Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ca sa faci bani din afacerea ta, urmeaza aceste 4 sfaturi

de Ingrid Dumitrescu 20 Mai. 2016 7752
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Putem vorbi despre o afacere doar daca aceasta face profit. Daca ai intrat intrat in afaceri pune-ti aceasta simpla intrebare: "Cum fac bani din afacerea mea?".

Ca sa faci bani din afacerea ta, urmeaza aceste sfaturi si nu numai ca iti vei atinge scopurile, dar vei si excela!

 1. Urmareste-ti munca si veniturile zilnic sau saptamanal.

Periodic, contorizeaza timpul si activitatea angajatilor impreuna cu ei. Intreaba-i cum merg lucrurile si cum pot face sa mearga mai bine. Nu ii aglomera sau presa. Fii cat mai concis, incurajator si specific.

Analizeaza daca munca este corelata cu planul. Acesta  este esentialul. Nu te uita la munca facuta cu intreruperi sau scuze, sau cu orice altceva.

Incepe cu un angajament clar si uita-te atent la spatiul dintre plan si realizarile curente, dar nu intr-un mediu invinovatiror. Daca membrul echipei nu isi atinge scopurile, descopera de ce.

Cand ai gasit cauza, stabileste daca este vorba de un "accident" sau daca asa se intampla tot timpul. Trebuie sa decizi daca cauza problemei depinde de tine sau daca este influentata in totoalitate din exterior. Apoi incepe sa lucrezi la aranjarea lucrurilor care sunt ori sub controlul tau, ori sub influenta ta.

Daca nu depinde de tine, accepta ceea ce nu poti schimba si analizeaza ce poti face ca sa iti atingi telul. Cateodata solutia este evidenta si practica. Alteori, trebuie sa fii creativ. Fii adaptabil!

2. Defineste fiecare post.

Stabileste factorul critic de succes la care contribuie fiecare angajat al companiei.
De exemplu:
- asistentul de marketing trebuie sa trimita in exterior mesaje, anunturi si oferte care cresc afacerea;
- contabilul reduce taxele;
- agentul de paza previne spargerile, furturile si atacurile la adresa angajatilor.

Cand activitatile critice sunt bine definite, munca angajatilor devine mai usoara si mai eficienta. Aceasta nu este o descriere a postului pentru echipa de HR.

Acesta este un instrument cu care angajatul se confrunta zilnic ca sa se concentreze si pe care tu il analizezi pentru a le imbunatati performantele si a adauga mai multa valoare.


3. Urmareste cheltuielile zilnic sau saptamanal.

Foarte multe afaceri isi lasa informatiile financiare uitate intr-o cutie pana la sfarsitul anului, dupa care sunt "inmanate" contabilului. Banii reprezinta "sangele" afacerii, iar tu trebuie sa ii iei "tensiunea" cel putin saptamanal.

Cati bani cheltuiesti? Cum se compara asta cu planul tau? Cheltuiesti in felul in care ai planuit? Daca poti raspunde corect la aceste intrebari in fiecare saptamana, poti sa cheltuiesti eficient astfel incat sa ajungi la destinatie.

4. Urmareste progresul lunar.

Pasul final al acestui plan este verificarea progresului sau a venitului in fiecare luna. Intreaba-te ce poti face ca sa castigi mai mult si sa cheltuiesti mai putin, si cum poti sa livrezi comenzile mai curand si sa fii platit mai rapid. Daca gasesti modalitati pentru a-ti imbunatati aceste puncte, iti vei construi succesul si vei avea profit net imediat.

Afacerile ating succesul cand fiecare sarcina a angajatilor se rezuma la a castiga bani, la reducerea costurilor, livrarea comenzilor la timp sau reducerea riscului.

Motiveaza-ti membrii echipei instiintandu-i ca ceea ce intreprind conteaza pentru succesul companiei. Apoi arata-le cum sa fie mai eficienti, saptamana de saptamana si luna de luna.




Tags: afaceriafaceremanagementul afaceriiprogresprofit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]