Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook, crestere peste asteptari umbrita de protectia datelor

de Idei de afaceri 25 Iul. 2019 2978
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Facebook a anuntat rezultte trimestriale cu mult peste asteptarile analistilor, dar a aratat ca noile reguli deja in vigoare cu privire la protectia datelor vor duce la o crestere considerabila a cheltuielilor si vor incetini cresterea veniturilor.

Directorul financiar al Facebook, Dave Wehner, a avertizat ca schimbarile operationale prevazute in acord vor fi costisitoare. In plus, veniturile vor fi afectate de noile limite referitoare la utilizarea datelor utilizatorilor, impuse de guverne, si de companiile de tehnologie pe care se bazeaza sistemele Facebook. Acesta nu a elaborat.
 
Veniturile din trimestrul al doilea au crescut de la 13,2 milairde de dolari in urma cu un an la 16,9 miliarde de dolari, depasind estimarea medie a analistilor, de 16,5 miliarde de dolari, potrivit datelor firmei de analiza a datelor Refinitiv.
 
Numarul de utilizatori lunari a fost de 2,7 de miliarde, iar cel al utilizatorilor zilnici de 2,1 miliarde, pe platformele Facebook, Messenger, Instagram si WhatsApp, ambii indicatori fiind aproximativ la fel comparativ cu trimestrul anterior.
 

Facebook plateste o amenda de 5 miliarde de dolari pentru ca nu respectat GDPR-ul american

 
Compania a acceptat miercuri sa plateasca 5 miliarde de dolari pentru inchiderea unei investigatii a Comisiei Federale pentru Comert referitoare la confidentialitatea datelor, dar ulterior a precizat ca institutia nu investigheaza si practici anti-concurentiale.
 
Acordul, criticat de politicieni si experti in confidentialitate ca fiind doar ”o palma peste mana” pentru o companie ale carei venituri au depasit anul trecut 55 de miliarde de dolari, sugereaza ca Facebook a depasit o problema majora avuta cu autoritatile de reglementare in ultimul an.
 
Facebook a alocat in primul trimestru 3 miliarde de dolari pentru acest acord, iar in trimestrul al doilea impactul a fost de 2 miliarde de dolari, transmite News.ro.
 
Acordul, care trebui aprobat de justitie, mai cere Facebook sa prezinte Comisiei Federale pentru Comert orice decizie pentru noi produse care au legatura cu confidentialitatea datelor.
 
Penalizarea a redus in parte profitul din trimestrul al doilea la 2,6 miliarde de dolari, comparativ cu 5,1 miliarde de dolari in urma cu un an. Excluzand acordul si o plata fiscala exceptionala de 1,1 miliarde de dolari, profitul ar fi fost de 1,99 de dolari pe actiune, a precizat Facebook.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: facebookcrestereprotectia datelormiliardedolari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Subway ar putea fi vandut pentru 9,6 miliarde de dolari

de Bianca Tila
22 Aug 2023
Roark Capital este aproape de incheierea unui acord pentru achizitionarea lantului american de restaurante fast-food, Subway. Potrivit Wall Street...

Apple: Capitalizarea de piata a inregistrat scaderi sub pragul de 2 trilioane de dolari

de Bianca Tila
04 Ian 2023
In prima zi de tranzactionare pe Wall Street din acest an, capitalizarea de piata a Apple a inregistrat scaderi, sub pragul de 2 trilioane de dolari....

Mercedes-Benz va plati 5,5 milioane de dolari pentru solutionarea unui proces

de Bianca Tila
21 Nov 2022
Mercedes-Benz a convenit impreuna cu furnizorul de componente pentru masini Robert Bosch sa plateasca un total de aproximativ sase milioane de dolari...

Consum ridicat de energie electrica. Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix

de Bianca Tila
24 Aug 2022
Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix au consumat intr-un singur an o cantitate ridicata de energie electrica, mai exact 49,7 milioane de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]