parea o necunoscuta totala.

Specialistii de la Roland spun ca in doua saptamani esti un semi-guru al gravurii. Doua ore pe zi timp de doua saptamani iti asigura o mana sigura.

Iti vei petrece restul vietii, pana la pensionare, imbunatatindu-ti abilitatile tehnice dobandite in arta gravurii (care nu poate fi considerata o indeletnicire pur industriala, ci una cu veleitati artistice).




Tags: afaceregravuragravuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.43 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
15 Mar 2021
Iti doresti sa ai succes cu afacerea ta? Retine aceste 4+1 sfaturi pentru un business care iti aduce banii doriti! Simplul fapt ca ai gasit o idee...

6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere

de Florin Amariei
01 Ian 2020
Orice om are o pasiune pe care si-o pune in practica din cand in cand. Sunt momentele acelea cand simti ca te linistesti facand fix ceea ce iti...

Afacere cu partenerul de viata

de Florin Amariei
05 Feb 2020
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viata suna minunat in teorie, dar practic, lucrurile nu stau atat de simplu. Inainte de a face pasul cel...

Cresterea albinelor - o afacere de viitor

de Florin Amariei
23 Aug 2018
Cresterea albinelor este activitatea care da practicantilor numeroase satisfactii. Iubitorii de stuparit, sunt oameni de toate varstele si profesiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]