Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reconstruieste increderea la sediul firmei

de Mihaela Pascu 07 Feb. 2011 2968
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unii dintre angajatii tai incep sa nu mai dea acelasi randament. Mai mult, s-ar putea sa isi caute un nou loc de munca in timp ce ar trebui sa se ocupe de afacerea care le aduce si lor, in prezent, bani.

Uneori acestia pot fi nemultumiti de salarii, dar adesea sentimentul de nesiguranta si lipsa de incerdere se instaleaza din cauza barfelor si a unor mici tradari dintre colegii de birou.

Asta face ca si cei neimplicati in astfel de tertipuri sa simta efectele care se concretizeaza sub forma unei increderi erodate in companie. Cand aceste probleme raman nerezolvate, se ajunge treptat la o stare de tensiune care se termina intotdeauna prin pierderea unor oameni valorosi pentru companie.

Este foarte usor sa distrugi increderea in cineva sau in ceva, dar este foarte greu sa o repari. Iata insa cateva metode prin care poti consolida incredera angajatilor tai in ceea ce reprezinta afacerea pentru care depun efort:

1. Observa si analizeaza ce s-a intamplat. Atunci cand le-a fost inselata increderea, cei mai multi oameni percep aceasta experienta ca pe o pierdere. Invata din ceea ce observi si vezi cum inteleg angajatii tai pierderea suferita, asculta-i si vezi ce este important pentru ei si demonstreaza-le ca parerea lor conteaza.

Interactioneaza cu acestia in mod direct pentru ca acestia sa iti aprecieze sinceritatea si efortul.

2. Da voie sentimentelor sa iasa la suprafata. Organizeaza intalniri de grup, team building-uri si conversatii separate pentru a crea un mediu sigur in care emotiile, gandurile si sentimentele negativiste ale angajatilor sa iasa la suprafata in mod controlat si fara sa-i afecteze pe cei din jur.

3. Ofera sprijin. Ajuta-i pe oameni sa recunoasca atunci cand s-au blocat si arata-le cum pot face trecerea de la a se invinovati la a gasi o solutie. Furnizeaza-le si cateva informatii care de obicei raman doar la nivelul conducerii tocmai pentru a-i face sa se simta implicati in afacere.

4. Fii responsabil. Asuma-ti responsabilitatea pentru actiunile si consecintele faptelor tale. Trage concluzii cu privire la faptele observate si actioneaza in consecinta. Vei fi astfel un exemplu de urmat pentru cei din jur si vei reusi sa ii motivezi si pe acestia.

Incearca sa fii aproape de angajati inclusiv atunci cand se produc anumite greseli. Intreaba-i ce ar trebui facut ca sa intervina iertarea si sa se mearga mai departe? Intreaba-te si pe tine acelasi lucru in situatia in care tu esti cel care a gresit. Increderea in tine inseamna si increderea angajatilor tai in companie.



Tags: increderesediufirma

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

CNIPMMR: Antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei

de Florin Amariei
26 Oct 2021
Conform presedintelui CNIPMMR, antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei. Pesimismul ramane majoritar. "In ceea ce...

O treime din angajati parasesc firma inainte de a implini un an

de Florin Amariei
16 Dec 2019
Un nou studiu PwC releva o situatie stresanta pentru angajatori: o treime din angajati parasesc firma inainte de a implini un an. Aproape o treime...

Ce ar trebui sa stim despre sediul social al propriei firme?

de Florin Amariei
25 Iun 2019
Orice firma trebuie sa aiba un sediu social. Este un element important, definitoriu de care nu te poti lipsi pentru ca nu poti functiona legal fara o...

3 sfaturi ca sa identifici firma potrivita de webdesign?

de Silviu Marian Banila
01 Oct 2015
Sa spunem ca ai ideea, dar nu si abilitatile necesare realizarii unui site de la zero. Nu-i nimic. Exista foarte multe firme de webdesign gata sa te...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]