Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 surse de finantare pentru deschiderea unui business, in afara de imprumuturi

de Idei de afaceri 26 Mar. 2024 33
3 surse de finantare pentru deschiderea unui business, in afara de imprumuturi
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In procesul de infiintare a unei afaceri, exista un factor esential care poate determina succesul sau esecul initiativei tale: finantarea. Totusi, fiind atat de important, accesul la finantare aduce si cele mai mari provocari, in special pentru antreprenorii care doresc sa evite imprumuturile.

 

Descopera in cele ce urmeaza alte trei surse de finantare care te-ar putea ajuta.

 

1. Capital propriu obtinut din economii sau investitii


Capitalul propriu este una dintre cele mai potrivite surse de finantare pentru un business deoarece eviti indatoririle fata de alte entitati financiare. Acest lucru iti ofera un grad mai mare de control si flexibilitate asupra afacerii tale. 

 

Totusi, sa aduni capital propriu necesar pentru deschiderea unui business poate fi dificil, asa ca poti sa folosesti una dintre aceste doua metode:
 

  • Economiseste. Dupa ce identifici suma de bani de care ai nevoie pentru infiintarea unui business, stabileste cum poti reduce cheltuielile personale si incearca sa economisesti cat de mult posibil. Pentru ca fiecare economie conteaza, ar putea fi util aici sa deschizi un cont de economii care sa te ajute sa iti cresti economiile luna de luna. Deschizand un astfel de cont, institutia bancara iti ofera o anumita dobanda pentru economiile tale care se aduna in timp si te ajuta sa obtii mai repede capitalul de care ai nevoie.
  • Investeste. Daca ai un apetit mare pentru risc si esti dispus sa explorezi optiuni de investitii, atunci te poti orienta spre tranzactionarea forex care sa te ajute sa obtii profit intr-un timp mai scurt. Poti lua in considerare si alte tipuri de investitii, cum ar fi cele in actiuni, obligatiuni sau fonduri mutuale, in functie de profilul tau de investitor si de obiectivele financiare pe care le ai.

 

2. Fonduri nerambursabile
 

Fondurile nerambursabile se refera la acele resurse financiare puse la dispozitie de guverne, organizatii sau institutii, cu scopul de a sprijini dezvoltarea economica si inovarea. In functie de specificul lor, acestea pot fi obtinute pentru deschiderea unui business sau pentru dezvoltarea unei afaceri deja existente. Spre deosebire de credite, aceste fonduri nu trebuie rambursate.

 

Procesul de a obtine fondurile necesare pentru infiintarea unui business este complex, insa, daca ai un plan de afaceri bine pus la punct si colaborezi cu un consultant cu experienta, ai toate sansele sa primesti finantarea necesara. Relevanta businessului tau trebuie sa fie in raport cu obiectivele proiectului de investitii pentru care aplici, iar impactul social si economic al afacerii trebuie sa fie unul considerabil.

 

3. Investitori locali
 

O alta metoda de a obtine capital pentru infiintarea unui business sunt investitorii, iar cea mai la indemana metoda de a-i gasi este de a cauta in comunitatea in care doresti sa activezi. Cum poti face asta? Este destul de simplu: participa la evenimente de networking, contacteaza alti profesionisti din zona si promoveaza-ti ideea de afacere pe grupurile de antreprenori pentru a cauta colaboratori. 

 

De asemenea, un alt loc in care poti sa gasesti investitori sunt platformele de crowdfunding. Astfel de platforme pot fi o modalitate eficienta de a atrage atentia asupra ideii tale de afaceri si, in acelasi timp, iti ofera acces rapid la capitalul de care ai nevoie.

 

Nu uita ca in ambele cazuri este important sa prezinti un plan de afaceri solid si convingator pentru a demonstra potentialul de crestere al afacerii tale in fata investitorilor.

 

Concluzionand, chiar daca accesarea surselor de finantare pentru deschiderea businessului tau poate fi provocatoare, este importat sa stii ca ai si alte optiuni la indemana, pe langa imprumuturi. Exploreaza ideile din acest articol si obtine capitalul de care ai nevoie pentru a-ti transforma visul in realitate.

 

Sursa foto: Shutterstock

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere cu lemn: Cum infiintezi un business in industria lemnului

de Bianca Tila
30 Apr 2024
O afacere cu lemn poate duce orice profesionist in culmea fericirii antreprenoriale. Lemnul este iubit, atat sub forma de mobila, cat si de...

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
30 Apr 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Intreprindere individuala: Ce este si cum se poate infiinta

de Bianca Tila
30 Apr 2024
Intreprinderea individuala ofera flexibilitate, costuri reduse de infiintare si contabilitate simpla pentu un antreprenor care doreste sa demareze o...

ROI: Ce este, cum se calculeaza si de ce este important

de Bianca Tila
30 Apr 2024
In economia unei afaceri, antreprenorul are un rol esential. Acesta trebuie sa puna in aplicare diferite ecuatii care vor cantari enorm in balanta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]