Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ti-ai pierdut partenerul de afaceri? Iata ce sa faci de acum inainte!

de Ilinca Dobrescu 27 Ian. 2013 2807
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pierderea unui partener de afaceri poate fi de-a dreptul devastatoare pentru multi antreprenori. Haideti sa ne gandim la acele cazuri in care contractele de parteneriat sustin clauze dureroase si la cazurile cand partenerii de afaceri sunt inzestrati cu abilitati, competente, calitati si experienta de lucru care ne erau vitale pentru o afacere de succes deplin.

In mod real, atunci cand cautam un partener de afaceri, primele lucruri pe care ne concentram sunt ... lipsurile! Lipsurile care ar putea sa ne completeze arsenalul necesar pentru ca afacerea sa devina profitabila sunt cele pe care incercam sa le acoperim prin intermediul partenerilor de afaceri.

Vrem sa ne deschidem o ferma de bivolite si avem banii si terenul si avem nevoie de persoana care sa detina un nivel inalt de expertiza in tehnologia de crestere si ingrijire a bivolitelor. Ajungem sa gasim si apoi sa pierdem persoana potrivita.

Indiferent ce rol ocupa partenerul de afaceri, indiferent de profilul afacerii, iata si pasii pe care sa ii indeplinim pentru ca munca de pana acum sa nu se piarda, conform Entrepreneur.com:

1. Adunam toate informatiile vitale pentru conducerea afacerii.
Aici sunt esentiale listele cu parole, numere de conturi, date despre angajati, planuri de afaceri si nu numai. De cand ati inceput sa visati la o anumita idee de afacere, este vital sa strangeti toate datele, documentele, chitantele, informatiile care pot parea in acest moment inutile, nesemnificative, dar care, pe viitor pot deveni vitale.

2. Preluati controlul banilor. Este recomandat de catre orice expert din mediul de afaceri ca ambii parteneri sa stie tot ce se poate despre bani, investitii prezente si viitoare, credite si dobanzi, flux de numerar si previziuni financiare. Toate aceste date, chiar daca sunt acoperite in mod principal de partenerul de afaceri, nu trebuie sa va fie straine. Daca va sunt, e timpul sa cooptati un consultant financiar care sa va aduca la zi cu toate aceste date.

3. Bazati-va pe echipa de angajati. Nu este timpul sa micromanagerizati in acest moment, noteaza Entrepreneur.com. Este timpul sa va bazati pe membrii echipelor pe care le aveti in subordine si sa va ocupati de alte sarcini mai importante.

4. Castigati-va un nivel cat mai inalt de vizibilitate. Este esential sa ramaneti in atentia furnizorilor, investitorilor samd. Nimeni nu trebuie sa isi piarda din incredere doar pentru ca unul dintre parteneri a iesit din afacere. Dovediti tuturor faptul ca sunteti calare pe situatie chiar daca partenerul nu mai este alaturi de dvs.

5. Proiectati un nou plan de succesiune. Foarte important este sa stiti ce se va intampla cu mersul afacerii daca ceva se intampla cu dvs. Lasati afacerea pe mainile copiilor, pe mainile unui angajat cheie, o veti vinde?

6. Luati o pauza atunci cand timpul va permite. Luati o pauza pentru a face ordine in gandurile care poate ca acum sunt destul de incurcate. Ce veti face acum ca nu mai aveti un partener de afaceri? Vreti sa dati o noua directie afacerii? Vreti sa continuati lucrurile ca pana acum? Vreti sa va luati un nou partener de afaceri? Vreti sa va puneti in final planurile care nu erau acceptate de fostul partener de afaceri?



Nu uitati, acum ca partenerul de afaceri, lucrurile se pot schimba drastic, mai ales daca ati ramas singurul proprietar al afacerii. Folositi-va de aceasta libertate cum credeti mai bine, insa nu mergeti doar pe intuitie. Folositi-va de cifre, masuratori, sisteme de analiza si statistici care sa va reduca riscul de esec in afaceri.

Mult succes si afaceri profitabile!



Tags: afaceriafacerepartener de afaceripartener afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]