Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obligativitatea muncii de acasa nu va fi prelungita in Germania

de Florin Amariei 16 Iun. 2021 1969
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Seful cabinetului cancelarului Angela Merkel a spus ca obligativitatea muncii de acasa nu va fi prelungita in Germania dupa luna iunie 2021.

Germania, prima economie europeana, a ridicat treptat in ultimele sase saptamani majoritatea restrictiilor, pe masura ce numarul cazurilor de infectie cu COVID-19 a scazut.
 
Dupa ce, in luna ianuarie, a introdus obligatia companiilor sa permita munca de acasa, masura a fost inclusa in legislatia denumita "frana de urgenta anti-coronavirus" care permite Guvernului de la Berlin sa introduca restrictii daca infectiile depasesc un anumit prag.
 
Avand in vedere ca numarul cazurilor de infectie cu coronavirus este in scadere, regula referitoare la munca de acasa nu va fi prelungita dincolo de 30 iunie, cand expira legea de urgenta care reglementeaza carantina, a declarat miercuri seful de cabinet Helge Braun pentru saptamanalul german WirtschaftsWoche.
 
"Frana de urgenta anti-coronavirus nu va fi prelungita pentru ca avem o situatie favorabila in acest moment", a spus Helge Braun. Acesta a adaugat insa ca dispozitia ar putea fi reintrodusa la toamna, in functie de progresul campaniei de vaccinare si de raspandirea noilor tulpini.
 
In luna aprilie a acestui an, ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a spus ca lucreaza la un act legislativ care confera angajatilor dreptul de a munci de acasa, chiar si dupa ce criza coronavirusului se va incheia.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: munca de acasatelemuncagermania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Telemunca. Atacurile cibernetice aproape s-au triplat in 2020

de Florin Amariei
11 Dec 2020
Conform unei analize efectuate de Kaspersky, atacurile cibernetice aproape s-au triplat in 2020 din cauza implementarii muncii de acasa sub forma de...

Telemunca ii face pe angajati sa lucreze mai mult

de Florin Amariei
20 Nov 2020
Un studiu nou releva ca telemunca ii face pe angajati sa lucreze mai mult. Productivitatea a crescut! Peste 37% dintre respondentii unui studiu...

Telemunca, importanta si dupa epoca Covid-19

de Florin Amariei
06 Oct 2020
Studiile din toata lumea arata ca telemunca (work from home) va fi importanta si dupa epoca Covid-19. Colliers confirma acest trend! Munca de...

Sondaj: Directorii de firme se asteapta ca telemunca sa continue si dupa terminarea pandemiei

de Florin Amariei
18 Aug 2020
Un nou sondaj PwC facut in randul conducatorilor de companii releva faptul ca directorii de firme se asteapta ca telemunca sa ramana printre...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]