Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valorile activelor imobliare se afla sub presiune

de Bianca Tila 27 Oct. 2022 426
Valorile activelor imobliare se afla sub presiune
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Valorile activelor imobiliare se afla sub presiune pe fondul cresterii accelerate a randamentelor titlurilor de stat, arata o analiza Colliers.

In ceea ce priveste Eurobondurile, acestea depasesc pragul de 8%, comparativ cu valorile sub 2% in urma cu trei ani, potrivit analizei Colliers.
 
"Evolutia unor indicatori precum randamentele obligatiunilor titlurilor de stat in lei pe termen lung sau cele ale Eurobondurilor emise de Romania devin, astfel, elemente importante chiar daca schimbarile nu determina neaparat directia pe termen scurt. 
 
Totusi, ar fi de mentionat ca Eurobondurile Romaniei in euro scadente in 2032 se tranzactioneaza la peste 8%, ceea ce reprezinta o deteriorare semnificativa fata de perioada pre-pandemie. Spre exemplu, la mijloc de 2019, cotatiile erau in jurul a 2%, chiar mai jos in trimestrele precedente. 
 
Poate si mai important pentru a exemplifica deteriorarea perceptiei de risc a Romaniei este faptul ca in 2019, obligatiunile germane la 10 ani, etalonul ratei fara risc pentru euro, aveau randamentul la -0,4%, iar acum sunt la 2,4%. Cu alte cuvinte, spread-ul Romaniei fata de Germania s-a largit sensibil in acesti trei ani", explica Bogdan Mitroi, director in cadrul departamentului Valuation and Advisory Services al Colliers, specializat in evaluarea companiilor.
 
In cazul in care economia Romaniei va avea in 2022 un rezultat favorabil, cu o dinamica PIB posibil peste 6%, firmele vor avea rezultate bune, avand elemente multiple ce pot influenta valoarea unei companii. Scumpirea creditelor, cresterea dobanzilor si inrautatirea costului cu risc de tara sunt factori ce pot avea un efect profund negativ, precizeaza consultantii Colliers.
 
De asemenea, cresterea dobanzilor face parte dintr-un context amplu in care conditiile financiare sunt tot mai aspre. Astfel, se majoreaza impactul cresterii dobanzilor, spune Bogdan Mitroi. 
 
In momentul in care dobanzile erau scazute pana in anul 2020, lichidarea era abundenta, optiunile de finantare fiind raspandite si la costuri istoric scazute.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: valori active imobiliareimobiliareeurobonduri

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]