Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Competitia in afaceri si temerile antreprenorilor

de Maria Nicutar 19 Aug. 2011 3643
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Foarte multi potentiali antreprenori isi abandoneaza ideile de afaceri atunci cand realizeaza ca pe aceeasi piata pe care doresc ei sa activeze exista deja un numar mare de competitori. In aceasta idee, multi se gandesc ca ideile de afaceri noi, originale cu putini competitori sau chiar deloc sunt cele mai bune idei de afaceri si chiar singurele care nu presupun riscuri. In fapt, situatia este complet discutabila si simplitatea acestor idei de afaceri este relativa.

Haideti sa presupunem ca am petrecut foarte mult timp si am venit cu  idei de afaceri pe care altii nu le mai folosesc si nu doresc sa le initieze. In cazul in care aceste idei de afaceri vin cu produse sau servicii functionale si utile, care rezolva probleme, nevoi si indeplinesc dorinte astringente in randul consumatorilor, atunci putem vorbi despre idei de afaceri posibil profitabile si de succes. Totul depinde de modul in care sunt conduse si succesul si profitabilitatea nu rezida in simplul fapt ca sunt originale.

Pe de alta parte, initiatorii de idei de afaceri trebuie sa urmeze oportunitatile pentru care manifesta pasiune si entuziasm. Aceste idei de afaceri pot prezenta un numar extrem de mare de competitori. Ceea ce ar trebui sa ramana in discutie este calitatea si forta acestor competitori si mai ales setul bine definit de avantaje pe care ideile noastre de afaceri le aduc in calcul.

Sa ne mai gandim si la faptul ca unele idei de afaceri pot detine competitori putini si slabi si din cauza faptului ca aceste idei de afaceri au fost probate si s-au dovedit slabe, neprofitabile, fara potential sa devina idei de afaceri de succes. O buna prospectare a oportunitatilor de afaceri impreuna cu specialisti si consultanti in afaceri va poate da informatii clarificatoare in acest sens.

Mai mult, antreprenorii si viitorii antreprenori nu ar trebui sa se teama de competitie care deja exista pe o piata fiindca din aceasta directie vine si inertia care ne da dinamica evolutiei in afaceri.

Afacerile care nu se lupta pentru suprematia in cooptarea clientilor unei piete sunt afaceri carora nu li se imprima strategii de crestere si initiatorii lor nu sunt intotdeauna motivati sa isi dezvolte afacerea iar stagnarea duce la disparitie rapida, la faliment indiscutabil.

Oamenii de afaceri trebuie sa treaca peste aceste temeri si sa constientizeze faptul ca toate afacerile profitabile, nerentabile, de succes trecator sau indelungat vin cu setul lor specific de riscuri, presupun un anumit nivel al competitiei si ca mediul business este in general unul dificil si anevoios de patruns.




Tags: idei de afaceriafaceri de succesafaceri profitabileidei de afaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri profitabile in timpul liber

de Idei de afaceri
20 Mar 2024
O idee de afacere profitabila pe care o poti demara in timpul liber este realizarea de caricaturi personalizate. Pentru aceasta afacere nu este...

Idei de afaceri pentru 2022

de Idei de afaceri
11 Nov 2021
Chiar daca piata de afaceri pare sa se confrunte in prezent cu un declin masiv, nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a-ti vedea visul implinit....

4 idei de afaceri inca potrivite pentru 2021

de Florin Amariei
22 Iul 2021
A porni intr-o astfel de aventura inseamna ca iti doresti ca viata ta sa se schimbe. Antreprenoriatul nu este usor, mai ales daca nu ai multe resurse...

Cele mai profitabile 5 idei de afaceri in 2021

de Florin Amariei
19 Mai 2021
Economia da semne de revenire, restrictiile sunt inlaturate treptat si lumea pare a fi gata pentru a calatori si, mai important, gata pentru a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]