Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu fonduri europene: ferma zootehnica

de Alina Constantinescu 21 Dec. 2016 5693
4.42 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Loredana Dariciuc din Nitchidorf, un sat din judetul Timis, are o ferma zootehnica. Pentru dezvoltarea afacerii, in 2012, a accesat fonduri europene prin masura 112 - "Instalarea tinerilor fermieri".

Prin implementarea acestui proiect in valoare totala de 40.000 euro s-a urmarit dezvoltarea exploatatiei prin cresterea numarului de animale detinute. Loredana Dariciuc si-a propus ca 30% din valoarea sprijinului acordat sa fie folosit pentru extinderea exploatatiei prin achizitia de juninci gestante, iar 70% din sprijinul acordat a fost folosit pentru acoperirea partiala a cheltuielilor exploatatiei. „in ferma lucrez doar eu si cumnata mea, deci PFA-ul Loredana Dariciuc are un singur angajat”. Impactul este mai mult unul social, ferma insemnand „casa”: „clientii nostri au devenit si prietenii nostri”. De la acest principiu a pornit Loredana Dariciuc in momentul in care a dorit elaborarea proiectului: „imi doream o afacere care sa imi permita sa stau cu copiii, sa ducem o viata sanatoasa si sa pot castiga un venit”.

Atunci s-a gandit sa acceseze fonduri europene nerambursabile, despre care auzise de la prieteni si sa dezvolte ferma zootehnica pe care o detinea, printr-o „infuzie” de junici cu inalt potential genetic.

In prezent, ferma produce produse lactate (unt, branza, iaurturi) si le comercializeaza clientilor carora le place sa manance sanatos, prin intermediul comenzilor primite pe e-mail. Livrarea este intotdeauna facuta personal, fapt ce confera siguranta clientilor: „un produs cu gust, miros si culoare este ceea ce isi doreste fiecare om pentru a pune pe masa. Deci, daca aceasta afacere este bine facuta, nu are cum sa nu aiba succes”.

Isi aduce aminte cu emotie momentul in care si-a vazut visul implinit si spune ca singura dificultate pe care a intampinat-o a fost atunci cand a trebuit sa se inscrie intr-o asociatie de producatori: „a fost dificil deoarece in judetul Timis era o singura asociatie de acest gen. Pana la urma, am gasit o asociatie unde m-am si inscris”.

Pe viitor, doreste sa mai acceseze fonduri europene prin PNDR pentru a achizitiona utilaje si pentru a micsora costurile cu prestarea de servicii. Produsul pe care il prefera este untul, insa nu poate spune ca acesta este „specialitatea casei”.

Ce sfaturi are pentru tinerii care doresc sa acceseze fonduri europene:

„sfatul meu pentru cei ce isi doresc sa acceseze fonduri europene este acela de a se informa foarte bine atunci cand pornesc la drum. Pentru a reusi, trebuie sa stii ce iti doresti”.

Sursa: AFIR


Tags: ferma zootehnicafonduri europenemasura 112pndr

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
14 Sep 2017
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea...

O antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
12 Sep 2017
Avand in vedere cresterea cererii de ciuperci pe piata din Romania, Chiric Corina din comuna Vrancioaia, judetul Vrancea a accesat fonduri europene...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]