Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Biocarburantii si avicultura vor sustine cererea agricola europeana

de Marian Curelaru 03 Feb. 2014 2103
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agricultura va fi in urmatorii ani unul din principalele domenii de interes pentru investitorii straini si autohtoni in Romania. Argumentele in favoarea ideii ca afacerile in agricultura vor deveni foarte profitabile nu vin doar din declaratiile presedintelui Romaniei sau ale omului de afaceri Ion Tiriac.

Un recent raport al Comisiei Europene indica faptul ca preturile produselor agricole de baza, precum graul, zaharul si carnea se vor stabiliza in cursul urmatorilor sapte ani. Cresterea cererii de produse alimentare si expansiunea sectorului biocarburantilor vor contribui la aceasta stabilizare.

Cresterea scazuta in termeni de productivitate, datorata unei reduceri a excedentului agricol va impiedica o prabusire a preturilor, conform raportului "Medium-term prospects for agricultural markets and income", publicat de Comisia Europeana la jumatatea lunii ianuarie.

"Previziunile pe termen mediu pentru culturile arabile sunt destul de pozitive, datorita unei cereri mondiale in crestere si unor preturi solide", a explicat Roger Waite, purtator de cuvant in domeniul agriculturii al Comisiei Europene.

Cresterea sectorului agricol va depinde mai mult de randamente, dat fiind volumul limitat de terenuri disponibile in Uniunea Europeana.

Biocarburantii vor stimula cererea si raman "factorul cel mai dinamic in materie de cerere" pentru mentinerea preturilor la un nivel stabil, conform raportului.

Autorii iau in calcul in estimarile lor obiectivul directivei europene privind energiile regenerabile: atingerea a 10 % energie produsa pornind de la energii regenerabile pana in anul 2020. O mare parte din acest procentaj va proveni de altfel din agrocarburanti.  Executivul european estimeaza ca biocarburantii de "prima generatie" vor constitui 8,5 % din carburantii destinati transportului pana atunci.

Mai multa carne de pasare, mai putina carne de vita

In ansamblu, pretul carnii se va stabiliza, de asemenea, datorita unei "cereri puternice pe piata mondiala", anticipeaza documentul CE.

Reluarea cresterii economice asteptate in Europa va putea permite, la randul ei, stabilizarea preturilor prin faptul ca nivelul veniturilor disponibile va creste.

Pe de o parte, consumul de carne de pasare va ramane stabil sau chiar va spori. Populatia considera in tot mai mare masura ca aceasta carne este "buna pentru sanatate". Pe de alta parte, europenii vor consuma, cu siguranta, mai putina carne de vita, in aceeasi perioada, conform raportului.




Tags: agriculturaeuropapreviziunicomisia europeanaavicultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Samsung lanseaza un nou program in Europa, Self Repair

de Bianca Tila
20 Iun 2023
Samsung lanseaza programul "self repair" in Europa. Cu ajutorul acestuia, utilizatorii pot incerca sa-si repare singuri dispozitivele stricate....

ACEA: Piata auto din Romania a afisat cea mai mare crestere din Europa

de Bianca Tila
21 Mar 2023
Vanzarile de autoturisme in Europa au inregistrat cresteri si in luna februarie, pentru a saptea luna la rand. Piata auto din tara a avut cel mai...

Comisia Europeana a inceput inscrierile pentru "Noul Bauhaus"

de Florin Amariei
19 Ian 2022
"Noul Bauhaus european" are loc si in 2022, iar Comisia Europeana a confirmat ca inscrierile deja au inceput! Potrivit unui comunicat al...

Obligatiuni SURE de 100 miliarde de euro, emise de Comisia Europeana

de Florin Amariei
08 Oct 2020
Executivul european a anuntat ca va emite obligatiuni SURE cu impact social de pana la 100 de miliarde de euro! Iata ce presupun acestea. Comisia...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]