Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt strategiile prin care pot sa inving concurenta?

de Idei de afaceri 10 Apr. 2024 675
Care sunt strategiile prin care pot sa inving concurenta?
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a invinge concurenta ai nevoie sa indeplinesti cateva aspecte legate de afacerea ta. In conditiile in care produsele tale nu sunt calitative, clientul nu va reveni prea curand.

Care sunt strategiile prin care pot sa inving concurenta?
 
Iata care sunt cele mai bune strategii pentru depasirea competitiei:
 
- Garantia calitatii si durabilitatii. Un produs sau un serviciu de calitate si cu un ciclu de viata lung este singurul lucru fara de care nu putem vorbi de o afacere in adevaratul sens al cuvantului. Produsele de proasta calitate nu se vor vinde, oricat capital investesti in advertising si in marketing.
 
- Performanta si eficienta la nivel inalt. Aceste doua concepte sunt primele pe care trebuie sa le ai in minte inainte de a incepe sa studiezi competitorii. NU poti sa supravietuiesti in fata concurentei daca nu oferi produse sau servicii folositoare si eficiente.
 
- Raport bun calitate-pret. Politica de pret este indiscutabil importanta. Ca atare, nu poti comercializa produse care nu respecta calitatea sau pretul pietei. Afla preturile de vanzare ale competitorilor si alcatuieste o strategie de pret favorabila.
 
- Upgradare permanenta. Clientii sunt dinamici si isi schimba perspectivele, dorintele si nevoile in mod continuu. De aceea trebuie sa modifici si sa imbunatatesti in mod regulat oferta. Competitia poate fi invinsa prin oferirea unor produse si servicii unice sau pentru care competitorii nu au furnizori potriviti.
 
- Gama diversificata de produse si servicii. Clientii adora optiunile. Le place sa aleaga din oferte variate, sa aleaga accesorii, marimi, culori si lista ramane deschisa pentru orice detaliu al produselor. Cu cat au la dispozitie mai multe optiuni cu atat vor fi mai inte resati sa achizitioneze un produs sau sa foloseasca un serviciu al firmei tale in defavoarea concurentei.
 
- Bonusuri, promotii, concursuri, livrari gratuite. In cazul in care ai uitat, iti reamintim: clientii ravnesc la orice avantaj material le poti oferi. Este un mod de a fideliza clientii si a atrage o intreaga suita de alti consumatori datorita marketingului "din-gura-in-gura". Tine minte: orice ai face, vorba se duce si daca sunt pareri pozitive, vei castiga un avans fata de competitorii tai.
 
- Customer service impecabil. Trateaza-ti clientii cu respect si cu atentie, fa-i sa se simta valorosi, rezolva-le problemele, raspunde-le la intrebari si la telefoane, felicita-i in ziua aniversarii lor, trimite-le un cadou de Craciun si i-ai castigat de partea ta. Vor ignora complet firmele competitoare.
 
- Creativitate. Pentru a lupta eficient impotriva concurentei trebuie sa apelezi la creativitate, la spontaneitate si sa iei decizii rapid. Spre exemplu, daca ai o noua propunere de afaceri iti poti mari gama de produse, sau ai ocazia sa-ti faci reclama intr-o noua publicatie si orice alte oportunitati s-ar ivi trebuie trebuie sa actionezi inaintea firmelor competitoare.
 
- Advertising, advertising si iar advertising. Investeste in serviciile unei f irme specializate sau creeaza-ti propriul departament de advertising si incearca sa-ti faci cat mai vizibila afacerea. In acest mod vei castiga notorietate in randul posibililor clienti si vei da valoare imaginii firmei. Clientii vechi vor aprecia mai mult ofertele tale si vor deveni mai loiali
 
- Apreciaza-ti angajatii. Personalul este foarte important pentru orice firma. Daca nu iti tratezi angajatii conform asteptarilor si nevoilor lor risti sa ii pierzi, sa nu iti amortizezi investiile pe care le-ai facut in pregatirea lor si sa lasi competitorii sa profite de pe urma afacerii tale. Cum? Primele locuri de munca pe care le vor cauta fostii tai angajati vor fi cele din cadrul firmelor competitoare. Pot divulga secretele afacerii, si de ce nu, pot lua cu ei clientii si furnizorii tai. Cu alte cuvinte, investeste in personal si vei avea de castigat.
 
- Trateaza-ti competitorii cu respect. Nu vorbi de rau concurenta si nu iti atribui munca ce nu-ti apartine. Ofera respect si este posibil sa primesti la randul tau acelasi tratament. Daca nu ii vei trata cu profesionalism, cu siguranta nu te vor trata nici ei.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: clientconcurentaafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Principalii indicatori financiari de urmarit intr-o afacere

de Bianca Tila
08 Dec 2023
Situatia companiei poate fi monitorizata cu ajutorul indicatorilor financiari. Acestia arata cat de bine funtioneaza afacerea, care sunt problemele...

Pasii de urmat pentru a dezvolta o afacere handmade

de Idei de afaceri
16 Ian 2024
Presupunem aici ca sunteti o persoana talentata si cu imaginatie care a creat deja primele sale produse handmade pentru cei ai casei si prieteni....

Reguli de respectat in afacerea cu fotografii

de Idei de afaceri
27 Oct 2022
In ceea ce priveste sectorul fotografiilor, aici sunt cateva reguli de respectat. Afacerea cu fotografii include atat distractie, cat si...

Sfaturi in cariera. Pasi de urmat pentru a avea succes in afaceri

de Idei de afaceri
02 Apr 2024
Iti doresti ca afacerea ta sa aiba succes. E normal, insa afacerile pot fi riscante, mai ales daca nu ai idee de unde sa incepi. In functie de pasii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]