Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti demara o afacere?

de Idei de afaceri 11 Iul. 2023 1235
Cum poti demara o afacere?
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri reprezinta unealta fara de care scopurile noastre nu isi pot atinge finalitatea, fie ca doresti sa obtii finantare pentru afacerile tale prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, fie ca doresti sa atragi investitii din partea unui investitor, un credit din partea unei institutii bancare, fie ca doresti sa cooptezi experti, consultanti si specialisti care sa te ajute sa iti conduci afacerile cu mai multa eficienta sau fie ca doresti sa iti vinzi afacerile.

Afla mai multe detalii despre redactarea unui plan de afacere cu ajutorul lucrarii pe CD "Propriul meu plan de afacere!"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Daca doresti sa demarezi o afacere trebuie sa ai in vedere redactarea unui plan de afaceri. Acesta te va ajuta sa-ti structurezi viitoarea afacere si sa ii stabilesti profitabilitatea. De asemenea, daca nu esti convins de ideea ta de afaceri, atunci nu vei putea convinge pe nimeni altcineva cu privire la aceasta.
 
Un plan de afaceri este util si pentru intreprinderile existente. Este realizat intotdeauna cand trebuie luate decizii importante, cum ar fi urmatoarele:
 
- Trebuie sa introduc un produs nou?
 
- Pot sa-mi permit pe termen lung o extindere si sa investesc cat este necesar?
 
- Este nevoie sa ma lansez in activitati de export si sa creez piete noi?
 
- Este rentabil un parteneriat cu o alta intreprindere pentru o amortizare mai mare?
 
- Este utila o preluare sau o predare a unei intreprinderi?
 

De ce un plan de afaceri?

 
Iata cateva lucruri pentru care este important ca, inainte de a pune in aplicare ideea ta de afacere, sa ai un plan de afaceri:
 
- Te ajuta sa identifici posibilitatile de dezvoltare a afacerii si sa te concentrezi asupra lor.
 
- Iti ofera un cadru de lucru logic, in interiorul caruia iti poti realiza strategia afacerii pentru urmatorii trei pana la cinci ani, avand un set de repere bine definite.
 
- Este baza pentru discutii cu persoanele de suport precum actionarii, bancile, investitorii etc.
 
- Vei avea un instrument de control prin intermediul caruia vei putea masura performantele si te vei putea adapta mediului economic.
 
Din faza in care o idee de proiect se transforma in propunere de proiect – pentru a putea obtine capital investitional – si pana cand afacerea devine operationala, se pot face, de la caz la caz, mai multe studii ale propunerii de afacere, parcurgand cateva etape, de la studiul de oportunitate la cel de pre-fezabilitate si ajungand in final la studiul de fezabilitate a proiectului.
 
Studiul de oportunitate – ajuta la identificarea oportunitatilor de investitie, fiind principalul instrument folosit pentru cuantificarea parametrilor, informatiilor si datelor necesare pentru ca o idee sa devina o propunere de proiect. Studiile de oportunitate se prezinta mai degraba sub forma unor schite, bazandu-se mai mult pe estimari decat pe analiza detaliata 
 
Studiul de pre-fezabilitate – este o etapa intermediara intre studiul de oportunitate al unui proiect si studiul de fezabilitate detaliat, diferenta constand in gradul de detaliere a informatiilor obtinute si a intensitatii cu care sunt puse in discutie alternativele proiectului.
 
Studiul de fezabilitate – ofera toate informatiile necesare pentru a lua decizia de investitie, fiind analizate in detaliu toate datele comerciale, tehnice, financiare, economice si de mediu si toate  alternativele fiecaruia dintre aceste elemente. 
 
Sunt determinate astfel obiectivul major al afacerii si posibile strategii de marketing estimate, cote de piata posibile de atins, capacitatea de productie optima, localizarea fabricii, materia prima existenta, tehnologia si echipamentele necesare si analiza impactului asupra mediului. 
 
Componenta financiara a studiului analizeaza profitabilitatea investitiei pe termen scurt si mediu, incluzand costurile de productie si marketing, venituri din vanzari si profitul realizat in urma investitiei. Este important de mentionat ca studiul de fezabilitate trebuie facut in cazul investitiilor mari, de anvergura, el implicand costuri ridicate.
 
Afla mai multe detalii despre redactarea unui plan de afacere cu ajutorul lucrarii pe CD "Propriul meu plan de afacere!"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Pentru o afacere care deja opereaza pe piata, existenta unui plan de afaceri demonstreaza celor din jur si mai ales partilor interesate (stakeholderilor) atentia pe care ai acordat-o dezvoltarii afacerii tale, iar pentru o afacere la inceput de drum, planul de afaceri va demonstra ca ti-ai facut temele. 
 
Si cum niciodata nu este suficient sa ai temele facute, este indicat ca persoana sau compania care te ajuta sa constitui planul de afaceri sa fie selectata cu mare atentie. In astfel de conditii este recomandat sa apelati la un specialist cu experienta, recomandarile venite din partea acestuia fiind absolut necesare


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: plan de afaceribusinesspropriul meu plan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Metoda Critical Path Method. Drumul critic in business

de Idei de afaceri
06 Feb 2024
Principiul analizei drumului critic consta in divizarea unui proiect (actiuni complexe) in parti componente, la un nivel care sa permita corelarea...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]